EVELINA: jinak Smitzer je uplne vechytek, zustalo z neho tak asi tolik,co jsem ja cely zivot, az zacnu starnout tak umru, on jeste jeden z rezev, aje JAK MU SVITILY OCI, kdyz jsem nahlas s nim zpival [naucil jsem se uz davno zpivat z hrudiniku, ne z hlasivek, pac ni maji mikrofon, ja mam jen sam sebe, takze dokazu minimalne pod podiem byt hlasitejsi nez zpevpve ven, a ono to maka!!! stejne dnes nemluvim, pac pri pogu na zamky uz jsem se na to vysral a rval jsem z plnejch plic]... kazdopadne Schmitzer se uplne rozsvitil, jak zarovka, kdyz jsme po nem chteli pisnicky a pak je s nim zpivali///// to samy Hudka, kterej je furt zajebanej v nejekejch tech STB blbostech.. ja bych mu normalne nejradej poslal pistoli a par adres/// faky by se mu ulevilo, a konecne me taky, nejaky ty nejzlejsi hajzly jsem treba 3 roky umyslne pronasledoval a hrozne se bavil tim, ze resej to, ze za jejich starou do skoly s detma chodi nejakej holohlavej typek, kterej si hraje na ulici s nozem.... Hutka je clovek, kterej by nikdy neschalil to, ze jsem nejakymu bachari, kterej mu vrazel jehly pod nechty a kopal ho do kouli, tak bych mu pobodal starou, ale uz roky se bavim tou predstavou, ze bych mu to dal k vanocum... a Cunasovi taky nejaky zmrdy, kopnout je kanadama do xichtu, az jim puknou rty az jim vyletej zuby nosem, az jim utrhnes ucho... a ja jsem ochoten svizt se na tom, necham si tu vinu na sobe, bude se mi o tom zdat, ze jsem ubil cloveka, ze nejsem lepsi, nez je on... budu myslet na modrou obohu a jsem ochoynej si to odsedet a jsem ochotnej tech lidi par zmlatit fakt zle, ale ja se jen bavil tim, ze jsem je pronasledoval, aby vedeli, jak se jak mlyn toci svet....
Kazdopadne videt Hutku a Schmitzzra, pres vsechno, co se jim v zivote stalo, kdyz se jim rozzarej oci proto, ze stojim ja, a par desitek dalsich lidi pod podiem, a kazdej zname kazde slovo, kazdej nadech, kazdej takt a kazdou slzu,... a oni, uplne na hrane zivota, maji v ocich slzy a radost.... to byl muj festival. to byla moje odmena, to, ze je odmenim kazdym nadechem, kdy to slovo zazpivam s nima. SVOBODA! porad jeste!