A kdyz uz davam k Dobrymu... ja to mam jinak, nemam k tomu zadnou velkou tradici, jezdival jsem s Tatou, nekdy pod sirak, spat u rek, na zastavky a v 5 rano v Pysku na polivku drstkovku, kazdej rok do Straznice na slavnosti, dokud byla, tak na Portu, jinak pak na Zahradu do Nameste, pak uz jsem jezdil sam, jen bagl, vlak a cigara. Nikdo z mejch kamosu nechodil, a ac jsem nadmiru spolecensky, nikdy jsem si neudelal moc kamosu ani v trampske komunite. Jim vadilo, ze nepiju, zato hulim, jak pohadkovej drak, nebo rozdaval jsem houby, rulik a durman. Otec me za to zaviral doma, zakazoval mi hudbu a navstevy, marka me mlatila a obedy jsem ve skole krad, nebo si pujcoval od tech, co nemeli hlad, abych mel stovku na tyden, na ciga a obcas vlak, spis jen stopa... pryc. Pak uz prisla doba s lidma v Ponorce, Vitriolu a Senku, a jezdil jsem spis na kole s Hippisakem a Luckym. Treba pamatny vylet na Laibac & Legendary Pink Dots, 140km pod Destnou na arabech.
Cundru ubylo, resp ztratily tu samotu a zeleny barvy, rozpadlo se Tatovo tele, ale jednou za cas jsem se porad potkaval s Lenkou a Lisakem, o 15 let starsima, co me ucili zpivat a ridit vuz za konema, taky hazet balik slamy, vetsi nez ja, nebat se koni a postavit stan.
Jeste mi tu lezi spevnik, za ten se stydim, je kradenej. Kde je Majce co mela rada mai konec.
Za ty roky uz umim englicky tak, ze rozumim Dylanovi a jeho vtipkum, porad mam rad Jaroslava Samsona Lenka a Roberta Krestana.
Furt na nic nehraju abyl jsem ve 32 zemich sveta.
Ale lidi, kteri z trampingu delaj moc nejakej styl, tak me serou, stejne jako “pravoverni” cokoliv: punkaci, vojaci, hippsteri, manicky, nackove a dalsi...
Furt mam dojem, ze muzu chodit v bunde svarovane zichrama, poslouchat (a hrat) industrial a avantgardu, za kloboukem mit oskubanou straku v dobe zasnubniho peri, v kapse pistoli, a na nohach skejtovy boty a dziny. Takze nepatrit nikam, ale tak to bylo dycky, pro vsechny moc, pro nikoho dost... to si nestezuju, mam svuj cervenej bagl a fotoarchiv rad, stejne jako lidi, jen mi prijde hloupy, ze zamnou nikdy nikdo neprijel, cest vyjimkam: Konvalinka, Disparity, Slunko, Drevena_Krysa... tak to je, vsichni radej moknou, nez postavit igelitovy mestecko a nanosit drevo.
Zas si nestezuju, tak to proste je.
Kdyz jsem padal na SK, dycky jsem rikal, ze hanak bouchne do stolu, a... poskoci pivo. Slovak bouchne do stolu a jde se tancovat, nebo rvat.
No, za cas jsem zjistil, ze hanak jde otrocit doPrahy, Slovak taky, a na SK navic poskoci borovicka, ale za hovno to stoji stejne.
To neni narodem, to je tim... no: “nikdy jsme neplakali, ze je nas malo”, jak zpyva ma oblibena kapela.
Maslo. Dobre slovo, spatny preneseny vyznam, cet jsem o masle z 3.stoleti, nalezenem v Irsku v raselinistich, coz byvala tehdejsi lednice. Archeologove jej ochutnali, a furt slo jist. Ale jo, namazes to na chleba.
V tomhle ohledu nejsem tramp, tak, jako nejsem punkac, a stejne mam furt ciro a spim v celtach u drahy, no...
Zvláštní znamení touha, 1. díl: "Tam nahoře v Proudech je nebezpečno"
http://www.youtube.com/watch?v=2rgCUVI75Ow&list=PLRj0iXxiCrhqTyLCfglBPRvAd-AaePyjl