OVERDRIVE:
"kdyz clovek dnes neco pise, musi explicitne uvadet, ze si nemysli, ze je na vec odbornik"
Kdyz se pustim do nejake odbornejsi diskuze, preferuji ctenari priblizit (zejmena pokud reaguji na nekoho kdo me patrne nezna) jak moc mam do tematu vhled nebo naopak nemam.
Pripadne proc a v cem je muj pohled subjektivni (vec vlastnim a mam moc rad) nebo naopak objektivni (vlastnim primou konkurenci a zaroven mam dostatek zkusenosti s diskutovanou veci). Zda se tim zivim, nebo zda se tim zabyvam jen konickove.
Setri mi to dost casu, namatkou:
1) Diskuze s expertem mozna tak na Counter Strike o tom, jestli je lepsi Glock nebo CZ75, ale zbrojak to nema a v zivote to v ruce nedrzel (jake presne, k jakemu ucelu, lepsi v cem...?).
2) "Zivim se tim a kousu".
3) "ale nepovazuji se za odbornika a rad si pripadne necham poradit".
4) Diskuze o vychove predskolaku, k zjevne bezdetnemu: "Mam dve deti, kolikpak jich mate vy?". Nebo naopak: "Mam dve deti, ale delam tomu jen tatinka, uznavam ze vy jako maminka mate s timhle zkusenosti vic".
Druha vec je teda, ze casem jsem se naucil s dost lidma se radsi vubec nebavit o obloukem obchazet (treba tady na Nyxu super feature "double ignore"). Jako sorry, jsem starej (40yo) mrzout a nemam taky na kazdeho naladu. Zajimavy ze po letech mi nekteri z prvnich double ignored napsali, jestli bych si je mohl z D-I vyndat, ze snad uz dobry. A jo, dobry, potesilo.
PS: A strasne me stvou lidi, kteri na netu delaji nejvetsiho odbornika na XYZ, ale odmitaji odpovedet na jednoduchou otazku, jestli vec vlastni, kolik let ji vlastni, kolik let a jak konkretne se danou veci zivi atp. Bejt spravce danej auditek, tak je snad rovnou vyhazuju a zamykam :-D