• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---

    Denní nárůst nových případů v poslední dnech zrychloval. Ve čtvrtek přibylo 93 nakažených, v pátek 168, v sobotu 260 a v neděli 305. Podíl potvrzených nákaz k celkovému množství provedených testů v neděli dosáhl téměř 17 procent, což bylo nejvíce od začátku epidemie. V pondělí ale klesl pod sedmidenní průměr. Laboratoře provedly 3817 testů, zhruba o 1400 více než v neděli.
    Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha nejde o druhou vlnu epidemie. "Směřujeme všechny síly hygieniků do Moravskoslezského kraje, zejména na Karvinsko. Poslední skokové nárůsty pozitivních případů se opět týkají tohoto lokálního ohniska. Jsou dány zejména masivním testováním kontaktů horníků a bohužel také neukázněností občanů," řekl v pondělí novinářům Vojtěch.
    V dolech ČSM-Sever a ČSM-Jih na Karvinsku má být otestováno 4300 lidí, zatím bylo odebráno přes 2700 vzorků. Hejtman Ivo Vondrák (ANO) apeloval na vedení OKD, aby zajistilo, že jejich pracovníci přijdou na testy. Dodal, že statistický vzorek zaměstnanců se bude testovat i v Dole ČSA. Když se ukáže, že počet nakažených je statisticky významný, testovalo by se od příštího týdne plošně i tam.
    Karvinsko je nejpostiženějším regionem. Za posledních sedm dní tam na 100.000 obyvatel připadá více než 248 nakažených. Druhý nejvyšší výskyt je v sousedním okrese Frýdek-Místek, kde je zhruba 36 nakažených na 100.000 obyvatel.
    Od začátku epidemie pak laboratoře v Moravskoslezském kraji odhalily 2874 případů koronaviru. Následuje Praha s 2508 případy a Středočeský kraj, kde dosud bylo 1212 nakažených.
    S covidem-19 dnes už zemřel jeden člověk, stejně jako v pondělí. U většiny lidí má ale nemoc mírný průběh. S koronavirem je hospitalizováno 128 lidí, v těžkém stavu bylo 12 z nich.

    ‍⚕️Od července budou platit přísná protiepidemická opatření už jen v některých částech Moravskoslezského kraje.
    CELÝ ČLÁNEK.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Totalni improvizace, pac doma neni jedine auto, prsi a ty potvory za noc znicily vsechno, co neni nepromokave, pac se furt machaj ve vode.

    Navic se strasne boji, takze je problem s nima manipulovat.

    Nastesti je psouni neresi, pac kdyz mi utekly pres mrize a rozbehly se po celem pokoji, malem me omejvalo.

    Furt desne kecaj. Je to mega hlucny ptak, mega zvedavy, prolezou vsude, furt neco resi.

    Chtel jsem zkusit, jak teda se slimakama, nejdriv jsem jim nosil takove ty nejmensi, a zatocili s nima uplne mazets hned, dokonce se prestaly bat.

    Tak jsem nasbiral ty velke svine, co maj 10cm na delku a tluste jsou jak psi sulin, a zas je daly. Bylo to, jak sledovat munga s kobrou. Ty kachnicky jsou mensi jak ma pest, ale slimaka uplne rozsekaly zobackem na hadry, nemel vubec sanci.

    Dyz zjistily, ze jsem ruka, co je krmi, zacaly se osmelovat.


    Asi jim objetuju svoje potemniky, stejne se mi s tema brazilskejma nedari, a 5cm cerv pro kachnicky bude na jedno zobnuti.


    Jsou uplne mega zrasovany. Typek je prej krmil chlebem (pice!!!! V chlebu neni pro kachnicky nic, jen jim chutna, ale zdechnou hlady), nemely prej vodu (musi zapijet kazde sousto), nemely pisek (musi mit v zaludku kaminky, jinak nemuzou travit) a byly se slepicima kuratama (slepice je agresivni svine, takze maji oklovana kridl, hrbet a hlavicku)....

    Byly spinave, zanedbane a podvyzivene.

    Za kilo kus fakt spatny kup, ale snad to preziji, a i s mojima “bomba improvizacema” nam je nesezere sova, straka, kocka, nebo neumrou na infarkt z vyplaseni ze psu a me ruky.

    Kazdopadne “pan chovatel” to pojal ponekud zcestne.

    Pravda, ja taky, pac jsem netusil, ze maj 5 tydnu a cca 10cm na delku.... ale snad to dopadne dobre. A kdyz ne, aspon budu priste vedet.

    Ted fakt jedu improvizace, a snazim se je dat dohromady.... jsou to super kamosi, jen tesne nad hrobem, ze vsech stran :/

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Resp ja se nebal o sebe, bal jsem se, ze se budes premahat a vylezes to i s tim zpicenym uzehem. Jenze zas se me nikdo o radu neprosil, mozna bylo lepsi zakempit niz a po tech cca 30h bez spanku a s uzehem se vyspat a dojit to rano. Nakonec uz to dopadlo jak to dopadlo, ale byl jsem nervozni, pac sebe znam, Tebe uz ted taky, ale nevis.

    Uz jsem lez po skalach s lidma, co lezou 20 let, dolezl jsem neco na moral, teda jako fakt s ulamanejma nehtama a desem v ocich, kdy me drzelo jen, ze me nekdo jisti, a pak jsem zjistil, ze muj spolulezec nema zapnuty sedak, zapomel se sam uvazat o skalu a tudiz celou dobu me jisti tak, ze kdyz bych spadnul, rozsekame se oba.

    To neni dobry. Proste jsem toho cloveka neznal a veril, ze za 20 let praxe vi co dela. A od te doby se bojim s nekym chodit, lezt po skalach, nebo zdrhat pred hlidaci na urbexu.

    Ja vim, co udelam ja, ale nevim, co udela ten druhej.

    Proto jsem se o Tebe bal, vim, ze je to v me hlave, ale jsem holt paranoidni, nebo treba predvidavy? Zkusenost nauci.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK: To minusko neni za prispevek, ale znamena ; “to je kurva napicu”
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Konecne sam vis ne, sedet u serialu a snazit se nebejt furt na kary, a jak to nejde, v 1+1 muselo byt obdobne.

    Na me funguje: jdi o 10m dal, ted bude ticho.

    To maka.

    Hodne chodim sam, i desitky kilaku, takze treba osamela cesta na Sneznik pro me byla normalni. Jen jsem se trochu bal, tak jsem checkoval, ale jinak: jdi napred neni nepovoleny povel.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK: Nikdo nerikal, ze umim bejt potichu, proto jsem se Te taky obcas stranil. Jenze Ty to provokujes, dyz mi prestanes odpovidat, ja zmlknu, jenze Ty taky kecas, tak je z toho druzny rozhovor ;)

    Proc myslis, ze tak moc pisu? Pac to jen znamena, ze okolo neni nikdo, s kym muzu tak moc kecat.

    Ale visco, ja jsem, krom Adly v Ostrave posledni dobou dost sam, mimo Adlu jsem s nikym nemluvil od svatebni kalby na zahrade.

    Seci si poridili haranty a zmizeli. Nikdo nikam nechodi, dik covidu bylo secko zavrene.


    Treba 2 mesice jsem nevidel krom psu a Adly zivou bytost.

    Jako jo, kopat 8h na zahrade dobry, poslouchat hudbu dobry, toulat se dobry.

    Ale ja si kua chtel s nekym sednout k pivu/kofole a 5h kecat o nesmrtelnosti sousta.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK: Ty pisnicko!

    Ja jsem dneska dobrej, trocha me bolej litka a svaly, a spal jsem 15h, pac naspat za 48h jen 2,5h neni uz nic pro me, ale vcelku dobry.

    Vecer jsem mel teplotu z uzehu, nalil jsem do sebe vsechnu vodu z pramenu “Adela”, pac Adele nechutna (ja vedel, ze ji mam vzit Adolfa, sakra ;), dolil jsem to plechovkou nejakeho iontaku, co jsem jej z poslednich sil zakoupil na benzince. Zalezl jsem do pelechu, pote, co jsem improvizovane poresil Indicke Bezce, dnes cely den vyrabim improvizovane obydli, pac ty potvory vylezou z cehokoliv, co ma oko vetsi jak palec na palec (2,5x2,5cm)


    Potreboval bysem kotoucovou pilu a pacidlo, a asi 50m^2 pletiva. Coz nemam, a nemam love, ale urbex pomuze.

    Kazdopadne po Lokalne : “jedu improvizovaci bomby”.... strecha z natrzene celty, boky ze sklenikove folie, predek z vybehu pro psy, drevo z palet.

    Do toho mi na hlavu padaj hovna z hakama, za posledni 4dny si nepamatuju, ze bych mel suche nohy. Snad jedine ve zdaraky na Snezniku, ale to vydrzelo jen 2h, a pak zas vstavej a chod.

    Mmchodem dnes rano mi definitivne uletela podrazka z leve boty a celovka zhasla presne po 11minutach.

    Takze jak si se mi smal, ze se bojim, ze mi odejdou boty a bez nahradnich baterek zustanem potme, tak vicemene nas od toho delilo cca 20min ;)))


    Pico! Ale byl to dobry weelet, i pres vsechny obtize. Sbalit se za 15min, ze mi vlastne nic moc nechybelo (nahradni baterky do telefonu a do celovky, a nove boty, po 8letech uz fakt sraly, furt mokre a furt sutry uvnitr)...


    Super mista jsi nasel, vyslap byl paradni, doma jsem ani moc nedostal pojem, za utek a za nestarani se o zvirata (nechal jsem tam i harajici fenu, zejo).

    Adla vlastne nakonec byla rada, ze odeme mela 2 dny pokoj. Zamakala si pri vyrobe vybehu pro kachnicky (akorat teda, ze maj 3,5”, jsme fakt necekali, takze vybeh je uplne na picu, pac z nej utecou kamkoliv, navic nam je muze sejmout nase zahradni sova a kocky, takze back to the drawing board)....

    Ale pici po dlouhe dobe v prirode, ne na mrtvejch barakach. Ukazalo se, ze i kondicka vcelku jde, i kdyz bych moh byt min troska, krasne fotky. Vcelku overeny spolu “chodic” ve smyslu: i kdyz se to sere, tak picujem kazdy jen chvilku a pak resime (strasne nerad cokoliv podnikam s lidma, kteri zmoknou a pak 3 dny nadavaj na dest, nebo jim ujede vlak a oni picuji, ze umrou a tak... tohle bylo uplne akorat, nekurvovat taky neni dobry)...
    FRDK
    FRDK --- ---
    ...sem si asi cestou dolů vymknul kotník, kurva...

    FRDK
    FRDK --- ---
    OVERDRIVE:
    Skleník spolu s Nonstop je snad povinná četba, neasi...
    S výškama a lanem se mnou nepočítej.
    A vůbec - zpytuj svědomí; po víkendu mám hlavu jak balón :-p
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK: Ahaaa, ten taky znaaaam, jasan. I tak, tyvole, kytky dzungelni teda vcelku jediu.


    Mmchodem, kniha silena a uchylna: Brian Aldiss : Sklenik

    Skoro se chce rict: takle by svet vypadal, dyz by kytky vyhraly druhou svetovou valku.
    Proste kytky jsou na vrcholu potravniho retezce, akorat jim teda sefujou houby, a clovek, clovek tam jako je, taky treba mravenci, ptaci...


    Proste videt urbex zarostly, vzdy si vzpomenu.

    Hele, nedame ten zamecek s mikroskopem, nez uplne spadne? Nebojis se vejsek, ne? A pomoh bys mi s lanem/staflema, at muzem i do kaple a na pudu?
    FRDK
    FRDK --- ---
    OVERDRIVE: Ale to není Kalich. A po štěrkovně jsme se motali běžně jako mlaďoši, to se ještě těžilo když jsme se tam jezdili koupat dozadu na Malý Kalich a nikdo nás odtamtud nevyprovázel.
    Jenže opakuji, to není Kalich, milé dítě.
    Moravskoslezský deník | Plovoucí korečkový bagr v Koblově | fotogalerie
    https://moravskoslezsky.denik.cz/...kovy-bagr-v-koblove20140108.html?photo=8&back=1847765442-2514-57
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK: Mels’ steati, kazdy druhy pokus nas odsamdsad nekdo vystve, vetsinou takova korpulentni svetska-kolotocarka, ale uz jsem se jednou mazlil se psem typu “bojove vemeno”
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK: Ja naturlich!!! Ty lode tak zarostly!?!? Wtf?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Je jim 5 tydnu, zdevastovali krabici, furt neco rikaj, sezrali slizaka a zitra jdou na zahradu. Pan “chovatel” je nechal trocha ozobat slepkama. Doufam, ze to Zoje vyjde na falesnou brezost, zatim je z nich nesva...

    Adla z nich ma falesnou brezost, coz je dobry, pac jsem nedostal po hube za prijezd o 2h pozdej, po akci “jdu z kosem a vratil jsem se za 2 mesice”



    FRDK
    FRDK --- ---
    OVERDRIVE: Nein, liebe kinder.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK: Jinak tyvole! Zapomeli sme tomu lvovi sahnout na ocas, nebo koule nebo co to bylo!!! On tam nekde byl nakej lev?

    Meli bychom tam dat tu pilu urbexovou a pak se v tech laznich nejak rozkoukat a dat si tam nejaky skotsky striky, a tak.

    Dycky me zajimaly ty procudirungy, treba je tam neco i ne fraj, ale pro public.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    FRDK: To je Kalych, ta betonarka?
    FRDK
    FRDK --- ---
    Eště sem se stavil po koupačce tadyk...
    Zbytek hodím večer do ruin.







    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam