Je ti čtyřiačtyřicet a vedle toho, že pořád paroduješ dění kolem nás a dobíráš si třeba Richarda Krajča, jsi na poslední desce Idueto přidal další polohu – duety s Janou Kirschner nebo s Martou Kubišovou. Kde je hrana, komu naložíš a komu složíš poklonu?
Z Krajča si dělám prdel, protože on se bude objímat kdekoli s kýmkoli, jen když to bude sypat. Proto ta vystřihovánka ve slide show klipu k písni Krajčo T9. Zároveň mi připadá neuvěřitelný, jako že mi nepřipadá uvěřitelný, ten jeho citový fašismus v textech. Až pozdějc jsem zjistil, že na Facebooku existuje skupina Skládáme texty kapele Kryštof, kde si hromadně dobírají ty jeho oxymórony. Nebo si vezmi další výrobek popové scény – nedotknutelného Goťáka! Ten se také bude mít dobře za každého režimu, jelikož KAM VÍTR, TAM PLÁŽ! V případě Mistra ale nutno dodati, že ty textařské slaboduchosti, co mu lezou z úst, prošly zlatem jeho hrdla. Víš, myslím si, že klidně můžu parodovat Opičana Havla (Baumaxovo album ... a ten Clintn, on mi hýkal z roku 2009, které Xavier celé zpívá a recituje s havlovskou dikcí; pozn. red.), ale zároveň jsem si na něm cenil, oproti současným prezidentům, že měl svébytný smysl pro humor. Proč bych si z lidí, kterých si cením a vážím, nemohl dělat srandu? Zároveň je mi velkou poctou s některýma z nich spolupracovat, vezmi si například Janu Kirschner – popová hvězda, která ale nikdy neudělala sračku, což dokládá celá její kariéra. Celé to vzniklo přirozeně, prostě s Janou máme stejného basáka Rasťu Uhríka a ten nás propojil. A s Martou Kubišovou? To máš jako s Věrou Čáslavskou: NIKDY NEUHNULY!
Xavier Baumaxa: Z Krajča si dělám prdel, protože se bude objímat s kýmkoli, jen když to bude sypat | Reflex.cz
https://www.reflex.cz/...m-prdel-protoze-se-bude-objimat-s-kymkoli-jen-kdyz-to-bude-sypat.html?amp=1