• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Typek: nemuzete tam rikat neco moc pokrokoveho, ted zijem v dobe normalizace...
    Ja: no tak tim padem tam musime rikat neco moc pokokoveho, ne? Ja se odmitam ucastnit normalizace!
    Typek: no ale oni nam za to nezaplati
    Ja: a kolik, ze dostanu na hodinu? Normalne beru 4000,-/hod, takze jako, kdo me plati, a jaky to ma rozpocet?
    Typek: no, ono to jeste nebylo schvalene...
    Ja: aha, takze to nikdo neplati, ale musime rikat neco, aby to nekdo zaplatil, idealne sestrojit psa... za me? Nee.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ty stalkere, vodis lidi do Zony, k mistu, kde se plni vsechny prani. Co si tak lide preji? Ja nevim, nezajimam se o vase ani jejich prani. Jdu s nimi po ceste. Davam jim to, ze si mohou neco prat. A pak uz se nikdy nevidime. A ty stalkere, netouzil jsi si neco prat, kdyz jsi dosel na konec? Vis, ani ne, ja jsem proste ja, a je mi dobre.

    ...

    Lideziji pro velike myslenky. Jen hlupaci maji hlad. Clovek je umeni, idea.
    Kolik hladu maji lide, kde je vase idea, kdey se roztapi pece a odlevaji kulky.
    Jako jedinec nejsme nic, je treba tvorit, s cilem v zadech.
    Kolik cilu uz nedoslo, a kde ted jsou.
    ...


    Andrzej Tarkovski, a jeden z vykladu. Muj. Puvodne jsou to bri. Strugacti, kteri v novele Les rikaji:
    Vytvorime dokonaly svet, ve kterem prace nebude jiz treba.
    A inzenyr na to: ale ja rad pracuji, kde bude me misto, v tom vasem svete?
    Architekti: no.... muzes treba psat basne, malovat, nebo sochat..
    Inzenyr: jenze to me nebavi, a neumim to, nemohl bych proste vymyslet hezci vlaky a lepsi prehrady, taky o bunkach toho mnoho nevim,...?

    Myslim, ze to zkonci tak, ze jej proste jen prestanou poslouchat.
    ...







    Dnes jsem asi odmitnul nataceni nejakeho “dokumentu” o hackerech, ktery zpocival v ideje “zadam vam praci, a budete ji plnit, ja z toho budu mit dokument”... nasrat ali fateh kahn!!!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „Ze stropu tam visela, vyrvaná z moci tmy přesně zaměřeným světelným kuželem, rudá vlajka, pod níž stáli na stráži dva ozbrojení vojáci v zelené uniformě. Zdálky vypadali malí a podivně směšní, asi jako vojáčci na hraní.
    Arťom míval tři, dřív, když ještě žil s matkou. Jeden z nich, důstojník, držel tasenou drobnou pistoli a něco křičel dozadu; pravděpodobně volal na vojáky, aby ho následovali do bitvy. Oba zbývající stáli v pozoru a zbraň si tiskli k hrudi. Vojáčci asi pocházeli z různých sbírek, protože se s nimi nedalo hrát – důstojník svolával do bitvy, zatímco jeho stateční bojovníci tiše stáli s vypjatou hrudí stejně jako pohraničníci Rudé linie a o válce nechtěli ani slyšet. Zvláštní, že tyhle hračky se mu přesně vybavují, ale na tvář vlastní matky se ne a ne rozpomenout.“


    Citace z knihy
    Metro 2033
    Dmitry Glukhovsky



    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: ze Mrkvaka taky pozdravuju. Dnes se mi ozvalo cislo Bodax/Rainboff, jsem na pohotovosti, tak jsem to nemoh vzit, az v 13. Kazdopadne hax0r podhoubi zda se furt zije.

    Ja jen opustil vsechny jine komunikatory nez nyx, pac to desne zralo cas, kdezto ta asynchronicita a potazmo verejna moznost komunikace v uzavrene (semipermeabilni) skupine mi tady vyhovuje nejvic (mas na veci rovnou peer review)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: uvazoval.

    Ja jako fakticky uz nejaky cas nefetuju, resp treba jednou za 2 mes nejakej halucinogen, a to v prisne soukromem case, ale to mas jak s ridicakem, zkus si zahulit a nalyzes 72 dnu (pravda, to je z krve, nalyzes tak 30)... coz je psycho, pac to je, jak ozrat se a pak nemoct 30/70 dni do prace :///
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    SPECZ: Jo a mam tě pozdravovat od Mrkvy.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Co aktivní záloha, nad tim si nepřemejšlel ? Občas si tam pročistit hlavu od korporátu ... (akorát testy na fet se tam dělaj taky - jen je to tam o něco pochopitelnější - nechceš riskovat že ti někdo přijde na ostrý střelby se samopalem nebo RPG nafrčenej ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nemluve o tom, ze vsechny tyhle instituce cloveku za 20 tis mes lezou do soukromi, typu odposlouchavane telefony, typu testy na fet (jakoze coze?), jakoze totalni nepruznost typu : zivi me notebook, a odesla mi nabyjecka... no tak si pockejte 4 tydny...

    Coze? Behem 2h mam v praci novy notebook, nikdo se me nepta, koho sukam a co kourim, beru za to 3-7x tolik, nez jsou tabulkove platy a navic mam legalni pristup k stovkam tisic serveru, kde mam roota, bez cehokoliv jineho, nez, ze jsem PCI compliant.


    Nejde delat pro stat, kde nemuzes nic zmenit, a jeste ti slapou na hlavu za to, ze nechces widle (pac dik bull / atos maj povinnou smlouvu s mrkwosoftem)... a kdyz by nekdo zjistil, ze po nocich hraju Stalkera, rozchozeneho pres wine na Arch linuxu, asi by me zabili. A to bych se k BIS a NSA Litomerice hlasil jako hacker, samo ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Ja sem se asi 3x uchazel o praci v BIS, napotreti me vzali (podruhe mi odpovedeli, ze ne, a poprve nic)... pak jsem zjistil, ze maji tabulkove platy a dosahnu na tu nejvyssi, coz je nejaka 13ka radek, tudiz rozpeti 24-28tis. Kdyz jsem si poradne precet zakon o tajne sluzbe, a zjistil jsem, ze bych byl civilni zamestnanec, bez prav vysluh, bez prav na sluzebni zbran (tam je pak samo hromada povinosti, k tomu), a podobne... propocital jsem si, ze mi daj, kdyz dobre 35 a tabulkove sichty (coz jsou kurva drobne, takove ty 5-20%, za uplne marast sichty : nedele-svatek-nocni).
    Slusne jsem podekoval, a nahlasil, ze jeden statni zamestnanec s 20 letama praxe nam doma staci, a nekdo musi mit na chleba a benzin.

    Ale jako humor je to dobre.

    Ja bych jinak jako sel statu slouzit, a hned. Povazuju to za svou povinost, stejne, jako treba mobilizaci, dobrovolneho zachranare a podobne.

    Ale dokud mi stat bude platit 20 tis v 40 letech, neni to pro me realne mozne, pac jen najem me stoji to, co by mi dali mesicne.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Tak si tak živě představuju, jak zájemce o práci v NSA Litoměřice, do dotazníku tady: https://www.mericsky-ustav.cz/personalni-dotaznik.html do kolonky "jak jste se o nás dozvěděl" hodí tohle: https://jenda.hrach.eu/f2/nsa_litomerice/Vyhodit--Skute%C4%8Dn%C3%A1_NSA_Litom%C4%9B%C5%99ice.html
    Já to snad tak pro srandu zkusim vyplnit výše popsaným způsobem a poslat jim to :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Nsa litomerice samo zname ;) ale neznal jsem cely reasoning ;) nejlepsi jsou Jendovy papery na tem biologicke lockdowny a treba podmineni plozeni plodiny za pomoci vnejsich vlivu..

    Na konci paperu bylo neco jako:
    Ja jsem to vymyslel za noc, predstavte si, co vymyslej teamy, kterych clenove na tom delaj 8/5/240 (nebo kolik je pracovnich dnu)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Návod jak udělat Valašský Uzený Bůček a Krkovici
    http://www.youtube.com/watch?v=XgRwbpwU8Es
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: No hlavně to řekl přímo seznamu ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Aha, takze disclosnul, ze vojenske objekty jsou na 3d mapach videt. To je vul!!!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tradiční každoroční uzení + trocha teorie
    http://www.youtube.com/watch?v=NZNpjevq-eo


    A ja si stavim udilnu (a taky delam drzkovou z vaclavek a s Adlou (tc v karantene) nakladam sud zeli (salinita 1,5% vuci vaze veskere zeleniny: zeli (7kg), cervena repa, cibule, chilli (hlavne kvuli stopkam s kvasnymi bakteriemi), mrkev (loupana na hrubo - zas kvasne bakterie), troska petrzele, kmin, bobkovy lust)...

    Pred barelem stoji 4l spendlikovice...

    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Ja si takhle rozpustil dekl polivkou, dost me to prekvapilo... vzdyt voda muze mit max 100*C, polozil jsem dekl na talir Miso polivky, a on mel takovej prolis, kterej byl uz v tekutine. Odignoroval jsem to, no a kdyz jsem miso z mikrovlnky vyndal, prolis byl rozpusteny a pryc. Divne.


    Jinak ad zapomenuty pes pred kramem: uz se mi to taky stalo, ale vzpomel sem si asi za 10m. Ovsem rodice me zapomeli 2x ve skolce, takze ehm....
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: To si kur. Ale zrovna tohle je misto, kde staci docela malo vody a je voda na ceste. Ostravaci to znaj, ze tady se jezdi jen za sucha. Ale jsou zaplavene i dalsi cesty, ostravice je z brehu uz 2 dny, dnes jsem u ni nebyl, ale cekam, ze ten strom, co ted tyden lezel na brehu (furt uvazuju, jak se dostal pres 2 splavy), tak ted bude zas vypadat, ze je uprostred reky, jak minuly tyden.

    Ono letos chcije fakt fest, jakoze 10x za leto rozvodnenou Ostravici jsem jeste nevidel.

    Lucina bude asi uplnej pruser. Jsou to vsecko reky, co vyrabej zaplavy v Nivach, treba na Nove Vsi si fakt barak postavit nechces (ja bysem tam chtel ovsem skleniky, pac par desitek metru pod zemi je tam 7km^2 podzemni jezero s prumernou teplotou solankove vody kolem 21*C, coz by myslim stalo za vrty, a udelat tam rozdilove teplotni cerpadlo a vytapet tim skleniky... pokud mi to nekdo pomuze promyslet a kdyztak zainvestovat, myslim, ze muzem v Ostrave cely rok pestovat cokoliv...).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam