Specz: chtel jsi nejake recepty na dyni, ze? Tak tady moje fast-pickles (octove pickles, kvasky, bez zavarovani):
- dyni na nudlicky (hokaida a takove ty jemno stenne nemusis loupat, ostry nuz ukrati spoustu srani, na vesti a tvrdsi dyne vetsi a tezsi nuz, klidne sekat sekackem)
- zaroven dat varit: cukr, rozmychany ve vode, ocet, voda (ta z cukru): davam v pomeru - od oka, cca 1:1:1; pridavam bobkovy list (nalamat), 3 barevny pepr (kulicky), chilli / kayensky pepr
Mensi sklinka je na vonavo/sladsej:
- cela skorice
- citronova kura
- chilli
- zazvor
- muskatovy kvet
(Bude to vonavo ostro kysele, asi.. ne vsechno se dobre rozpousti v kyselinach, vode... uvidime)
Vetsi flaska:
- kopr
- horcicne seminko
- kmin
(Bliz ke klasickejm okurkam)
Zapomel jsem trochu soli, bacha, hodne soli zastavuje kvaseni a penetraci zeleniny (cimz se da zastavit prirozena fermentace, btw; zvysit salinitu nad 5%)
Zalit horkym octo, cukernatym nalevem; nechat schladnout, zavrit.
V lednici vydrzi vecne, a to i otevrene, pokud nic necouha nad roztok.
(Pry je dobre zeleninu na 3h obalit v soli, pak vyplachnout; funguje i sojovka)