HEEEJ, ja uz s tim Harellem prestanu otravovat, slibuju, ale on ma tech videji desne moc, a jak mam ted cas, tak postupne koukam na vsechny, a to i 5 denne. Libi se mi jako herec, je mi sympatickej jako clovek, ktery vecne argumentuje, libi se mi zbrane, muzu se podivat na veci, a tak nejak se rozhodnout, co bych treba chtel zkusit, kdyz to budu mit nekde k zapujceni na nejake strelnici a tak.
Co me dost potesilo, kdyz jsem videl chlapa, ktery se 30 let zivi armadou, zbranema a zaroven mi pripadne jako, ze neni zadny hlupak, a pak vidis, jak ma postavene nouzove zavazadlo, a zjistis, ze az na par drobounkych rozdilu, tak to same nosis treba 10 let na zadech kazdy den [akorat v cervenych/oranzovych batozich, coz je samo flaw, ale pro me ma smysl]... to me hodne potesilo. Jakoze fakt hodne.
Nouzove zavazadlo vznika zkusenosti. Muzes si na to hrat, muzes to trenovat, ale kdy se to ukaze je, kdyz stopujes po EU, bez penez, leto, zima. Obcas ti bagl nekdo vykrade, obcas prijdes o cely bagl, obcas hrozne zmoknes.... ale hlavne, obcas se ti stane, ze s tim dupes 30km podel zasrane dalnice, kde neni kam uhnout, troubi na tebe auta a nikdo ti kua nezastavi i kdyz poctive zvedas ruku a vicemene uz prosis o pomoc. Nebo, kdyz bagl v noci musis vysypat, pac jsi jej spatne sbalil. Nebo ti najednou neco chybi, a neni to otazka zivota a smrti, ale treba toho, jestli se najis, vyspis... a zase A HLAVNE: jestli se s tim dostanes kam potrebujes.
To zjistis, kdyz se snazis prolezt rozbitym oknem, strechou nebo jen naskocit do stopnuteho osobaku, ve kterem uz jsou 4-5 lidi, a ty jedes v kufru.
Tehdy zjistis, ze moc kapes, velky bagl, nefoemna vec... tak je proste rozdil, zda se vyspis v suchu [aniz bys musel nekomu neco poskodit], nebo jestli se do toho precpaneho osobaku vejdes a po dvou dnech proste vypadnes z te zpicene dalnice. Nebo jestli treba si bagl muzes v osobaku nechat mezi nohama, pac uz se ti jednou stalo, ze jsi hodil bagl do kufru, a sice te nekdo vzal na stopa, ale nez jsi vystoupil, tak ti pak ujeli z celou vybavou.
Taky to hodne ukazuje na to, co jsi schopen nahradit, vicemene kdekoliv, kde funguje neco jako supermarket nebo aspon smysene zbozi.
Taky se casem naucis postavit batoh tak, ze kdyz ti z nej nekdo neco chce slohnout, tak nevi moc, k cemu by kazda jedna vec mohla byt dobra. Proste nic tam zas az tak nestoji za ukradeni [proto mej nuz a par zapalovacu vzdy po kapsach, pac tyhle veci pozna kazdej, a kazdej ti je slohne]....
Proste Harellovo nouzove zavazadlo na 3 dny ala urbex cundr, povodne, cundr jen tak, lesni pozar, nebo treba spani na nadru, pac jsi proste z hezkou francouzskou [ne doomsday event], tak me presvedcilo, ze ten clovek uvazuje hrozne podobne jako ja, coz na jednu stranu muze byt potiz, pac je to bublina, a mozna jsem nevidel a neslysel neco, co bych moh vyuzit a nenapadlo me to [treba hadry zabalene v igelitu, byly bozi hint]... kazdopadne v mojich ocich to tomu cloveku dodava "credibility"... takove to, jak vzdycky rika "tohle je moje zkusenost, muj training, muj pohled na veci..." jasne, vzdycky jde delat veci jinak, lip, a nejcastej "mozna bych to udelal lip".
Taky desne souhlasim s tim, ze lepsi je mit propisku, nez nemit AK47. Just take it. [no way OR NOT ;]
Kazdopadne narazil jsem v tech hromadach videji na jedno, co jsem nevidel, a pripadlo mi zajimave nazvem.... "kdyz bych moh mit jen jendu zbran, ktera by to byla"
A zas se mi stalo to, ze ten clovek mi mluvi z duse....
Nemam *ZDALEKA* [a tady bych rad rekl, ze slovo ZDALEKA je zvyraznene uplne pravoplatne a umyslne] takove zkusenosti s palnymi, jako treba s tim, co nosim na zadech, a co jsem k zivotu kdy potreboval [a to jak k moznemu minimu, tak ke konfortu, tak k minumu vahy, tak k postradatelnosti,...]. Proto, ze jsem ale od nej videl rekneme uz 100 videji, mozna vic, za posledni roky [a za posledni 4 dny], tak ja mu proste VERIM.
A moc se mi libi jeho rozbor minimalni zbrane.
Popravde ja jsem ten s puskama. Brokovnice, ruzna munice + .22.... a to i proto, ze je s tim proste sranda strilet, a na "bezne" strileni je pro me proste super s necim srust a mit to za kamaradku, nez a] to nemit, b] s tim neumet...
Jeste jsem video nevidel cele, ale pres vsechno zkonci u Beretty 92F [nebo jejich tuningu] a u Colt Government 1911 [myslim, ze rika, ze je to nejaka z tech novych variant, ale...].... Jdu se dokoukat na zbytek, ale.... ale nejak mi to potvrdilo, co mi pasuje, a zas mi pripada, ze mu rozumim.
Uz jsem psal, ze jsem nosil 1911, a ac je to velka zbran, je to hrozne prijemne do ruky, je to bezpecne, v jistych variantach vcelku levne, neznam nikoho, kdo by to kdy aspon chvili nemel, maji to na vetsine strelnic, kdyz uz tam maji zbrane na pujceni, neni to drahe, neni to zvlas slozita rozborka, i kdyz je to odrene a spocene, furt to funguje, jak kdyz to bylo nove... mam s 1911 nastrileno tak 15000, coz je uplne nic, a rikam, ze nejsem strelec, ani nahodou. Vetsinu casu jsem byl chudy, vetsinu casu jsem nebyl schopen se ke gewehru dokopat, a pak jsem jej nechtel doma, pac jsem trpel depresemi, a ustrelit si hlavu je hrozne neefektivni.
Ted, po cca 4 letech jsem zas schopen a ochoten vlastnit kratkou palnou, a popravde, prvni [eeeh, nechme toho] bude 1911, a budu si vybirat dost peclive, abych zo money-can-buy nasel fak krasny kousek, viz ten Peters Stahl, co jsem daval vcera. Kdyz uz si budu kupovat kratkou, klidne do ni dam hromadu penez, ale bude to neco co chci a vim proc to chci.
A me HROZNE potesilo, ze Paul, kteremu se aspon podle videji, nemuzu rovnat ani nahodou, tak vidi veci podobne a v uzsim vyberu zustaly Beretta 82f a 1911. Pac to jsou zbrane, ktere zustaly v uzsim vyberu u me, ale Berettu jsem vyradil, pac funguje, ale sere, a to jako dost.
On to ma dane mozna Marine Corps, pac oni maji v zakladu nejdriv 1911a1XX a pak 82fXX.
Ale me proste jeho nazory potvrzuji mou bublinu, a tak nejak chapu, o cem mluvi.
Libi se mi, ze v uzsim vyberu u pusek zustala .12 od remingtonu a 10/22
Za me.... dobry.
[berte to tak jak to pisu: nemam nastrileno ani dost malo, a jsem v tomhle ohledu teoretik s jistou zkusenosti, nic vic....]
If I Could Only Own One Firearm
https://www.youtube.com/watch?v=qcrKJI5JYtQ