Namluveno Simkem, a docela to jde.
Stejne je to legrace, jak je to vlastne o zakladani mestskych gangu. Kdyz to srovnam treba s Hell’s Angels, kteri vznikali po prvni valce z kluku, co ji prosli a odmitali nudu, kazdodennost a taky treba moralku tehdejsi Ameriky, tak je to vlastne furt stejnej pribeh.
Zajimalo by mne, zda se k tomuhle zas nekdy vratime. Cet jsem clanky o tom, jak v “kapitalisticke Evrope” se lide vratili od supermarketu na okrajich mes, k malym kramkum, kde mozna nemaj vsecko, ale zakaznika si tam pamatuji, a chovaji se nejen trzne, ale i slusne.
Troskujsem doufal, a doufam, ze covid19 panika zamycha znova karty, ze se trochu vratime k “Think globally, act locally”
Uz kdyz jsme s Hippisakem delali konziky a vystavy, snili jsme o tom, ze se vrati doba umeleckych skupin, kde se lide podporuji, delaji neco spolecne a treba udelaj i zapich do historie.
Zatim to tak neni, furt nakupujem v supermarketech, rohlik musime mit zabaleny v mikrokretenovem sacku, a kazdy zijem na vlastnim internetu, u vlastni obrazovky, a to jsem doufal, ze zemre i spolecne cumeni na obrazovku.
Mozna byl covid malo, mozna uz se nic nevrati, konecne, kdo se chce vracet, ale mozna jsme hodne ztratili, a ma cenu hledat, tak jako nekupovat mikrokretenaky, pochopit kulturu a koreny predku, umet stahnout kralika, upect chleba, o weekendu vzit bagl a odejit. Mozna ma smysl srat na facebook, tak jako na Dallas i na telenovely.
Mozna nemusis mit na klobouku lisci ocas, a me lisky je mi lito, ale plati za symbol. Za to, ze se me deti ptaji, proc mam lisci ohon na klobouku, a ja dostavam prilezitost jim odpovedet, a pak je treba ucim hazet zabky na vode, klukum ukazu nuz, a holkam, jak se spravne chovat ke psovi, ktery neni panenka na oblikani, ale selma, co ma zuby.
Liska na mem klobouku zaplatila, tak jako vlci v zoo, za moznost nas “nejvyssi ch zvirat” zmenit svet. I kdyz jen plivnutim do oceanu.
[MLUVENÉ SLOVO] Rychlé šípy - 1A
http://www.youtube.com/watch?v=IeNzF1znN5M