Mmchdm dobre rano (to je polivka z hovezi masoxove kostky a kafe z brazilskejch zrn)... asi nejsem jedinej, kdo obcas snida tenhle junkfood, nebo jo?
Rozvarit masoxovou kostku v plechacku, kdyz uz je, rozmychat v tom vajicko a uzit si ranni davku soli, tuku a chemek, urcenych jinak k cisteni hajzliku.
Potreboval bych jeste tak 5h spat, coz snad klapne, pokud nekde v okoli nezacnou delat neco sbijeckou, nebo mi nebude psat zoufaly kolega, ktery pomoci system.d neumi restartovat service.
—-
Jak jsem psal, zbran jsem nenasel, ani uniformu, saty s hvezdickama asi jo, ale bylo tam toho moc. Taky jsem nasel 2 kompletni prvorepublikova kola, neco jako bylo na plakatech po utoku na risskeho zastupitele, svini, Heydricha.
Vycistil jsem okapy, tam, kde to jinak neslo, kus jsem jich uriznul a vyrobil improvizovane nove, pristi tyden sletuju poradne, materialu je dost.
V patek mi spolubydlici (id Juliz) znicila dynovo tykvovou zahradu, zasypala policko asi metrakem pokosene travy. Takze prezily mrazy, ale tohle uz ne. Skoda, na dyne a tykve jsem se tesil, snad preziji ty na kompostu.
V Olomouci jsem zasadil jen kvetiny a bylynkovou zahradu, opravil jsem otci merunku (prorezanim, i kdyz uz krajne pozde), prorezal jsem rybiz, opravil kren, opravil zidky (musim si nastudovat vyrobu betonu, abych to dal poradne.
Potreboval bych nekoho, kdo ma stavarske nadani, na opravu patia nad sklepem, bud se svareckou, ci z dreva budu vymyslet konstrukci na opravu vchodu do sklepa.
Porad shanim nekoho, kdo by se mi postaral o plynove trubky, ac s mydlovou vodou to umim, nelajznu si, abych v dome delal zlutou instalaci.
Dum bude treba nahodit.
Mmchodem otec, kdyz zjistil, ze manzele jsou oba schopni legalne drzet a nosit zbran, napsal mi, ze si muzem promluvit o jiste casti dedictvi, tak doufam, ze tim nerikal, ze mi chce oznamit, ze ji odevzdal.
Jdu chvili spat, dokud to jde, po vojensu.
Dnes mi prijdou Helikon kalhoty, tak uvidime, kupovat kapsace pres net, to je tezky.
Stve me, ze v Ostrave nejsou zakladni veci: poradny armyshop (nejake jo, ale prodavaj crap a rozumejsi veci stejne jen pres net), second hand : potrebuju kozene bundy, saka a spol... pokud mate a chcete postradat, potrebuju kuzi ... dekovala.
Co me tesi, tak je, ze jsem nasel kominika a revizaka na komin, takze plyn bude az druha moznost.
Co me netesi, ze otec rozbil kamna, a tudiz bych potreboval bazar, kde jim koupim nahradni dil (litinove desky na plotnu)...
A tak.
Jeste jednou dobre rano.