LAUNCHER: me mana moc nejede. Kdyz fakt spechat, tak asi v klidu, snim to (vypiju), ale dosel jsem do stavu byti, kdy mam rad fakt exht snidani...
Zatim nejzabavnejsi mi pripadne anglicka... idealne cela, takze fazole (z pixly), volska oka, rajcata ze suche, nebo i olejovane panve (delam je s vajicky dohromady), parky, slanina...
Ted jsem si ujel na brokolici. Uz proto, ze ve slane vode je to za 5-7min hotove
Dalsi je pak kuskus, zalejvam jej jen horkou vodou, nebo vyvarem (muze byt i masox)... nakrajis do toho najemno cokoliv... moje nej je petrzelova nat, rajce, cibule, balkansky syr... da se to i na sladko, treba med a orechy
Evergreen jsou taky tousty, ktere ted adla vylepsila o rajcata nakladana v korenenem oleji, coz spolecne se sunkou a cheddarem je proste wow!
Ale ja jsem obecne zeleninozravy, takze temer kazdy vecer delam misu salatu...
Ted na lince stoji:
- na jemno nakrajene zeli
- na jemno cibule
- stare balsamico (cerne)
- trocha sojovky
- konopny a olivovy olej
- slunecnicova seminka
Nedavno jsem delal:
- zeli, balzamico, cibule
- gratinovana mrkev (nakrajis na prouzky, 10min varis, prolejes studenou vodou, ja varim ve slane vode s kurkumou)
- rasy
- svetla horcice
- timian
- sul
- pepr
- olivovy olej
- nakrajena vajicka na tvrdo (varim ve stejne vode jako rasy a mrkev, pokud nejsou spinava)
Ty salaty z bileho zeli jsou lepsi az na druhy den, kdy zeli dik octu zvlacni, vecer je to jeste tvrde. Daji se pouzit listove salaty, cinske zeli, rukola, polnicek,... proste listy
Ty vetsinou zpracovavam jinak, idealne vyskvarim slaninu a z trochy octa, cukru a vody udelam zalivku (nebo zas balzamico)...
Dobry je jogurt, redkvicky na kousky, olej, jako zalivka...
Bezne snim kilo zeleniny denne, nepocitaje v to orechy a semena, takze nejaky salat mam k snidani vlastne asi furt.
Klasika je pak rajcatovy s koprem, mrkvovy s citronem a jabky...
Zajimavavy “predkrm” je gratinovana repa... predvarit - schladit (nemusis)... obalit v kurkume, pokapat citronem, nebo dolozit zazvorem, hodit platky na panev, podavat horke (to miluje adela, bacha, nektera repa je horka nebo tak chemicky zemita)
Samo pak ze sklenene “konzervy” celerovy salat. Ten je dost specificky, ale ja ho muzu. Prej je dobry s tatakou, ale tu nejim, takze nevim