Prezident České lékařské komory Milan Kubek zopakoval po nástupu nového ministra svůj názor, že by vláda měla zpřísnit dosavadní opatření a zavést tvrdý lockdown podobného rozsahu, jako platil v Izraeli. Podobný názor nemá sám, lékaři činní v politice před tím ale varují.
Špičák označil Kubkův postoj za velmi vyhraněný. „Nemyslím, že tento extrémní názor musí nezbytně vzít nový ministr v potaz. Je to tanec na ostří nože. Na jedné straně by společnost měla fungovat, na druhou stranu se musí reagovat na nové nemocné, příliv
Podle Krause by byl lockdown nežádoucí i kvůli dopadu na psychiku lidí. „Počet depresí, úzkostných stavů a myšlenek na sebevraždu narostl až o třetinu. (…) Čím méně mohou být opatření tvrdá, a přitom zabrání růstu nakažených, tím lépe,“ uvedl.
(Ct24.cz)
—— tak ja vamdecka nevim, jak to ma kdo s depresema, svoji depresiznam a to co citim tedse vyvyji jinak.
Normalne kdyz mam depresi, nestava se mi, ze si zalezu na hajzlik, kde pak 15 min usedave brecim v kombinaci s tichym septem velmi sprostych a velmi zoufalych slov.
Kdyz jsem vylezl ven, nahlas jsem pak vykrikoval neco o tom, zda jako misli vazne ty stokrat zopakovane keci o “chytrych a poslusnych obcanech, co si najednou zacnou ve vzajemnem respektu pomahat”...
Pak jsem jeste kricel cosi velmi sprosteho, az si Adla zalezla do jine mistnosti.
Pak jsem nasel flasku spiritusu, pustil jsem si muziku tak nahlas, ze se trasla okna a pak jsem nejaky cas brecel.
Pak uz jsem jen zvracel.
—-
Jestli me v necem EXTREME prekvapil Cesky narod, resp cela covid-19 situace u nas, tak tim, ze jsem furt neveril, ze kazdej 1,13 obyvatel tyhle zeme je naprostej debil.
Fakt jsem si myslel, ze tady necemu pomuzu, ze tady ma smisl bojovat za vzdelani, svobodu, lidska prava, prava zen a zvirat.
Ze ma smyslvychovavat deti.
Teduz si to nemyslim.
A nejsem si jisty, ze je to vlivem deprese, nebo nevim, nedokazu rozsvitit a jit se projit ven, nebo aspon po byte, sedim a kourim, kdyz muzu tak v nahodnych intervalech usinam...