• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Btw, kdyz uz jsme u tech divnoveci - zavarovat jde v mycce, odzkouseno.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: jo, ryba se da delat i v pracce na 80. Akorat to chce tvrdej pytel.

    Jeden muj ex spolubydlo byl pica a v praci varil parky v rychlovarce, nakonec sem ho donutil at to dela aspon v tom igelitu, ne, ze by mi nechutnalo kafr s tukem, ale s parkama uz je to vcelku blee...

    Vsechny MRI co mam jakoze hotovy jidla, tak jsou v pytlikach, co jdou varit jak jsou, treba v konvi s vodou.

    Dostanes 2 in 1, horky jidlo a prevarenou vodu.

    Jinej spolubydlo (konkretne ID Disparity) zas dycky varil dohromady vejce na tvrdo a ryzi v sacku a do toho krajel pak studenej tocenak...

    Zkoncilo to tak, ze ja jsem varil a on kupoval potraviny, a byli jsme spoko oba, rek bych ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Adela, ze prej de zehlit, coz chci videt po celem dni na nohach (dnes spis v kramech, ja doplnoval nouzovku, ona prala a cistila veci)...

    A u zehleni...

    “Hele, zenska s holou hlavou, to neslusi vedsine... jsem na tohle tvarista, zensky maji mit dlouhy vlasy, ale O Conor jde i kdyz je divnej Ir”
    “A co Sigurney Weaver?!”
    “Yes, kdo nechtel Replyovou, jak dyz by nezil v 80.-90.! Nebo byl divnej... hele dame Vetrelce? Ale dvojku nebo trojku...”
    “A co Ghost Busters, u toho se da zehlit...”
    “Tak jo, to de, aspon je to sranda...” (dal bych dvojku trojku vetrelce, ale po Mad Max a Fauda je pravda, ze... ;)


    Krotitelé duchů / Ghostbusters (1984) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/10360-krotitele-duchu/prehled/
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Spoluvezni (nigerijci) takhle v rychlovarce prevarovali uzenou rybu (i s tim igelitem :-)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Voda s peroxidem - svetlo urychluje jeho rozpad, takze skladovat ve tme ...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Standalone zdarak nebrat. To uz je lepsi zahrabat se uschlejma vetvema olistenejma(jeste lepsi jehlici), a pak vybirat klistata :-) ( u jehlici to neni tak horky)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Konkretne

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Opakovani me profilovky ve variaci..

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: U této nemoci byl zaregistrován i přenos přes ovčí sýr vyráběný z nepasterizovaného mléka.[9]

    (Takze treba neupravovana brinza, jen syrene syry — my teda mleko vzdy upravujem tepelne, ale na SK je to na horsich salasich mene bezne. Bacha, Slovaci jsou treba desny prasata a je dobry si prohlidnout stado, nez kupujete mliko/maso.... vetsina ovci ma kulhavku nebo zanety kloubu... setrej na stadech, pasou je tak, ze je nechaj na louce a jen v ohradniku, cely mesice se o zvirata nikdo nestara... fakt opatrne)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: U mlika cca 62*C
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hmm, take i dlouhy cas a nizka teplota, tudiz by to fakt slo pasterizovat i pri 68,9*C coz je ideal na rozpad bilkovin v mase, vznikaji pak samostatna masova vlakna, maso jde pak natrhat, maji to treba v Subway, rikaji tomu bageta s trhanym masem a je to bozi!!!

    Mmchodem, vite, ze mlekem se prenasi treba zanet mozkovych blan a borelioza (a vubec kde co), takze ruzna ta farmarska mleka PASTERIZOVAT, vzdy vzdy vzdy!

    Kdo zaruci, ze zvire nemelo kliste?


    Pasterace – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Pasterace
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Treba tohle (maj i regulovatelne, coz bych chtel, kvuli stejkum: stejk se dela tak, ze koupis co nejlepsi, ale prorostle maso, nakorenis jej v dyleraku, do ktereho se vejde, zapnes zip lock a na hodne hodin ponoris do vody s teplotou blizkou pasterizaci (ja pasterizuju vzdy, takze 73)... do sacku se nesmi dostat voda a pocitej s udrzovanim teploty 7-12h; kurka se pak dela treba plynovym horakem nebo na vterinku na panev)


    B4B39198-3283-469B-8F9F-AE6CFDAD732B
    https://www.mall.cz/...2iQHjJHiKkrA_bZx7pfgtuORgUIEqfOu2NqHBAzBVXucDLiI82GkaAj1vEALw_wcB&tab=reviews

    Spolubydlici je v tom mistr...

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dejte nejaky oblibeny recepty? Jsem jak zvire, co mi maka, to varim stale dokola, takze umim treba tak 40 jidel, kde jsem si jistej vysledkem a tudiz za mesic a pul tocim kolecko.

    S tim ze 1/3 je vegan
    1/3 vegetarian
    1/3 masozrouti

    Ale me chutna treba i segedin, koprovka, okurkova polifka, spenat a dusene maso v mrkvi a hrasku, takze bacha, vim, ze to vetsina lidi neji..

    Jinak dusene hovezi na cerstve mrkvi a petrzeli? Uaaaah, to je TAK DOBRY, mrkev a petrzel jde i vyhodit, ale to maso je uplne super. Ale chce to dobrej hrnec/misu a troubu (v remosce nezkousel)...


    Mmchodem domaci survival pro muze v kuchyni:
    - remoska - od peceni az po lasagne (akorat je svine kulsta a desne zavazi)
    - hrnec na rejzi - vzdy dobra ryze, za 10min hotovo (je to trochu tlakove); da se v tom nejhur i polivka, brambory uz nevim - zas: zavazi to, ale maka to. Jdou koupit za par stovek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam