A posledni: weekend jsem (krom jineho) ztravil brousenim mnoha nozu (predevsim na japonskych kamenech 1000/3000, karborundaku na kosu (odhadem 300) a lesticim kameni, prikoupitelne k nozum opinel (odhadem 5000-6000)).
Mam na nekolika mistech porezane ruce, vim, ze italske vyhazovaci stilleto ani original rybicku nenabrousis, a asi se to neceka... vim, ze skalpelove naostrene noze nemas zkouset brisky prstu, vim, ze nerozetnu (nozem!) hozeny satek, ale taky vim, ze kdo talaci na pilu je idiot obecne, jak u brouseni, tak u krajeni tak u zvirat a zen...
Huste!
Musim rict, ze moje asi 20 lete trauma z nedostatku skilu sestavalo hlavne z neschopnosti brousit cepele...
Jako ja vim, ze ti, co tu jsou dele, tak chapou, ze ostrim (ale i jinymi castmi nozu a saxu... nic delsiho, nez Cesky Tesak nemam) delam mnoho, a velice si nozu, seker a skalpelu vazim, a to az tak, ze je vykupuji, menim, nedam na vzhled... proste noze jsou laska od cca 5 let veku)...
Kazdopadne o weekendu jsem TO DAL!!! Jeste to neni na komercni pouziti, ale jsem u kvalitnejsich oceli KONECNE!!! schopen citit vybrus a na mokrem kameni, ci spodni liste talire, jsem schopen vybrousit skalpel z oceli, ktere to dovoli. I rybicka je ted zala..
Brouseni je zasranej zen, kdo nema nebo nezkusil, nevi... jsou to pro nekoho desitky, pro me spis aspon stovka hodin cviku...