Vecerni chvilka judejske rozpravy, umyslne psano na telefonu, pro zaznam.
Ona fakt nevi, devcatko energii a caker. Coz jsou vymysly po-relativite. Do te doby zadne energie nebyly. Proste Sixeh. Ale me se nechce vychovavat. Kazdy si muze cist, nebo nemusi...
—-
Chlap umira, opily, zneucteny, nasrany, v souboji, pri havarce, na dluhy... zena... cerna. Nektere, ne kazda. Neumim Ti to vysvetlit.
Moji predkove, kdyz by Te videli, reli by “Siksa” nebo “Shik seh”, znamena to “bilou”... ddfacto to znamena “tu ktera nevi”
Moji predkove byli tmavsi, hodne, ja uz jsem redeny, ale SikSeh (Sixa) je zidovska urazka: blondyna, ne-vedouci.
Mame legendy o drevu, ktere veky cerna, az je z nej uhli, a porad, porad je v nem buh/bohyne.
Vis?
Nevis.
Jsi Sixa. A ja si Te vzal, tudiz nevim. Ale krev proroku a spasitelu nemizi, cerna.
Proto existuje Jezis na platne, proto nemuze dojit pokoje ani kain, ani ashaver. Krev neni voda.
A dnes jsem zly, a ja vim, co jsem udelal, i kdyz bych pripustil, ze v kazde generaci se narodi mesias, a vzdy zahyne, nez splni ukol. A muze si to i prat, nebo okolnosti.
Pro Jude je siksa dobrovolna geasa, prokleti, nikdy mesiasem.
A z toho si dela legraci jude Inri : jesuitskych zidu kral, ten Joshua z krize.
Kdyz pozvedl Magdalenu.
A prave za tyhle uvahy, ze je to cele legrace, nemusim byt mesiah.
V natelniku, s panakem ci pivem, a blonckou, ktera neni nase, a jeji krev necerna, bledne.
Faktem je, ze jude deti casto vzpomenou, ze jsou jude, i kdyz by nevedely.
A tak.
K tomu je stovky stran pohadek, rikam, ze nevis, ale zcernala Maria na ikonach je jen lepsi preklad.
Nemluve o tom, ze Jesu nebyl “caucasian” ale semita, moh byt cerny jak normalni arabska bota i vic.