Tyjo!!!! Zacal jsem kourit popravde kvuli tomu, ze mi nekdo rek, ze kdyz nekouris, trava te tak sejme, ze... no v ty dobe jsem neznal ani tabak, ani huleni.
Stara a trosku trapna vzpominka.
Pac jsem rad poslouchal Beatles a vsecky mel na deskach, novejsich z Anglie, starsi byly ze sojuzu nebo nagiar, tak jsem mel i platnu Imagine, na ktery lenon ma pod nohama kraba Gitanek.
To byly moje prvni ciga, kouril jsem je vsecky, bily s virginskym, burley jen strizeny, tmave modry s uhlikovym filtrem, nebezsky modry s filtrem nebo bez.
Od te doby nemuzu kourit jine, nez alespon 3/4 cigara. Cernej tabak je jediny, co me uspokojuje, a mam kvuli nemu rad Spanelsko, kde mi delnasi nabizej Pall Mall, jennabych nebanal to smradlave peklo, taky Francii a Nemecko, kde koupis jak Galois (Galske), tak Le Guitanes ( Cikanske)...
Belomorky jsou strasne svinstvo, cigaro je tluste jako palec, ma na 2 palce tlusty filtr, dutinku, misto papiru je to v jakemsi plastu, nebo mozna nejake post-produkci stromu, ktere nerozumim. Tabak je v tom asi jako tajhle od souseda. Ale taky jsem je kouril. Za 3 rubly a nejaky drobny.
Uz se ke me dlooooooooooouho nedostaly, tyhle Belomorsk Canal papirosi. Mmchodem doporucuju zjistit, co je to ten Belomorsk Canal.
Taky domaci vodka fakt existuje, treba ve flaskach od Jim Beam a Jack Daniels. A fakt se to nepije mrazeny.
Tyjo.
Ted se tu obe ilo id TerCer, tedy Terka Cernochova, a minimalne Disparity a Patava by ji meli uvitat.
Posledni 4 lidi, co znam, a pamatujou si, ze jsem kouril BelomorckKanal... vlastne je vozil Patavuv fotr... chjo.
-
„Hned nato Las vytáhl krabičku papiros značky Bělomorkanal. Lišácky se na mě podíval a povídá:
„Tak co, dáš si?“
Rozhodně bych nečekal, že člověk, který umí takhle servírovat vodku, bude zároveň“
„experimentovat s marihuanou…
Zakroutil jsem odmítavě hlavou a zeptal se:
„Hulíš hodně?“
„Tohle je dneska už druhá krabička,“ povzdechl si a teprve teď mu to došlo: „Co šílíš, Antone! Tohle jsou fakt normální bělomorky! Žádná tráva! Dřív jsem kouřil gitanky, ale pak jsem pochopil, že od bělomorek se vlastně nijak nelišej.“
„To je originální,“ poznamenal jsem.
„Proč hned originální?!“ rozhořčil se nečekaně. „Já nejsem žádnej snob. No vidíš, sotva je člověk jinej…“
Celý jsem se zachvěl, ale Las klidně pokračoval:
„…než ostatní, hned se na něj všichni vrhnou, že chce bejt za každou cenu originální. Mně se líbí kouřit bělomorky. Když mě to za tejden přestane bavit, tak toho nechám!“
Citace z knihy
S.Lukjanenko - Sera Hlidka
Sergej V Lukjaněnko
Je možné, že...