• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Polsko na 2 tydnu uvolnuje restrikce.

    Gilhade! Muzes jit ven. Za 3 tydny po c19 nikdo ani ne(v)zdechne
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Copy pasta:

    A je po covidu uz i verejne. Temer od radnice probiha nejaky zavod-beh. Komenaky jsou plne bezcu, bez rousek, kdo koho dobehne s tim se potka. U radnice stoji stany, speaker s mikrofonem.... to uz neni pravda. Asi snad vubec...

    Odmitam jit bliz pro lepsi fotku

    To jo, v nemocnicich organizatorum podekuji. Trochu mi vadi, ze v Ova nemam cislo na zadneho novinare. Zajimave je, ze se bezi od radnice. Statni urednici ocividne nemaj prescasy v sobotu.

    To by me zajimalo, zda pes rika, ze na verejnych prostranstvich se dnes muzou provozovat sportovni akce nad 100 lidi, bez ochranych prostredku. A kdo k tomu povolil zabor mista v parku.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Pocitadlo, kdy se veci vrati do normalu. Hezke. Aktualne 7 let

    [ YMLADRIS @ viry | epidemie | pandemie (SARS-CoV-2/COVID-19) ]
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Jinak v zapadnejsi evrope byvaj treba i yogurty, cokolady, vsecko mozny. Ale u nas jsou dokonce regaly “s proslou zarucni lhutou”, coz jsem teda jinde nevidel.

    V centru Ovy je takovy kram, kde se tyhle po-zarucky prodavaj, Embargo tam dycky nakupoval veci pro Labku a nikomu nerikal, ze je to prosly. Pak si toho nekdo vsimnul, no kupovalo se to dal ;) ale ja tam nikdy nebyl.

    V Ove moc dumpster nefunguje, i kontaky u nas pred barakem, tak kazdy den projede tak 5-6 lidi. Nezustavaji tady ani nabytky a tak. V Praze jsem krom postele mel vsechno od kontaku, tady to nejde, pac dycky je nekdo driv a asi se tady ani netoci tolik lidi, ze bys vyfasnul rok starou Ikeu, jak na Zizkove.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Hezka zasobicka. Sak treba Slunko a Drevena_Krysa takhle resej uz dlouho, coz je mmchodem jediny mod, jak ted muze clovek, ktery musi mit uz rok zavreno, nejak prezit.

    Proto se vyplati aktivovat mod http://zkvaseno.cz, abys nasledovne nemusel nic vyhazovat ;)


    Mmchodem napadlo me, ze posledni genetika, co jsem Chido videl a delala na ni, tak byly zmrzle mysi, ne?

    Tam byla finta v tom, ze se hledala geneticka sada, ktera u mysi zpusobuje to,ze ji vymenis krev za neco, vlastne aby ji nepopraskaly mrazem bunky a zmrazis ji. Ukazalo se, ze mys je schopna to prezit a fungovat... myslim, ze jse zahlid i vysledky v Nature a Vesmir-u. Ale jestli to byl Chido team, to uz jsem nezkoumal.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    U jednoho kramu jsme to naferovku vybirali vedle kamionu kterej prave vykladali - kamion nadoraz k rampe, takze z kramu na nas nebylo videt, zevnitr bylo slyset pojizdeni paletaku a my stali metr od kamionu kde jsme plnili tasky :-)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    A mozna je to i bezpecnejsi nez jit pro to do kramu klasicky, s ohledem na covid :-)
    SPECZ
    SPECZ --- ---


    Tak jsem si dnes zkusil dumpsterdiving, tohle je nasbirano za 1,5 hod ve ctyrech lidech ...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Mmchodem nekteri nyx-virologove objevili zpetny prenos c19 na jinesavce nez cloveka. Tak jsem si rikal, no dyk to znate....
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: tu osobu znam. Takhle prisla do poulicni, nulove vybavene labky a postavila tam biolab, zacala provozovat PCR, byla semnou na nekolika urbexech, ktere si uzila, i kdyz to bylo obcas hustsi, a pak odesla k nejmenovanym bio firmam, kde tohle dela 8-12/5/365? A predtim byla postak? Jo. Tu znam.

    Mmchodem ma VYNIKAJICI 3 obrazkovy comix-strip:
    1)
    Jasajici holcicka:
    Hura hura, konecne jsem prisla na to, jak je to s odmitaci genove manipulace
    2) taz holcicka
    Furt jasa
    3)
    Taz holcicka:
    Nasla jsem gen, ktery zpusobuje odmitani genovych manipulaci



    Jo, taky je dobra v GO, taky me poslala do prdele mejch kamosu, kdyz jsem se ji snazil dostat do kalhotek, jo, a tu mysku s fluerescencnima genama jsem videl...

    Proste holka, co nesahnr na x-tesla kondik, no.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: uz nejsem strizlivy a nechci tedy rict, ze jsem neco moc pochopil, ale faktem je, ze MSK uz pomerne davno provozuje jak system registraci na ockovani, tak ruzne chytre karanteny a podobne, hodne chytrej nez stat, s prihlednuti ke vsem GDPR a i prisnejsim zakonoste CR. Proste si to delaji sami, existuje na to jednotna appka, az mi bude pohled ukazovat jen jednu obrazovku a ne 3 najednou, tak se optam Adly jak se to jmenuje a kde to roste. Kazdopadne MSK ma appku na telefon, web, telefonnii cisla a cele teamy lidi, kteri pokryvaji to, co tak prubezne stat dojebava. to, ze s tim asi zatim nesli do medii bylo o tom, ze porad jako ANO, a tak, ale davno uz se tady veci resi nezavisle na statu a v intencich kraje.
    s tim, ze treba kraj ma na stole pomerne mnozstvi zalob na stat, z ruznych odboru. nektere z nich, jako nahrady nucene nasazenym, se podarilo prokopat bez zalob, nektere se asi prokopavaji, jine asi proste propadnou do modu zaloba na stat smerem od kraje, ktery ma 1,1 mio obyvatel... jeste bude sranda.
    do tehle politiky se vubec nechci poustet opily, a vlastne vubec, pac o ni sice vim a dost pozorne ji sleduju, ale jsou tady hodne schopnejsi jini, kteri delaji hodne hezci kroky, nez o tom jen kecat. zaloby jsou jen posledni instance, spis je tady zajem poskytnout lidem vkraji co nejvetsi obcansky servis.

    jak tu bylo receno, MSK je neuveritelne schopny kraj, a mesto Ostrava jako takove, je sice hodne vic shit, a hodne vic politika malosti, ale furt tu funguje MHD lip nez v Praze... asi tak nejak.

    ale jsem ozralej, a rad to priznam
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    dnes nemam naladu ani sanci se nejak venovat otazkam, odpovedim a tak... uplne popravde? chci koukat na True Detective s3 a bohapuste pit. takze jsem nezaznamenal 10+, ktere tu probehly. zato jsem dostal nejakou zakazku, ktera bude obsahovat par "technickych investigativnich zurnalistickych postupu, uctovanych jako kaceni lesa, na fakturu" a ozvu se patricnym ID

    jdu bohapuste pit a koukat na serial, byl to dlouhy tyden, a udelal jsem za tenhle rok zatim nejvic prace... na ruznych frontach, kazdopadne tohle me potesilo... screenshot screenshotu




    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Městská nemocnice Ostrava zřídila telefonní linku, na níž si senioři pozvaní na očkování mohou ověřit, zda je pro ně v přiděleném termínu dostupná očkovací vakcína a jejich termín je platný. Zdravotnické zařízení se tak chce vyhnout situaci, kdy prostřednictvím celorepublikového rezervačního systému Reservatic senioři tuto informaci včas nedostali. Novinářům to dnes sdělila mluvčí nemocnice Andrea Vojkovská.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mozna jsem posledni, komu to bylo poslano, ale treba jeste nekdo mistni tez nevidel :-)

    Babišová s dcerou v Dubaji: Je na dovolené? Premiér mlčí – Forum24
    https://www.forum24.cz/babisova-s-dcerou-v-dubaji-je-na-dovolene-premier-mlci/
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    LAUNCHER: Ta osoba totéž dělala/dělá v práci, pracuje na výzkumu lidskejch genetickejch poruch a kvůli tomu si tam vyráběj myšky kterejm nacpou lidský genetický poruchy a pak si s nima experimentujou. A práce jí baví, tak si hrála i doma.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPECZ: A ja znam cloveka, co tvrdil ze je Napoleon...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    LAUNCHER: Ne. Když budou dostatečně šílený lidi co to budou dělat tak to daj i bez top level techniky. Důležitý jsou postupy a vědět co děláš. Osobně znám člověka co doma dělal v domácí laborce genový editace nějakejch potvor ...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPECZ: Pises vybaveni za x mega, ja Te opravuji, ze to stoji jeden TOP mikroskop pro potravinare.

    Laborator za xxx mega, jsi chtel napsat...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    LAUNCHER:
    2) Dyť to píšu :-)
    3) To záleží jestli se mění spike protein nebo ne. Pokud ano je to blbý, na druhou stranu je známo která část RNA ho kóduje ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam