Jo vlastne, citrony. Uz jsou ve flaskach.
Jsou uzasne. Pri rychlonakupu v peny jsem objevil krabici, a jak tak cumim na ty maly pismenka, kde je prepocet na 1kg, tak tam stalo 29,-/kg; tak jsem vzal par kilo soli a medu (coz kupuju vlastne dycky, kdyz nakupuju).
Ze soli a tech citronu jsem udelal nakladacky, a musim rict, ze ta vune je wow. Chodil jsem s tim po baraku a ptal se”co citis” a vsichni: tys do toho dal nejaky chemky, to voni desne krasne citronove. A ja: ne: to jsou omlacene zbytky z vyprodeje z penny.
Jsou fakt super. Pri umejvani v horke vode vonel cely byt.
A jinak pridam recept na korenici smes, ktera s citrony nema nic, jo? Jen jsem ji zbudoval, je to z kucharky z roku 1753 a je to DOBRY!!!
5dilu soli (proste nejvic)
Dil od vseho dalsiho:
Mlety zazvor
Mleta paprika
Kaiensky pepr (hodne paliva paprika, pro normaly)
Pepr cerny
Muskatovy kvet
= na cokoliv
Jeste jsem udelal dve dalsi variace, v jedne je drceny koriandr, 1/3 dilu horcicneho seminka a kurkuma = na arabska a vychodni jidla vubec
V druhem je pak hrebicek = na korenovou zeleninu a temna masa
Da se udelat i treti, s drcenym cesnekem = sem prijde jeste piskavice a tak a bude z toho cubrica like
Umyslne se vyhybam zelenym primesim, pac ty kazi dlouho trvanlive pokrvy a je lepsi je pridat pri samem vareni, ne primo do smesi