Stejne by me zajimalo jak je to s tema ciruvkama, ja jako chapu, ze ne kazdemu to pripadne logicke, ale me hrozne vadi informace, ze to obsahuje latku, ktera rozklada cervene krvinky.... ende.
Kdyz koukam na tu latku, je to neco jak vitamin B3, jsou to dva (v tomhle pripade spis 6) ruznych chemicko-fyzikalnich mechanismu, kde kazdy dela uplne neco jineho od inhibice spor az po denaturizaci bilkovin, a to jeste jen s hromadou limitnich podminek, taky to muze byt anti-oxidant (coz je tedy xakru taky vagni asi jak vzduch vuci kysliku, vodiku, ozonu a psimu chlupu)...
V konecnem dusledku zitra projdu SciHub (coz uz jsem i udelal, a v ciruvkach jsou tam treba steroidy a asi dalsich 6 trid pomerne zajimavych veci, co mne zaujaly k nahlednuti...), ale treba koncentrace na “rozlozeni cervenych krvinek”.... rekneme, ze by me zajimaly nejake D50 a D100 tedy kriticka davka na kg hmotnosti, ktera v 50% resp 100% zpusobi smrt....
Nikde nic.
Kdysi jsem zkousel hledat, co jsou vlastne ty ruzne jedy ze zab, od kurare po ruzne ty bufocosi. Jakoze ok, neznam ucinek na mozku a receptorech, to chapu, ale kdyz si to davaj indosi IM (nariznutim svalyu a kapkou), tak co to vlastne je za chemikalii, nebo je to kompozit? Kolik toho neco dela?
Nic. Proste nic. Uplne nic.
I jen u psylocybe clovek nacte stovky az tisice stran a cela logika hub je uplne odlisna v roce 1970, 90, 00.... a ty ideie se ani nepotkavaji.
A to nemyslim, ze bychom nekoukali na MRI, co to dela s mozkem, my dohajzlu ani nevime, jak se to rozmnozuje (no dobre, mozna... zalezi na roce, obcas mame dojem, ze spory soulozi, obcas ne...).... to je jak gaussova krivka. Koukas na veskera dostupna data a rikas si: to bude asi blbe a je toho desne malo.
A pak si vezmes atlas hub, a tam pisou: jedla podle CSN...
A jiny: varit alespon 15min....
A rikas si: jakoze coze? Proc 15min? A co se stane, kdyz to bude 6min? A proc.
Houby jsou fakt neco, co bych chtel v pristim zivote studovat.
Resp: jsem ochoten byt v pristim zivote houbou.
Hezky je, ze aspon vime, ze houby maj pohlavni rozmnozovani... asi ;)