• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SPECZ: To bys musel imho resit umelym oplodnenim, tech 10 muzu by to nestihlo, protoze jeden sex != jedno oplodneni, ani proti ovulaci.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    LAUNCHER: A tovarnu na stimulanty, protoze jinak to nedaj fyzicky. A zensky co maj sex 1* za 4 roky podle poradniku. To je scenar na horor :-D
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: jo no, tohle je u me dost ustrel, o kterem vubec nic nevim, jakoze vubec nic.
    Ale byl jsem hrozne prekvapeny, ze to, cemu se rika “tasmansky cert” tak nejen, ze nebylo vyhlazeno, ale kdyz to zacalo masove umirat na rakovinu, behem par generaci si to vypestovalo opravny mechanismus, a prezilo to.

A) zas to muze byt me dezinfo, jako s tema 100xmilionama, pac jsem nedaval pozor
    B) rad si prectu link
    C) ona ani “nesmrtelna zena” neni tak uplne zena, je to tak spis shluk rakoviny, ktera je fakt uspesna

Neco asi bude na ideje, ze vetsina zivocisnych druhu v historickem meritku vymrela na virove pandemie.
    Dal fakt nevim.

Nenam zadne znalosti, jen hesla ze slovniku, ale rad se ucim.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Pro zajimavost:

Pokud si to dobre pamatuji, tak jsem nekde cetl, ze pro udrzeni lidske populace teoreticky za idealnich podminek staci i jen 10 muzu a 10000 zen. Mysleno pouze z pohledu genetiky, rekneme ze by meli k dispozici neomezene jidla; neomezeni technologie ktere by se o sebe sama postarala atd atd atd.

Ten jen doufam, ze si ty cisla pamatuji spravne.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jenze popravde, me jsou ted lidi uplne volni. Ja mam panickou hruzu z toho prenosu na ostatni savce. Clovek je aktualne “morova krysa” a krysy to sice nedaly, ale kdo rika, ze to nedaj potkani.
    Klidne at vyhraje zluto-zeleny clovek. Ja se bojim o plejytvaky, psovite, lidoopy,... nas je dost. Jich ne.
    Az nebudou prasatka a kravicky, nebo jeleni, mozna si nekdo uvedomi, o z ceho mam strasny strach.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: sak jo, ja zahlasoval. Kdyz by bylo na me, zachovam zeny pod padesat. V pripade, ze by to nejak vyrazne vytvorilo nerovnovahu (vic nez svetove valky), prehodnotil bych stanovisko.
    Jenze tou dobou uz bych byl mrtvy.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: To tam zemerne neni. Rekneme, ze je to z pohledu lekare, ktery vaha a vec vidi mimo etiky vyrovnane (rekneme z jinych duvodu podobne sance na uspech atp). Omlouvam se, ze jsem to tam lepe nevysvetlil.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: zohlednit taky chces spis vic zen, oproti muzum, atd. Je to obrovske a popravde tohle eticke tema nemam cas sledovat.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: chybi Ti tam : podle rozhodnuti lekare; ale podle nejake me dojmologie jsem zahlasoval.
    Mj jsou na to uz procesy a tabulky. Hlasoval jsem i s ohledem na ne. Tzn.: 50; pac tam jeste muzes cekat, ze ten clovek se z toho 50:50 vylyze. U tech starsich lidi pomer rozhodne neni 1/2
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---

Kdo by mel mit prednost pri tezkem prubehu COVID na hypoteticke, zcela vytizene ceske JIP?

5 hlasy od 5 respondentů

OVERDRIVE
      OVERDRIVE --- ---
      LIBRIUM: promazal jsem se, at si nedelam ostudu v nulach
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      LIBRIUM: Dekuji za info.
      LIBRIUM
      LIBRIUM --- ---
      OVERDRIVE: ziadne stovky milionov vakcin za tyzden som nesluboval, co trepes.

Produkcna kapacita v Puurs je ca. 1,5 megadavky denne, z toho idde ale len cast na EU zmluvu, z Marburgu je ocakavany vykon 2 megadavky denne, z coho by mala ist absolutna väcsina (cez 90 %) na pokrytie EU zmluvy, v lete sa prida este Frankfurt s ocakavanym vykonom 1 megadavka denne, vylucnme pre EU.

Co je vsak dost urcite je, ze Comirnaty bude tento rok do EU dodane 600 megadavok a Moderna doda tiez velku väcsinu zmluvnych 300 megadavok, cize bude sa dat zaockovat kazdy v EU aj keby ine vakciny okrem Comirnaty a Moderny nedosli vobec.
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      _OZZY_: Pokud chces naockovat celou rodinku vcetne malych deti, tak koupit dum/byt v DE je IMHO urcite rychlejsi cesta nez cekat v CR.

V DE nebudes cekat leta az budes na papirech, oni tohle neresi, ockuji i cizince zijici v DE. Dokonce asylum seekers z ubytoven sli drive - protoze koncentrace lidi v ubytovnach.
      OVERDRIVE
      OVERDRIVE --- ---
      LIBRIUM: ha, uz je tu.
      LIBRIUM
      LIBRIUM --- ---
      LAUNCHER: BioNTech nic neznizuje, ja si myslim, ze EU by mala anulovat zmluvu s AZ, podat na nich zalobu a zaviest voci nim sankcie ktore by viedli k insolvencii AZ ako firmy, uz preto aby to bol odstrasujusic priklad pre ine firmy, ktore by si mysleli ze si mozu zo zmluv za stovky milionov eur s EU robit trhaci kalendar a potom nadalej zarabat stovky miliard na predaji predrazenych pilul na tlak a cukrovku v EU.
      LAUNCHER
      LAUNCHER --- ---
      Z dneska, JC hejtman Martin Kuba:

Michal Pavlas
      Někde jsem četl, ze příští tyden dostanete jen asi třetinu vakcín oproti tomuto týdnu? Muzu se zeptat, proc? Vždyť dodávky se neustále navyšuji...Diky moc

Martin Kuba
      Michal Pavlas: Bohužel nenavyšují. Navýšily se mimořádně tento týden o 100 tis. EU a teď až do konce března opět klesnou.
      OVERDRIVE
      OVERDRIVE --- ---
      Od jinad, o prenosu “rymicky” na dalsi savce... vytah, ve zkratce:

Jedina nadeje je, ze vymre dost lidi, abychom ztratili pandemicky potencial, jako u Spanelske Chripky, jenze tahle rymicka bohuzel neni tak blba jako H5Nx a neprepalila start. Snazil jsem se s par lidma modelovat situaci pri nulovem zdravotnim systemu v CZ a v prvni vlne mluvime o 2 milionech mrtvych. Tak schvalne, jaky maji zdravotni system treba zirafy?
      GILHAD
      GILHAD --- ---
      OVERDRIVE
      OVERDRIVE --- ---
      OVERDRIVE: Jo kobYlkva, vlastne. Furt.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam