Na tohle jsem se chtel kouknout proto, ze je to National Geographic... videl jsem zatim jen prvni dva preppery.
Jeden je tinfoil hat style, druhy je hromaduc.
Kazdopadne oba maji neco do sebe v tom, ze maji tendenci pomahat komunite, nebo ji tvorit, neco ucit...
Ta potravni pani je treba super, v tom, ze vede kurzy sebeobrany a to jak se zbrani, tak bez ni, pro normalni zenske... kdyz pak koukam na to, jak ty holky maj realne radost z toho, ze to aspon zkusi,... vim to, videl jsem to...
To je vlastne hezke.
Bej takhle extremni prepper je trosku neco, jako zit v baraku off grid, nebo vlastnit jen 100 predmetu.
Mozna do toho celeho silenstvi nejak zapada moje predstava, ktera vychazi z ideje “pokud by ses ocitl v YZ stoleti v minulosti, co bys mohl nase predky naucit”...
Mozna je to taky druh silenstvi, ted, v covid roce, tak mam cas i veci zkouset prakticky, delat na 10 projektech soucastne, po vecerech, nocich, v pauzach mezi tickety a meetingy, coz je bezva...
Mnoho veci samo jen pozoruju, proste nemam naradi a material na stavbu domu, nebo netouzim si postavit vlastni nabytek, ale i jen videt, jak se veci delaji, tak mi pripadne uzitecne, jak lidi mysli, kde jsou finty, jak delat veci treba hrube, ale efektivne...
V tom je koukani na nektery preppery zajimavy. Jsou to ruzne sileni lidi, nebo lidi, co ziji living history a vedou kolem ni, nebo byvali vojaci, kteri ti ukazou veci, ktery nechces zkouset, jen tak... mnoho z nich si prepperstvim tak, ci onak vydelava na zivot.
10stop na 10 stop lnena placha ve lnenem oleji napustena, za 600USD budiz dobrym prikladem,...
Kazdopadne je “jak se co dela, a to jeste v ruznych dobach a mistech” desna zabava, misto vecernicku.
Jinak polivka se furt susi, zkousel jsem toho kousek ochutnat. Je to prirodne slane (nesolit!!!! Ani nahodou, v dobe vyroby) a kousek, asi tak co by se za nehet veslo, tak FAKT CHUTNA JAK POLIVKA, a to jeste i po dvou cigarech a hltu caje.
Takze za me: susena polivka je teda fakt energeticky facha, ale do baglu rozhodne patri. Je to lepsi jak masox, ikdyz ne zasadne, ale je.
Takze filmecek:
I Hope I Am Crazy (Full Episode) | Doomsday Preppers
http://www.youtube.com/watch?v=P2lTNwhtMi4