GILHAD: To je dobry!
Taky jsem mel par serialu trvajicich i roky. Ale ne moc. Rozhodne ne bezne.
Moje soukroma nocni mura byla treba jeden z tech abstraknich, zas. Nejdriv se zmenila perspektiva. Vsecko, co kolem me v pokoji bylo, tak najednou bylo desne vzdalene, zajimave je, ze v tomhle stavu jsem jeste byl v nejake verzi “spis vzhuru”, pak se to utrhlo a uz to jen pripominalo... hmm bud kardiogram, krivku sejsmografu, ale vetsinou flat line, nebo mozna draty, jak kdyz jsou videt nekdy, za okny vlaku. Nic hruzostrasneho. Roky jsem se budil s krikem.
Mel jsem par snu, kde jsem prozival vsechno jako ne-ja. Sice to byl 1st person, ale prepinalo se v kom zrovna bydlim a cima ocima koukam.
Takove sny jsem mel (co vim tak 3-4) a vsechny si pamatuju, pac v nich nakonec hral nejakou zasadni roli vyssi princip. Reknebe treba Buh a vsechny obsahovaly nejaky test.
V jednom byla valka (k valecnym se vratim) a ja byl neco jako vojak, ale taky prevadec/stalker/zachranar. Tak neco. Mel jsem vytahnout z konfliktu par dospelych a dite, a vnimal jsem i jejich ocima a pocity, i vojakovejma. Predposledni z nich, a jednoho jsem vyvedl, byla zena, ktera v pulce kopce upadla zizni, nemohla uz dal, a ja ji musel nechat zmrznout. Tohle byl sen bez Boha, ale s prepinanim perspektivy, a rozhodnutim, ktere nejde vratit. Podobne jako u vsech “prepinacich snu” se moje vedomi prepinalo do bytosti, ktera byla blizko smrti, a az do momentu smrti jsem byl v ni, nekdy i dele.
O valce se mi zdava casto, a temer vzdy je to ne nocni mura, to ne, ale takovy to, jak nekdo furt chodi pozde na vlak, tak ja v ten moment proste vim, ze to nejde zvladnout, sedet ve vymrzlem rozstrilenem panelaku, uprostred rozstrileneho sidliste a krcit se za parapetem, proste neni kam jit,...
Ty obsahujici Boha jsou prilis komplexni, to bych popsal nekolik stran, ale pamatuju si je, stejne jako valecne, stejne jako sny, kde jsem umrel a neprobudilo me to.
Uz cca 11 let se mi taky kazdou noc, alespon chvili, zda o jednom cloveku. Kazdou noc, Vcelku bez vyjimky si to pamatuju.