• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Ono neco jako ucinek jadernych zbrani v mori a na mori se asi bude pocitat dost blbe, pac jinak si neumim predstavit, ze by velmoci meli nutkavou potrebu sebrat mensi flotilu, osadit ji minimalnima posadkama a pak jim tam ty stepne bomby hodit. Co vim, zkusili to jak Amici, tak Cinani, o Rusech to jen nevim.

    Mmchodem posadky tech Americkych lodi (ti co jeste ziji) se snad doted soudu s vladou
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Je tu nekdo schopny to vymyslet za me? Ciste pro zabavu? Jak by to fungovalo, bud jsem liny myslet, nebo jsem unaveny, ale nevidim na konec:

    - kapaliny jsou temer nestlacitelne, proto (zkratka) funguje rozpinani tlaku do vsech smeru a proto (zkratka) funguje treba hydraulicky lis.... vim vim, vsecko je vlastne jinak, ale to je jen uvod

    - taky treba nekteri z nas vedi, ze hodit granat do rybnika znamena, ze budou rybi hody ... jako hodne, vsechny...

    - a ted: vezmu par megatun TNT v podobe stepne bomby a mrdnu to do more....

    Co se vlastne stane? Jaky je “utlum” te tlakove vlny

    To ze tlak pujde od vybuchu do vsech smeru je jasne, ale jak daleko?

    Tedy, kdyz bych to srovnal s granatem a rybnikem, jak velky musi byt rybnik, potazmo jak silna vybusnina, aby jeste vychcipaly vsechny ryby?


    Tzn. Kdyz treba mrdli atomovku nekde na Murroroa, jak velkou oblast more poskodila jen tlakova vlna a jeji “hydraulicky lis”


    Predpokladam, ze tam je nejaky zasadni utlum clenitosti terenu a tak, dobre, to zanedbam, stejne, kdyz hodim granat do Slezske Harty/Orliku, asi mi nevyplavou chcipli dederoni z druhe strany prehrady, ze?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jestli je ovsem Windham v necem mistr (odhlednu-li od zapletani strachu z totalni pohromy zpusobene technologiemi valky, ktere se vymkly kontrole), tak je to popis lidskeho chovani v dobe krizi.

    Adla rikala, ze na sociologii se pouzivaji Trifidi jako ukazka jevu typu chaos v pripade majoritniho poskozeni standardni spolecnosti (treba obcanska valka, povodne, pozary, hurikany,...)... ve Vetrelcich z Hlubin to ma jeste promakanejsi: hledani obetnich beranku, panika na burzach, opadnuti duvery v to, ze se nekdy neco delo, kdyz to nachvili ustane (viz covi a “vlny”), neduvera v lidi, co celou dobu rikaji fakta a jejich ostrakizace, naproti tomu v dobe krize zas pak hromada totalnich dezinformaci.... na to, ze .... a ted jsem chtel napsat, ze to nezazil, ale to muze byt vlastne blbost.... trifidi jsou z 1951, coz znamena, ze i bez dohledavani zivotopisu, tak musel zazit aspon 2 svetovou, vetrelci z hlubin zas zavani dobou kubanske krize a “jaderne rodiny”, atomovky tam hvizdaj na kazde treti strance.... a ta jaderna krize je tam citit.... “okamzite napis, ze v hlubinach neco je, lidi si myslej, ze to jsou rusaci, pokud tohle neztlumime, taky nam sem muze zhucet jaderna bomba”



    Je to temny, jak je to furt a furt dokola. Jak se vubec neumime ucit.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak Vetrelci z Hlubin me zas az tak moc nebavi, nejsou to holt Trifidi, kazdopadne jak se tim postupne prokousavam, tak fakt vic a vic zjistuju, ze autori serie X-Com to asi fakt cetli, ted se tam treba objevuji vibracni zbrane, ktere v UFU tusim taky byly, a obecne nevim o jinem sf, kde by se takova vec vyskytovala (ale zdaleka jsem necet vsechnosf sveta)...

    Jako jo, to, zeja nevim upiri, treba, krici tak, az se rozpada sklo, to je taky vlastne vibracni zbran, ale...

    Mmchodem vsimnul jsem si u 10000 let starych vetrelcu z hlubin dalsi dropnosti, ktera se pak objevila v cinske serce (problem 3 teles, les, a nevim co)... maj tam lod, na ktere je cosi nebezpecneho, a potrebuji ji celou poskodit, ale uz nevim proc, tak ji nemuzou bombardovat.... vemou drat (zajimalo by me teda z ceho vyrobeny, ale budiz) a natahnou ho nad pristavem, kudy lod musi projet, a rozriznou ji jak sejra ... to mi pripadlo nerealne, ale napadite.



    Mmchodem uz jsem tu psal, kterak se kamarad sklar zamiloval do digeridoo, tak se pokusil ji vyrobit z foukaneho skla?

    Fouknul doni jedinkrat a ono se to rozpadlo na skleneny prach ;)))
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: On to tady nedavno vlastne psal SpeCZ, ze kdyz chces z nakladaku udelat ulozenku, musis gumovy casti obcas wfouknout silikonem... me jen desne prekvapilo, jak ty tesneni sly srat rychle, a to nejen kolem ventilu v zasobniku, ale treba i ten hop-up, takova jako ... hmm prisavka? To je treba dil, kterej byl fakt i mimo uv zareni, jako svuj dil COcka dostal, u pistoli a uzzi, ale dragunov je treba manualka a stejne se unavil

    Nektere pistole byly promazane, jine ne, takze odvozuju, ze to neni ani pouzitym olejem, proste mi pripadne, ze ta mekka, ala vodovodni tesneni krehnou a ztraci elasticitu

    Mam podobny material (pocitove) treba na lezeckych expreskach, kde drzi karabiny ve smici takova gumicka, aby se neprotacely, tak jsem na to ted koukal, a expresky zas na drhou stranu asi dobry, jenze tezko rict, vyhodil jsem tesneni okolo sroubu zssobniku od beretty (kera zrovna tokio marui je) a ppuhym okem nevidim nic, ale ventil netesni at delam co delam... mikroskop bohuzel furt nemam

    Uvedomil jsem si, ze videt odchazet plasty na stari neni tak nebezne... mam treba v loznici svetlo z ikei, proste takovej ten kelimek, na zakryti cokolady a stropniho haku, snura a objimka, a vsechny 3 plasty (ruzne 3 plasty) ocividne utrpely casem... kelimek se mi rozpadl v ruce uz asi pred rokem, kdyz jsem chtel svetlo otrit od prachu, buzirka dratu puvodne bila je ted zluta jak zuby potkana a lepi a samotna objimka na zarovku, ve ktere je nehrejici ledka (teda ono to trochu hreje, ale udrzis to v ruce v klidu), tak ta uz je taky krehka a jsou na tom videt takove... hmm, kosticky z trhlinek, jak kdyz zaschne bahno.

    Pritom ta snura s krytkou a objimkou od stropu vysi tak 3-4 rok.

    Urcite se to netyka vsech plastu a tesneni, ale furt me strasi myslenka, ze mam v trezoru bouchacku, ktera se mi pozvolna rozpada. Ne, ze by to nedelaly kovy taky, ale precejen,...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: spic pred Tokiem? ;)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: Japonsky bumerang na 4 :)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: go-pro, ne goro
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: zas ja nevidel rozborky tech vetrovek, takze nevim. Ale z delsi zkusenosti vim jedno: rika se nam, ze plasty tu s nami budou tisice let, coz muze byt asi pravda v nejakych podobach, ale horni spolubydlo ma treba goro3, coz neni ani 10 let a plast se zacal rozkladat na lepive fuj.

    Kdyz chodim po urbexech, tak tvrdsi plasty uz ted se droli, ruzne plastove folie drzi tak rok, nevim z ceho jsou tesneni v airsoftkach, ale pripomina to novodobe ne-kevlarove duse do kola a ted uz vim, ze vydrzi bez svetla, v normalni domacnosti cca rok a pul. Duse od kola, pouzite v kolech a parkrat pracich vydrzi tak 6 mesicu a ztraci elasticitu a jsou na nich makro trhliny pri jakemkoliv zatizeni.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pamatujete si jeste, jak sem rikal na jare, ze nechci vetrovku i pres jeji legalitu a ucinost, pac se bojim, ze za cas odejdou tesneni?

    Tak od jara sem se nejak moc nevenoval airsoftkam. Lezely vsechny (cca 10 kusu od 1911 pres beretty az po nejaky uzi a dragunova) ve standardnich podminkach. Rekneme 19-23*C vetrana mistnost... ok?

    Tak vsechno gumove propousti a to jakozasadne. Zasobniky, olamuji se hop up casti...

    Predstava, ze si za 30-50k koupim fakt hezkou vetrovku a necham ji par mesicu stat v koute, a ona selze az tak, ze je to na tovarni dily... timto bych vzkazal launcher, bacha!!!


    Mozna mam jen levne kusy, neni vsechno Marui, ale koukal jsem na tesneni, a na pohled jsou zdrave, na dotazeni sroubem uz ne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    GILHAD: Souhlas, takze to chapu spravne.
    Jinak Dorota byla jedna z mojich byvalych, a vdecim ji treba za to, ze umiv varit a sbirat pomerne mnoho druhu bylyn ;)
    Z vesnice byla... Mohelnice.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OVERDRIVE: Ja to slysel odvozovat od "svetem jdouci" - cili ty skupiny, co tahly od stace ke staci, kolotocari, hudebnici, cirkusaci, dratenici a podobni - nekteri se ne zimu vraceli s vydelkem do sve vesneice k rodine, nekteri nic takoveho nemeli. Cikani tradicne kocovali, usazeni byli prevazne az nedavno a z donuceni.
    Casem se ten termin trochu prenesl a zuzil na "osoby pochybne az zavadove".

    Dorota bylo taky obvykle jmeno, oblibene vice na venkove, pak se jednu dobu stalo synonymem pro hlupacku ci prostitutku (neb mezi nima bylo dost rozsirene), nyni tento smysl uz take upada v zapomeni a zustava jen jako jmeno. ( viz tez https://cs.wikipedia.org/wiki/Svat%C3%A1_Dorota )
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    OVERDRIVE: Zcestovalý ateista.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    OVERDRIVE: Nevím proč, ale vzpomněl jsem si na Losa, co si ho dovezl Jencek ze Španělska. Jak v Myslechách vraždil slepice. :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OVERDRIVE: Me to vzdy prislo jako pojmenovani pro lidi bez staleho pusobiste jako ze jsou "ze sveta". Za me synonymum pro asi starsiho harcovnika.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Aha, tak kecam, bylo toho skoro 30kg:


    „Tajná služba FIS zase přišla s podezřením, že se lidé

    kolem Urbánka zajímají o prodej uranu U-238. Uran se prý

    nachází na černém trhu ve Švýcarsku a bývalí důstojníci

    KGB tam nabízejí celkem 29,5 kilogramu U-238.“

    Citace z knihy
    Kmotr Mr?zek
    Kmenta, Jaroslav
    Je možné, že tento materiál je chráněn autorským zákonem.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    „na černém trhu mêl tehdy jeden samopal cenu 2 až 3 tisíce marek.
    Odkud prodávané samopaly pocházely, policie nikdy
    nezjistila.
    Možná z vykradeného skladu zbraní Lidových milicí v
    severních Čechách nebo z opravárenského podniku na
    Moravě, kde někdo po roce 1990 využil chaosu a rozkradl
    část zásob.
    Na co se tým Omega mohl jasně zaměřit, byl podnik
    Traiding Zlín. Shrbený si jednou v odposlouchávaném
    telefonu domlouval, že by od této firmy koupil čtyři tisíce
    samopalů vzor 58 V se sklopnou opěrkou. Nabídku mu v
    telefonu učinil Jan Kobilka. „Jde o vesměs odzkoušené nové
    nebo zánovní zbraně. Cena by se pohybovala tak kolem 70
    dolarů za kus. Znám jednu velmi důležitou osobu ve vládě.“
    „Ta pomůže zařídit potřebné povolení k vývozu. Když to
    klapne, můžeme dodat až sto tisíc kusů samopalů,“ řekl
    Shrbenému Kobilka.“

    Citace z knihy
    Kmotr Mrazek
    Kmenta, Jaroslav

    (To sou porad jeste male veci, i kdyz chvilku predtim se pokusili ve svicarsku kopit obohaceny uran, coz ale stihla vyresit svicarska policie, bylo teda toho podkriticke mnoztvi, myslim, ale vcelku o malo... a chteli to prodat Irancum... furt maly veci)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mam prosbu, muzete mi nekdo podrobnej vysvetlit termin “svetsky”?
    Myslel jsem, ze to byli stankari a lide od kolotocu, ale uplne presne nevim proc a jak to vzniklo a jake ti lide meli postaveni, teda za komance.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Legracni, clovek by si i rad koupil tistene noviny, ale kdyz ona je to prekladovka tyden stara:

    Dnes na hlavni strance DNES, bylo vybiti vsech norku v BeNeLux a mutace cov-19 v nich + to, ze uz je vicemene v release candidate vakcina, jednu zpravu jsem nasel asi tyden z5 a ta vakcina predevcirem byla v Indipendent a Guardianu.

    Chapu, ze to asi pres uzaverky a tiskarny nejde nejrychlej, zas pak by to treba idealne nemusel byt redakcne kraceny clanek opsany z Eng.mluvicich novin, bez cehokoliv navic
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dnes je den veteranu.

    Vtipny bylo, jak si Adla vzala podzimni kabat a uz tam mela vlci mak z lonska, tak ma dva.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam