• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Prezident České lékařské komory Milan Kubek zopakoval po nástupu nového ministra svůj názor, že by vláda měla zpřísnit dosavadní opatření a zavést tvrdý lockdown podobného rozsahu, jako platil v Izraeli. Podobný názor nemá sám, lékaři činní v politice před tím ale varují.

    Špičák označil Kubkův postoj za velmi vyhraněný. „Nemyslím, že tento extrémní názor musí nezbytně vzít nový ministr v potaz. Je to tanec na ostří nože. Na jedné straně by společnost měla fungovat, na druhou stranu se musí reagovat na nové nemocné, příliv


    Podle Krause by byl lockdown nežádoucí i kvůli dopadu na psychiku lidí. „Počet depresí, úzkostných stavů a myšlenek na sebevraždu narostl až o třetinu. (…) Čím méně mohou být opatření tvrdá, a přitom zabrání růstu nakažených, tím lépe,“ uvedl.


    (Ct24.cz)
    —— tak ja vamdecka nevim, jak to ma kdo s depresema, svoji depresiznam a to co citim tedse vyvyji jinak.

    Normalne kdyz mam depresi, nestava se mi, ze si zalezu na hajzlik, kde pak 15 min usedave brecim v kombinaci s tichym septem velmi sprostych a velmi zoufalych slov.

    Kdyz jsem vylezl ven, nahlas jsem pak vykrikoval neco o tom, zda jako misli vazne ty stokrat zopakovane keci o “chytrych a poslusnych obcanech, co si najednou zacnou ve vzajemnem respektu pomahat”...


    Pak jsem jeste kricel cosi velmi sprosteho, az si Adla zalezla do jine mistnosti.

    Pak jsem nasel flasku spiritusu, pustil jsem si muziku tak nahlas, ze se trasla okna a pak jsem nejaky cas brecel.

    Pak uz jsem jen zvracel.

    —-

    Jestli me v necem EXTREME prekvapil Cesky narod, resp cela covid-19 situace u nas, tak tim, ze jsem furt neveril, ze kazdej 1,13 obyvatel tyhle zeme je naprostej debil.

    Fakt jsem si myslel, ze tady necemu pomuzu, ze tady ma smisl bojovat za vzdelani, svobodu, lidska prava, prava zen a zvirat.
    Ze ma smyslvychovavat deti.

    Teduz si to nemyslim.

    A nejsem si jisty, ze je to vlivem deprese, nebo nevim, nedokazu rozsvitit a jit se projit ven, nebo aspon po byte, sedim a kourim, kdyz muzu tak v nahodnych intervalech usinam...


    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Nemoh jsem si pomoct a musel jsem znovu otevrit Den Trifidu, pac Metro 20xx jako dbry, ale me se ty knizky v mnoha vecech nepozdavaji, a hrozne me to rusi od cteni. Treba, kdyz potrebujes “zbytecnou postavu, abys moh filosofovat a vedle toho se odehrava zas zbytecny dej... to nemusim, i kdyz to zavani umyslem ala Franz Kafka.

    Nicmdne na Den Trifidu me fascinuje ta jasnost konani postav, ta dokonala logika, ta politika...

    Jakoze 2 hlavni postavy se potkaji potom, co vidi rozpadly svet a usoudi, ze nemuzou pomoct, nicmene neni z toho obecne zadna strilecka, spis se z nich nakonec stanou farmari.

    Do toho Cockeruv projev, kdy vysvetluje v te farnosti zenskejm, ze hlasky typu “copak ja jsem delana na to, abych zkousela rozchodit generator” jsou stejne odporne a hloupe, jako sovinismus chlapu, kteri tvrdi, ze zeny nejsou schopne pochopit techniku, akorat opacne.

    Den trifidu JE rozhodne politicky, to ne ze ne. Ale uplne vidim ten rok 1951, jakoze atomicka rodina, tata mama chlapecek a holcicka, chleba z maslem, dzus a motlitbicka pred jidlem. Rozhlasova hra k veceri a au pair se furt jeste rika sluzebna.

    A do toho prijde konec sveta.

    Pripomina mi to dedu, ktery byl zaroven jude, zaroven komunista a zaroven milicionar.
    Z dnesniho pohledu to muze znit jako zmrd a hajzl, jenze z pohledu, co si pamatuju, tak to byl ten typ chlapa, co zkoncil na 2 tydny v nemocnici, pac vyved z horiciho cinzaku zenskou s ditetem a pak se slozil.
    Ten typ chlapa, co musel byt v milicich, pac neveril, ze by mu nekdo mel mit pravo sebrat zbran.
    Ten typchlapa, co na baraku nejdriv udelal vsechno sam a pak, az kdyz to nahodou vubec neslo, zacal schanet nekoho, kdo se tim zivi.

    Naproti tomu je muj nevlastni otec, ktery se dedovi dycky smal, ze tam to ma krivo, a tam je to nehezke, ale co si pamatuju, tak kdyz bylo potreba polozit dlazdice, vzdycky prisel nekdo, kdo si za to nechal zaplatit...

    To uplne vidim na Dnu Trifidu, kdy ta politika je do jiste miry naivni, ale postavy se chovaji spis jako deda, nez jako otec. Sice to maj krivo, ale daleko rovnej, nez kdyz neudelas nic.


    Logicka stavba Dne Trifidu je taky mocna. A finty typu rozsvitit v noci reflektor a ve dne vyvesit vlajku, abys nalakal jen lidi, co vidi? To me fascinuje dodnes.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem jsem se nedavno dostal k Mini Uzi a jestli jsem si kdykoliv myslel cokoliv o ergonomii AK a provedeni typu “plech co nakrivo prejel tank”, tak se musim ponekud omluvit.

    Uzi je zazitek, ktery se nezapomina, ve vsech ohledech.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Tedy uzitecne tlacitko;)

    Vzdycky mam problem u slova nab(y/i)jeni, jake i/y se tam pise. Kdysi mi kdosi vysvetlil, ze je to od slova tlouci, tedy biti... predstavoval jsem si muskety, jak jsi tam nacpal prach, zlozil kouli, docpal ucpavkou a pak do toho chvili bouchal takovym dusatkem na dymku, akorat vetsim.

    Ze se zbrane dodnes nabiji, me vlastne nikdy nenapadlo. Dobre vedet, clovek se furt uci...

    Popravde nikdy jsem nepochopil kamose, co si sice nehraje na Vietnam, ale asi jediny z “ne military” airoftaku furt taha gewehry na platforme m16 a spol. A zas misto aby se mazlil se svou 1911 a1-m1, tak se vlaci s blbosma typu USP.

    Mozna je to nejaka uchylka na zbrane, co je moc nikdo nechce, ale stoji balik (bez logistiky ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    (Ja teda doopravdy nepochopil, jak jako zpicital ta cisla, kdy u 1000 je R=1,5 tak dostane v dalsi iteraci 1500; co uz vubec nechapu, jak pri stejnem R dostal u milionu prirustek 100 tis, ale predstavuju si to takhle;)


    Ja uz tady davno nejsem, ale je mozne, ze Blatny nekdy chodil na meducinu (spis tatovi do baru), ale matematiku a statistiku teda nepobral. Ja nerikam, ze jsem to jeste v kvetnu umel treba ja, ale kdyz bysem chtel kandidovat nekam do politiky (treba na ministra zdravotnictvi v dobe pandemie), podival bysem se aspon na youtube zakladni kurz. Chjo, pocitat R jako absolutni hodnotu misto koeficientu nasobeni... no nic. O hlupaka vic nebo min...

    http://irozhl.as/bG0


    Trochu mi to pripomina toho senatora v USA, ktery prohlasil, ze kdyz zena otehotni po oralnim styku, nema pravo na potrat, pac to zakazuje buh.

    Nejaka senatorka se mu pak snazila vysvetlit, ze pohlavni ustroji u zen neni spojeno s travicim traktem, a ostatni senatori se smali vice ci mene nahlas.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Ono je reálně dost naprd. Jak je trefně v komentáři pod jedním z těch videí: "If the bullet is jammed you can use the forward assist to jam it even harder."
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Aha, tak jsem to pochopil dobre, akorat jsem neznal principtoho dorazovyho “tlacitka”



    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Páka závěru a pojistka jsou u AK v pravo. U M4/14/16 se to natahuje tím "Tčkem" v ose hlavně, a pojistka je vlevo - a tady to působí jako by byl zvyklej na AK a naprázdno hrábnul po páce.
    Ten čudl na pravo u emerickejch zbraní slouží k doražení závěru, když to máš zabordelený - zatím co u AK (nebo i Sa vz.58) si doražení závěru posychruješ tím že jebneš hřbetem ruky do páky závěru, na tom Tčku na emerickejch puškách tohle prostě neuděláš protože je takový debilně schovaný - proto ten čudl ...


    Slow motion charging rifle. unlocking assault rifle. ak47 loading. factory worker hand charging machine gun. factory worker
    https://www.canstockphoto.com/slow-motion-charging-rifle-unlocking-73963723.html

    AR15 Load and Unload
    http://www.youtube.com/watch?v=qQYlpueCvxA&t=96


    a tady k tomu čudlu vpravo:
    What does the Forward Assist on the AR15 Do?
    https://www.youtube.com/watch?v=1SlXYyxCsHc
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Uplne presne nevim, co to ma v ruce (m-4?) ale ten mem chce rict, ze natahovani zaveru a pojistka+packa vyhazovani zasobniku, se daj takle dosahnout nejlip u AKcek?

    Popravde nikdy jsem nemel v ruce emericky variant m-16, m-4 a podobne, ale mam trocha dojem, ze m-4 a spol maj v pravo takovej cudl, co zatlacis jako safety a vyklopne okynko vyhazovani nabojnic... tzn na obraz to typek dela blbe... ale ja nevim, treba tim zrovna chtel hazet, nebo to byla nejaka ukazka trigger safety,... (kdyz nemas natazeno, odjisteno a zaroven ruku na kohoutu, vystreli to jen velmi malo casto? ;)))

    Nejsem si tudiz uplne jisty, cuze?
    Uz jsem videl tolik ruznych podivnych drzeni zbrani a jsou lide, kterym bych sebral ridicak.... naposled, kdyz se mi zena snazila neco vysvetlit a pritom me mohla potencialne strelit do kolena bricha i obliceje ;)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SH_PANDA: Tak tedani nevis, jak moc jsi tomu pridal/a drive, abych nepropadal peklu ve sve hlave a demotivaci.

    Je to pro me trosku slozite, pac vzdy je tady par lidi, kvuli kterym ma cenu psat, vidim je v zalozce, kde mas prehled o bookmarcich, ale kdyz je dlouho ticho, clovek si pak pripadne, ze trpi samomluvou.

    Navic je problem, ze me nazory jsou dost casto dost hodne kontroverzni, taky nikdy nerikam, ze je casem nemenim a neupravuju (jeste na jare jsem rikal, ze bych nestrilel po ciganskem diteti, co mi krade boty,..).... takze se stava, ze nekdo rozzlobeny odejde a me to pak mrzi, jenze se na to snazim nedat, furt si rikam, ze je lepsi psat co si myslim, nez mlcet, mozna (a spis urcite) nemam pravdu, ale vzdy mam aspon duvod k zamysleni.

    To, ze kazdy vymysli neco jineho, to je normalni a asi spravne.


    Dekuju za Tvou reakci, nekdy potrebuju prave takove; pochvala je pohlazeni.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    okradeno odjinud:

    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    musim rict ze tohle je auditko ktere mne zrovna na nyxu nejvic bavi. diiky!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    V Gstaletém městě v Dneznámé zemi
    Gv polední výhni Dšel ulicemi,
    v Ckapse měl láhev Gnebeské whisky,
    Dkdyž někdo blízký Gzavolal:
    Chej, ty tam dole Gna parkovišti,
    Dty budeš příští Gkrál!

    Stáli jsme poblíž, hned u garáží,
    když hlídač mávnul umělou paží:
    co ty víš, chlape, o naší žízni,
    že bys měl bližním kralovat,
    ten muž se usmál: víte, já spěchám,
    a tu flašku vám nechám rád.

    *: Copak Gnevidíš, že hořím, a Dnevíš, že to bolí,
    Emidžípy nás honí Dpo makovém poli.

    ®: GChisah! Chisah! CIchiGsah!
    DChisah! Chisah! Ichisah!

    Rozdává radost, jásali jedni,
    ještě než hlídač zakřičel: sedni,
    prodáváš chlast, chlape, bez povolení,
    a odtud není cesty ven,
    lvi jsou teď sytí a sekera tupá,
    tak budeš upálen.

    *: Nevidíš, že hořím, a nevíš, že to bolí,
    a že džípy nás honí po makovém poli?
    ®:

    AŘekni mi pravdu Eo mojí vině
    Apo vší té bídě Ea kocovině,

    Dpomoz mi vyhnat ty Ajezdce z mé hlavy,
    Eteď je ten pravý Aokamžik,
    v Dočích mám kouř, a tak Aprocházím krajem,
    Ekde jsem jen nájemAník.

    *: Copak Anevidíš, že hořím, a Enevíš, že to bolí
    F#mimě stejně tak, jako Eproroky i voly?

    ©: ANevíš, že jsme jediní a že Enení cesty zpátky,
    Akdyž vojáků je mnoho a když Edneska
    je tak hrozně krátký F#miden?


    Druhá Tráva - Ichisah! [akordy a text na Supermusic]
    https://supermusic.cz/skupina.php?idpiesne=4537
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Máte psychické potíže? Český startup Hedepy přichází s online terapií přes video https://t.co/uIxPrGCvfm


    dik id Juleskah
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Flegr je konecne na twitteru @JaroslavFlegr!!!

    Hura!
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tenhle (puvodne Dylan) zas naproti tomu zustava furt stejny...

    A modlitba mi zni, jak vitr ve vlasech..


    Robert Křesťan & Pavel Bobek-Ještě není tma
    http://www.youtube.com/watch?v=T_5XXjTM2_4
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jak veci nabyvaji ruznych konotaci, ze?

    Druha Trava. Pendl do Betlema
    http://www.youtube.com/watch?v=CNUWj4nc3JQ


    Pendl do Betléma
    Autor textu:
    Robert Křesťan
    Album:
    Robert Křesťan - 1775 básní Emily Dickinsonové

    Neslyším slovo, jen štěkot psů a chechtot racka,
    kvílení zvonů, hučení trapistů a svistot vran,
    píšťaly syčí, i tvůj polibek zní jako facka,
    Dies irae, a nad tím vším křičí pelikán.

    Ale dřív než ti prchnu, lásko němá,
    rád ještě stopnu něco pro tebe:
    Dneska ráno pendl do Betléma,
    nebo až zítra taxík rovnou do nebe.

    Vidím ti v očích, žes vždycky dostala cos chtěla,
    jsi celá divá z mého děsu a mé nahoty,
    kamenným nožem rvou mi kněží srdce z těla,
    stejně jako ty, má milá, stejně jako ty, stejně jako ty.

    Ale dřív než ti prchnu, lásko němá,
    rád ještě stopnu něco pro tebe:
    Dneska ráno pendl do Betléma,
    nebo až zítra taxík rovnou do nebe.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Ja jako uplne nechapu jednu vec: kdy Izrael, ktery je od roku 14.kvetna 1948 ve valce, dokazal na 3 tydny zavrit a zmenit tim cisla ze 7000/den na min ja 1000/den....

    Nikde najednou neprijely tanky, zidi nebyli zahnani do more a nebylo druhe Soa...

    A my, kteri jsme nejbohatsi stat vychodni Evropy, tak se toho bojime?

    Proc jako?




    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hele taky cekate, ze kdyz by byla vakcina, tak se objevi:

    - vy svine! Testujete to na nejslabsich jedincich...

    A doopravdy to bude:
    - proockujeme nejohrozenejsi
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    BOTA01: Taky cet, vsechno od nej, me se teda asi nejvic pozdaval Konias (vsechny 3 jsou vcelku dobre), echt!!! Post apo je pak Drsny Spasitel, to jsem tady daval uz driv i jako video od nadsencu z bandy Junktown (viz cyberpunk audit a tak), a hodne dobre mi prislo tusim Ve Sluzbach Klanu?

    Takovej ten hornickej narez, jak tam kozelnici adepti rezi nejake sutry, a pak uz jeden z nich netezi sutry pro klan, ale pro sebe...

    Narez je ta cast, kde zustanou v zavalu. Nebo ja nevim, me to jako narez pripadlo (a to nemluvim z te perspektivy, ze treba 1/8 studentu na Slezske Univerzite, kdyz jsem tam delal knihovnika az sociologii a fyziku, tak mela v rodine aspon jedno umrti zavalm a metanem... nejlepsi kamos tam, tak tatuno)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam