_OZZY_: Chapu. Ja treba mam vyhodu baraku, kde muze delat hromadu nahradnich cinosti. Zahradnicit, sit, neco bastlit, varit,... ale rozhodne mas pravdu. Navic si myslim, ze psych.problemy budou “komorbidita”, tedy, ze kdyz ti bude blbe psychicky, je vetsi sance, ze pro tebe covid dopadne zle. Psychosomatika vubec neni placebo, clovek si fakt dokazne vnutit zasadni zdravotni obtize a ono to telo na mozek fakt zareaguje.
Konecne popaleniny z chilli papricek (kapsaicin) jsou taky psychickeho razu. Samotny kapsaicin neposkozuje bunku, jen da mozku signal, ze na podrazdenem miste ma citit paleni, mozek zareaguje imunotni reakci, a ackoliv na podrazdenem miste nejsou bunky poskozene, stejne se ti tam udela puchyr jak z opravdove spaleniny.
Takze psychicka pohoda/nepohoda imho bude mit vliv jak to das, jak budes prodelavat pripadne long covid...
Jinak ja jsem uz tak 3/4 roku nevidel jinou zenskou nez manzelku. Kamos, co je mu 18, tak resil, ze v 17 byl panic, ted je o rok starsi a furt je panic, pac ani do skoly, ani do hospody...
Ma dcera zestarla ze 13 na 14 a ja ji skoro rok nevidel. Kym asi bude, az se potkame?
Jsem extrovert a jo, lezu z toho po zdi, sak taky uz jsem 3 dny zavreny v jinem byte, jen abych mel dojem, ze jsem jel nekam na vylet.