WOODMAKER: Ja v podstate souhlasim, jenze ja dodrzuju vsechno porad, minimalizoval jsem se, neohrozuju, neomezuju. A vetsina lidi, co znam osobne, dela to same. A pak je realita 20-40 lidi, kteri maji stejna data jako ja, maji internet, musi mit mozek, pac ten je potreba i na hrani tetrisu a dychani, a stejne vidis ty plne parky.
Nicmene dnes jsem zaznamenal zvlastni jev: projeli jsme si autem 3/4 ostravy, castecne jen tak, castecne kvuli uteku do lesa, pac v okoli domu se psi vencit nedaji. Fakt MOC lidi.
A zjistili jsme, ze jsou ruzne ctvrti, pravidlo neznam, ale nekde ma respirator kazdy, v jine ctvrti treba 1 z 50, nebo tak. Nevim proc.
Ocividne ziju v te “bez-respiratorove”.
Taky jsem si vsimnul, ze respiratory se asi blbe nosi “na curaka”, pac kdo uz ho ma, ma ho nasazeny poradne. Mozna pomohlo to, ze je to novinka, mozna tvar masky, taky nevim. Kazdopadne jsem docasne potesen, castecne.
Jinak aby bylo jasno, nejsem pro zadne tvrde zasahy typu nasili, ale treba 3 dny hlidky kontrolujici na ulicich a pokuta na ferovku, nebo treba zavrit na 2 dny supermarket, kde se nedodrzuji pravidla... nic likvidacniho, ale auvajs.
Jinak nepochopil jsem: sklenice a hrnce ano, boty ne, papuce ano, mobily a knihy ne, casti domacich potreb ano, jine ne, nabijeci baterky ano, nabijecka na ne ne. Wtf?
Trochu skoda, kdyz uz supermarket ma 1/5 regalu zavrenych, ze vic nerozprostreli zbozi. Treba u zeleniny jsou vsichni, pac jsou to 2 regaly a konec, tak udelam tech regalu 5 misto hracek, treba, ne?