Mmchodem vcera jsem zas vyrabel jedno jidlo, co jsem si vymyslel a myslim, ze muze mit tendenci vydrzet vcelku dlouho neposkozene. Adla rika, ze to chutna jak anglicke pernicky, ale zadne koreni v tom neni.
Domaci musli, nebo co:
- 1/2 omniovky vlasaku - loupanych
- 3-4 vetsi jabka
- neco medu, asi vcelku cim vic tim lip
- brusinky, co mi zustaly asi rok 1/2 v lednici... maji vyhodu, ze stejne jako med, tak neplesnivi
Bud to de nasekat nozem, nastrouhat (jabka), nebo rozmixovat
Udela se z toho takove medem lepici, mirne vodnate “testo”
Ja to pek na pecicim papiru v remosce, ale da se to vysusit a upect v podstate jakkoliv.
Ja jeste “kolac” o tlostce asi palec a prumeru asi loket po upeceni (upecene je to, kdyz je to soudrzne, spis tuzsi a zhora tmave hnede, ne spalene), tak jsem to nakrajel na kousky a susim to v susicce. Mozna to tim zkurvim, ale zatim je to bozi.
Da se do toho pridat i konopne ghee, a pak je to “s laskou”, ale nedoporucuju, pac je to mega dobre, takze se clovek zmasti vic, nez chtel. (Samo jdou vyuzit i jina seminka, konopna, slunecnicova, jakekoliv orechy)