OVERDRIVE: OTF = Out the front. Tzn nuz na zmacknuti vyjede dopredu z rukojeti.
Mam tyto noze dva. Benchmade Phaeton, ktery mam vzdy a vsude v kapse, teda krome sprchy, nebo kam nesmi.
Male, lehke, extremne pohotove. Rychle otevres a rychle zandas. Vyuziti je otvirani vseho mozneho a jidlo. Na tento ucel neznam nic lepsiho.
Nejmene muj kus je naprosto spolehlivy. Kdyz jsem byl 4 tydny v cizine, na prvni cvaknuti vyjel stejnou rychlosti jako vzdy.
Druhy mam Benchmade Infidel. Ten jsem si koupil jen protoze je znamy a chtel jsem ho mit doma na hrani. Mechanismus neni tak spolehlivy jako Phaeton, je vhodne ho udrzovat trosku mastny. A naopak ne zaschly. Pokud toto clovek dodrzuje, vyjizdi vzdy plnou rychlosti na prvni cvaknuti. Ale proste je vhodne mu dat jednou za dva tydny 30 sekund pece, pokud ma dalsi 2 tydny spolehlive fungovat. Asi bude fungovat i spolehlive i bez teto pece, ale muze se stat, ze po dlouhem nepouzivani nevyjede na prvni pokus.
Vyuziti pro me ucely neni zadne, protoze je to dyka, tzn nejde smerovat zhora palcem nebo ukazovackem. Ze stejneho duvodu se ho bojim pujcovat detem, nebo komukoliv kdo neni zvykly na dyku.
Ani jeden z nich nema sanci sam vyjet ze strenky, mechanismus to neumoznuje. Male dite ani jeden neotevre, slabsi slecny maji problem (ale zejmena proto, ze tlaci nevyhodnym uhlem). Ani jeden nema zadnou pojitku, coz je pro me ideal, nesnasim pojistky na nozich nebo pistolich.