Dnes se hodne bavim... jako ja chapu, ze koureni je fakt peklo a tak. Pani tam rika, ze treba je dobre detem prepocitat, kolik kurak prokouri penez, a ja si vzpomel na starou anekdotu, jak typek kouri a opira se zady o mrakodrap, pride jappik, a zacne pocitat: kolik vykouris za den * kolik stoji krabicka = vis, kdys bys nekouril, ten mrakodrap muze byt tvuj. Typek tipne cigaro a vece: to jo, jenze ten mrakodrap JE MUJ.
Epizoda Zaostřeno - Proč dnes mladí vůbec začínají kouřit? podcastu Plus - Audioknihy ke stažení
https://www.audiolibrix.com/...odcast/Episode/242104/zaostreno-proc-dnes-mladi-vubec-zacinaji-kourit
Dnes jsem napsal recenzi na uzasny dymkovy tabak Ratray’s Malcolm Flake, jako na tabak, ktery si z dymky dokazu zapalit 3x denne, a furt nepotrebuju vajgl.
Pritom samo vim, ze plivu hnedou mocku, ktera asi co? Jakoze je dobry plivat ter? No to vis ze jo.
Strasne snizuje vsechny doktory a maminky tohle “nekur, snizuje to/zvysuje to”... jo? A co jako misto toho? Mam si jit zabehat s dalsima pitomcema, kteri si strili do zily endorfin, a bavi se o tom, kdo ma lepsi adidasky? Oh ne, to vazne ne. Cet nekdo z nich Sartra? Napsal nekdo z nich basen, ktera by nebyla “kytka, lopata, zlato chci te, na kastle svyho bavoraku, co mi koupil tata”?
Az nekdo nekdy vymysli duvod, proc je koureni spatne, oproti tomu, jak obrovsky svet touhy a moznosti, chuti a zazitku to je, mozna se zamyslim.
Zatim je to tak, ze kazdy, kdo kdy mluvil o tom, ze koureni je nahovno, jen ztraci kredit, a dalsi rady nejsou az tak podstatne. Ja byt doktor, radej predepisuju vitaminy tridy b, kvasene veci, vitamin c, a aktivitu, nez radit “nekur”...
Mj. Se tomu rika “komunikacni bariery”, ucili jsme se tomu v predmetu “informacni veda”, kdy kurak odmita videt informaci “skodi zdravi”
A tak
Nebo: alkohol prohlubuje deprese (jasne, tabak taky)... takze co misto toho?
Predstavil si ten doktor, ze v momente, kdy mi to rika, tak ja na nej koukam ocima, ktere 6 tydnu nespaly, a ktere uz vidi kvetiny na bilych stenach, ktere tam doopravdy nejsou?
Uvedomuje si ten doktor, ze jsem ninimalne tyden nepozrel ani rohlik, pac z jakekoliv ne-tekute stravy se mi dela zle jen pri pomysleni?
Ze jedine co zbyva, tak je cesta do trafiky pro cigara a flasku rumu, 6 tabulek cokolady, a balik rajcat.
Za kazdy panak 10 cigaret a 5 rajcat. A pul tabulky cokolady.
Snazit se neumrit hlady, kdyz nedokazes vyjit z domu, nebo ke sporaku, aspon uvarit si caj.
Uplne to preju vsem doktorum, kteri reknou, ze nepredepisou hypnogen nebo rivotril, protoze 6 tydnu nespat je jeste malo, ze to neni zadna diagnoza.
Tak sedis s flaskou rumu, nebo vidky a snazis se upit se po tydnu nespani k aspon 10h spanku. A vis, ze pro dalsi nedokazes dojit.
Jasne, koureni skodi zdravi, kdyz bych prestal kourit, umrel jsem uz pal tet z5.
Mmchodem jasny duvod, proc deti chci adoptovat, ne vlastni.
Predat nekomu depresi mayor je super napad, protoze kazda fenka by prece jednou za zivot mela mit stenata.
Tyhle dobre rady nekuraku a vubec celeho selskeho rozumu, o nich jednou napisu knihu, vazne ze jo.