Zajimave, tohle presne delam.
Adela mi kdysi rikala, ze se na psychologii ucili, ze je lepsi klienta s depresi poslat do nocniho supermarketu. Pry tam citi lidi a zaroven tam zadni nejsou. To mam presne ja.
A mam to tak i pri urbexech.
Taky miluju nedelni poledne, kdy na ulicich neni ani noha.
—-
Ja jsem nedavno psal, ze jsem mel rok bez ataky deprese, tak to prave ted neni pravda.
Mam kruhy pod ocima, -10kg aspon. Prsty zluty od cigaret. Plactive nalady. Neschopnost se komcentrovat, jen ztracet v knihach, hlavne tech, co nijak neboli.
Nemam zadny duvod. Vsechno je v poradku, jen ja ne. Bude lip, pokud neumru hlady nebo u flasky. Ale to se nestane. Flasku jsem odlozil a nutim se jist, i kdyz je to neprijemne.
Hledam nahradni cinnosti. Nucene pracuju, ale vcelku mi to jde.
——
Lip uz se blizi, jinak bych nevstal, nevaril, neuklizel. Taky to tady vypadalo jak u dvou starejch mladencu, co se vzali ve 40, a uklizej, jen kdyz maji naval nejake nalady, a vsechny ciste hrnky se umejvaj najednou. To se stava. Me teda ne moc casto, jsem relativne poradkumilny, i kdyz tyhle obdobi to kazi.
Chybi mi zahrada, ted je vsechno nasazene, jen zabijim sneky a slimaky, prumerne tak 220 za odpoledne.
Prsi, kvete chilli. 2h v intenzivni bource a radost z gumovych holin a kaluzi.
—-
Skoda, ze v Ove uz neni zadnej nonstop nakupak. Ne, ze by se mi s par zlomeninama chtelo jet na kole, ale zas tak hrozny by to v tom po-bourkovem desnem vzduchu nebylo.... ani bych si nic nekoupil, mozna jabko nebo rajce a s tim bych pak chodil kramem dal.
Ale Tesco je na pokraji bankrotu a 24/7 uz nema nikde, co vim.... skoda, no——-
—-
„Supermarkety si někdo vymyslel pro mnohodětné rodiny. Kdežto supermarkety s nepřetržitým provozem pro mizantropy. Normální člověk se uprostřed noci rozhodně nevypraví nakupovat do obrovitého velekrámu. Láhev vodky pro pokračování pitky je rozhodně snazší koupit ve stánku u metra. Nabírat si plný vozík potravin mezi jednou a druhou po půlnoci je spíš úděl těch, kdo baží po životě na neobydleném ostrově.“
Citace z knihy
Nanečisto
Sergej Vasiljevi? Lukjan?nko
Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.