Omlouvam se, furt nejsem ready komunikovat, posloucham Johna Zorna a celej label TZADIK, hraju Vietcong 1 (casem bych dal i multiplayer, dyz by byl nekdo pro valku), o weekendu padame s Adlou na Trutnov (do Brna;) - spime u Slunka a Krysy. A ctu si Mluviti Pravdu od Formanka, coz je zivotopis SS aka, co pak byl komanc, nakonec si dal 20 let ve valticich,... peknej naturalismus, s prstem na spoust/v krku, jak kdo chce, ja to jen doporucuju, pac je to laskave, a desive zle...
(Viz napsano vcera:
To je TAK DESIVA KNIHA!!! Nic zvlastnejsiho jsem nikdy necetl. Bernard Mares sedel v komunistickejch kriminalech vic jak 20 let. Temer furt ve Valdicich. V momente, kdy jej propusti (ve 44 letech), tak nema nic a nikoho. Ven se dostal tak, ze za nej general SS Klein rok orodoval u Cerveneho Krize. Popisy, kdy 183 dnu drzel hladovku, nebo byl 1/2 roku na samotce v temnici, nebo, kdyz se mu nepoved utek, tak jej v mraze na nadvori polili ledovou vodou... a najednou je na svobode, v Nemecku, bydli u generala Kleina, a v jeden moment prijde navsteva, starici, co dustojnicili v SS. Vyberou na nej penize a naliji mu sampanske. Pani Kleinova i Klein jsou mili lide.... to je TAK DESIVE. Ten sami mily starik, a ta delegace hosti vyvrazdila zidy na Ukrajine do posledniho, a pomahala s koncentraky a likvidovala Lidice, a strilela sokoly. A po tech komunistickejch zalarich se to zda byt banda milych stariku.
Obratil se mi zaludek a mota se mi hlava, jak brecim.
Nejhorsi je, ze furt snad vetsina lidi nechape, ze tyhle velky ideologie jsou tak udesne zlo, jedna jak druha. A to nacka ted musim ospravedlnit, pac treba hlavni postava jako SS-man proste prozil valku. Dokonce ani nikomu zvlast neublizoval, i kdyz zas ani nepomahal.
Tahle zeme, ktera pripomina Hobitin, ve stredu Evropy, mi obcas zavani Peklem. Zvlast kdyz ctu tohle.
Neznam moc zpovedi lidi, co prosli peklem politickeho kriminalu. Zide nikdy neprestanou mluvit o Soa, japonci nikdy nezapomenou na Hiroshimu a Nagasaky, jen Ceskej narod se opiji pivem, a mnoho lidi (a snad bych to nasel i ve sve rodine, i kdyz ne v generaci rodicu), tak ma tu straslivou odvahu rict, ze za komunistu bylo dobre.
Zajimalo by me, zda by tohle rekl nemec o Hitlerove dobe. A to Hitler na to byl vcelku sam, Soveti meli zkurvysiny Leninem pocinaje, pres Zeleznika (Stalin, myslite, ze Vanuv kun byl odkaz ve jmenu), Chruscov,... jen si vybrat. Prej zabili ti zmetci od 20 ku 45 milionu lidi.
Ta kniha by se mela davat chytrejsim studentum strednich skol jako doplnek k novodobym dejinam v dejepise.
)