Kdyz jsem byl poprve ve Spanelsku, jeste jsem nevedel, jak se kola toci, takze jsem makal s EU ciganama, taky jednim typkem z FR, co rozsekal ve SP motorku enduro a sebe, a dluzil tam hrozne prachy za zdravotni, pac tehdy jeste nebyla Velka Unie, nemoh z5 do Fr, dokud to nezaplati.
Bylo to slozity leto:
- ve sp jeste nebyly bezne mobilni telefony, nabizeli mi 200tis peset za muj
- za nuz mi chteli dat az 50tis peset a to to byl Mikov, i kdyz tech lepsich - snadno se brousil, oto snadnej tupil (do dnes nechapu, jak jsem prosel pres nemecke a svicarske hranice s 20cm cepeli, teda chapu)
- prvni, co mi ukradli byly propisky, boty, bunda... zkouseli s spacak a nakonec bagl samotny; vtipne bylo, jak si za mesic cela dedina zapalovala zapallvaci s jasne ceskymi napisy
- vsude byly mouchy, pro me nesnesitelne, mistni to ignoruji
- pro vodu se chodilo kilak daleko, s kanistrem
- drevo vzdy nekdo mel
- jidla bylo dost, vsude byly pole, nejaci cigani umeli maso, mam dojem, ze kradli kruty a ruznou pernatou, nelovili
- nemeli koreni, kdyz jsem ja varil, nosili me ingredience, jen abych varil ja, jak jsem si rekl
- po mesici, co me okradli o to dulezite (no comment) par z nich vyrazilo za zlodejem, tvrdili, ze jej pobodali, donesli cca 90% mojich nakradenych veci, ne to, co znamenalo mesic me vyplaty - v posledku jsem byl rad: mesic jsem zral, chlastal a zil, za skoro nic, sice jsem myslel, ze vydelam, coz se nestalo, ale neprodelal jsem
Jen jsem dobre varil, a neznaje slova, byl jsem stejne zabavnejsi, nez rozsekany Frantik, ten prisel i o boty, a pak divne zmizel a druhy den se rozdelovala jeho vyplata.
Nevim nic, bylo mi 18 a toaletni papir stal 99peset za 4role. Za telefon bych dostal 200 tis peset, za nuz 1/4, za zapalovac bych zil tyden, kdyz bych se nenechal okrast.
Nenechat se okrast je tezke, kdyz kecam s fetkama a bezdomovcama, maji jedinej problem: furt je nekdo okrada.
Vykladaly se storky, jak kdyz spis na plazi, zakopes si batoh... no, pokud to kdy nekdo zkousel, tak vi, ze bez lopaty/rejce to nejde.
Bohati si pronajimali skrinky na nadrazich, uschovny zavazadel. Verit tomu neslo a dnes to umim otevrit i zavrit.
Kazdopadne: konec sveta znamena, ze se nechces nechat okrast, a to platilo i v dobe, kdy clovek za den na cibuli vydrlal 1000 czk a na jabka 1500. Na konci sveta jen nevydelas.
Jen praxe bude stejna... zkus se otocit a jit schanet polifku a chleba... prijdes o spacak.
Mmchodem, doklady v nohach spacaku: nechces! Ziletka je rychle a tiche kouzlo.