• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“

    Kurvu a intelektualku uz jsem nasel: ja jsem kurva a ona je intelektualka. Ja mam rad takovy, ona zas makovy. Oba mame radi lidi, kytky a zvirata. Ovsem v ruznych pomerech. Ja se jmenuju Tomas ona Adela. A k tomu nam dobomahej -uh.Arrakis učí filozofii nože - uřízneš to, co není dokončené, a řekneš: "A teď už je to dokončené, protože to konči zde." ~ Princezna Irulán : Sebraná rčení Muad´Diba Neávist k duševnímu sebepozorování. Dušespytné analýzy, jako: Včera jsem byl takový, a proto jsem dnes takový, a to proto. Není to pravda, vůbec ne proto, anebo proto, a nebo takový ani makový. Klidně snášet sám sebe a neukvapovat se, žít tak jak je třeba, neobýhat se jako pes. ~ Franz Kafka : Aforismy
    "Není škoda ničeho, co už je pryč. Škoda je nynějška a dneška, všech těch nesčíslných hodin a dní, které jsem ztratil, které jsem jen strpěl, které mi nic nedarovaly, ani mnou neotřásly."
    ~ Hesse: Stepni Vlk
    Proste blazen co si zo sveta aj sam seba robi legraci, zabava ostatnych a neriesi problemy. a par krat to uz bol taky hundrajuci zobrak, mumlajuci si svoje pravdy, sediaci s flaskou jabcaku
    ~ Hiena
    [[CyberPunk]] -- [[ Overdrive’s HomePage ]]

    [[Book Depository Bookstore]] -- [[I-Ting]]

    [[ TagZ: ToDo, GoTo, HowTo, Linux, Comix, sex, punk, cyberpunk, politics, human rights, woman rights [specific], violence against woman, rape, doxx dox, haxx, musick, tech, text, blog, book, ostrava, urbex, IRL, IRC, hackerspace, POMOC, BTC suxx, propaganda war, dezinformation, alternative facts, guns, knives, survival, [everithing is] INTERESTING ]]

    Internetová jazyková příručka

    http://prirucka.ujc.cas.cz/ - 62 tisic slov!!
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: jasan, dokud nezacnes horet, je to v klidu. Resp, dokud nezacne horet ta flaska. Sak rikam, samej profesional, kdo jsem ja, abych se smal horicim soudruhum.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    isopropilalkohol do horici hromadky ze sklenenych flasek - to jde, úplně v pohodě, jen potřebuješ mít v druhý ruce kus tlustýho hadru a nezmatkovat :-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Desne dobry, jak ta ma napsano “nevar me, nejsem vyzkousenej” u nekterych receptu.

    Ja treba ted videl Adlu delat bramboraky podle netu, a lyznul jsem si “testa” a rikam: vseho vic... a misto lzicek majoranky a cesneku, rval jsem tam hrsti... pravda, se soli mi ujela ruka, pac ji tam chytej vajicka misto brambor, takze priste min. Ale na skodu to nebylo, jen se snazime varit s hodne min soli..

    Nicmene ten recept musela psat nejaka veganska stredostavovska transka. Jakoze na kilo brambor 2lzicky majorany? Do bramboraku? To se asi posrala v kine ne?

    Tam je nehorsi, ze kdyz nemas ten common sense, jak vareni funguje, navod proste nemaka. Mas vsechny ingredience, ale na konci je fuj.

    Proto se bojim oboru, kde ten common sense nemam. Nastesti treba chemici jsou na netu uz dost geekove,... teda pokud nedolejvaj isopropilalkohol do horici hromadky ze sklenenych flasek... jestli mi rozumite.

    Pokud takhle funguje treba internet vs politika,... jestli mi rozumite, panko.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ♨♨ Omáčka Hoisin ♨♨ - Recepty od Pocitace
    https://www.recepty-top.cz/omacka-hoisin/
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: A co to drevene uhli a oxid zeleza. Protrepat, zamychat?

    Pokud tam jsi schopnej vetrat, je to ekologice a zaroven bych rek, ze vycistis, co pujde.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: No ale o to mi jde :-)
    Tohle zapálím přímo pod "komínem". Komínem půjde rovnou ven. Jenže co odejde komínem, musí se něčím nahradit, a s trochou štěstí se to bude nahrazovat vzduchem co tam půjde vchodama, teplým a suchým.
    Samotná přímá výhřevnost toho co tam budu pálit je v tomhle kontextu nezajímavá.
    Smrádek půjde rovnou do komína.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: aha, Ty tam mas komin, takze rocket stove. O to vic vubec!
    Teplo ti pujde kominem nahoru,... nee. Imho ne-dobry.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: vysouset uzavreny prostor pomoci neceho co smrdi jak varenej pes a dela snad vsechny karcinogeny, co si muzes predstavit.
    Neco bych Ti k tomu rek, ale spis bych zkusil namychat nejakou chemickou smes typu “odvlhcovac” ... tak nekolikrat 50kg a nahazel bych to tam. Pak bych tam z generatoru a vetraku nahnal cistej vzduch a pytle odnesl a hodil do lesa.
    Kdyz kouknes na posledni prispevek od Librium, uvidis slozeni “zbavovace vzduchu” a tak nejak bych to myslel.
    Paleni svinstva o spatnejchvteplotach v uzavrene prostore mi pripadne neefektivni, i kdyz pravda dost praveke.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    _OZZY_: Divej: uz si se nekdy stehoval k nekomu oblecenej jak ve 13.st s jednoruckou u pasu?
    Tak asi tak.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    _OZZY_: Ani ne. Oni jej jen videli... zlatej zub, dlouhy vlasy, batikovany hadry, ... a uz volali majiteli domu.
    Hele, kdo zna Vitexe vi, kdo nezna, nepochopi.
    Na dnesni pomery to neni zadnej extrem, proste hippisackej nerd a hacker programator, ale treba na konci 90.z nej meli hali i lidi na Strahove, kdyz se tam za mnou dovlekl.
    Je na nem zajimave treba to, ze dela 6 veci najednou, pritom ma standardni pocet oudu a tak.

    Takovej jinak overdrive nez Overdrive.
    Ale ja ho dost muzu.

    Konecne to byl prvni clovek, co me kdy v zivote pustil na unixovy shell... tusim to bylo tak 1998, kdy jsem mel dik nemu email overdrive@hippie.cz
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Az budu velky, uvarim takhle.. a tohlecto jidlo.
    Psal jsem si s tim typkem, a docela casto toho vari takove hromady proto, ze tim krmi deckej domov... ne vzdy, obcas to dela proste pro “stab”... kazdopadne u me ma +10karmickych bodu, je to mega frajer, toci hezky videa a ty jidla jsou casto super...

    Jako jo, je to z te kultury, kde vsecko obsahuje zviraky, zas vetsinou je fakt pouzije cele a dyz by outube nebylo pica (nebo divaci?) mel by tam od zabiti az po konzumaci.

    Za me fehr. Ale tenhle recept si dejte.

    Musim rict, ze jako uz pomerne zkuseny kuchar, tak tohle neni easy style. I kdyz to tak vypada. Ale to tricky na *boardech taky, a jen to zkus

    YOU WON'T FIND SUCH A DISH ANYWHERE ELSE! RECIPE FOR SOUP WITH LAMB COOKED ON COALS
    http://www.youtube.com/watch?v=7noUom1JLKs
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    OVERDRIVE: "u me u sousedu neobstal ani Vitex"??? Tusim nejakou zajimavou historku :)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    V létě chci udělat pokus - vysoušet bunkr pomocí těch mejch olejovejch svíček.

    [ SPECZ @ Ruiny, kanaly, bunkry a jine opustene prostory ]

    [ PALEONTOLOG @ Ruiny, kanaly, bunkry a jine opustene prostory ]



    Je tam místo který je zřejmě součást původního odvětrání, pokus s papírem ukázal že tam vcelku funguje komínovej efekt. Chci zkusit vyvoláním malého dlouhodobého tahu vynutit nasávání teplejšího vzduchu zvenčí.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Co se mi treba na vareni osvedcilo, tak je 1l konvicka na caj z potahovaneho hliniku. Ma to vicko, dobry ucho, je to vcelku tenkosteny, takze se to sice pripaluje, ale hovezi a rybu pecu na mrizce z klacku, gulas v tom zas jako uvaris.
    Na vodu taky dobry.
    Koupil jsem to kdesik v hanibal.cz a vcelku spoko. Akorat na kratke vylety to nikdy nezabalim a pak stejne varim v pitku od feldky, pac to mam cvaknute primo v pouzdre s vodou, ktery nezapominam ani, kdyz jdu vencit cokly (navic v tom pouzdre je kus brezove kury a 10 tablet na cisteni vody a zapalovac az 3; pac v te vaze s vodou uz je to tak maly rozdil,...)... mam to na slinze (uvazku k odsedavani), kerej jen hodim pres rameno, jak holka kabelku, a jdu vencit. Ted do toho hodlam jeste mrdnout caj. Pac jsem zjistil, ze me desne bavi, ze kdyz ma psi prochazka aspon 2h (coz je obden), nekam si sednu a zakempim s ohnem...

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Kelly cattle dela i 1,6l mozna i vic. Maj to jak v hliniku, tak oceli. Titan nevim.

    Podle me stoji za to mit flasku s jednostene oceli/lepsiho hliniku (potahovaneho) a v te varit... a kdyz jdou dva, nebo se pocita s varenim, jeden nese kelly cattle style drivkac (samovar) a druhej flasu na vodu.

    Desne bych chtel to, co maj emici normalne v kramech a u nas to nemuzu potkat. Ze takova omniovka od okurek, ale kovova... vicko to ma sice plastove, ale na to srat, to odendam, pri vareni na ohni... ale to vicko je siroky... proste flaska od okurek. Myslim, ze je to taky 0,7 nebo nejaky ty Oz., kazdopadne v tom muzes varit i zradlo, pac se tam dostanes. Zaroven je to vcelku odolny.
    Ne, neni to termi a ne, neni to rocket stove, ale uvazat to nad ohen je fehr.
    Myslim, ze na samovar style vcelku mrdam, pac kdyz uz nekde varim, jsou to improvizace typu: ohrivam vodu v petce, nebo pitko od feldky (99%)...

    Ja se totiz vetsinou balim jak kreten a rikam si: prset nebude a varit nebudu.

    Takze co mam normalne po kapsach a v baglu v defaultu, to mam, ale zabalit si varic/drivkac, kterej je hlavne na vodu, a nemuzes to mrdnou primo do nej, to pro me neni. Ale na nejakej dlouhej survival asi mega dobry.

    Me staci varit caj v konzerve od lancmitu...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jo, klaplo
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: Jasne, neklaplo, takze...

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Test (jinak tohle je teda borsc, by overdrive)...

    Potrebuju fotku, co se otaci, jestli to neklapne, tak me mrdne

    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Jako, chtělo by to větší objem, protože tady bude pakárna jak to používat a nezničit - prázdnej se zdeformuje teplem, a dolejvat to když se tam vleze jen půl litru ...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: tak by je dávno zakázali ...


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam