• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERDRIVEOVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: „Nech si zdát o spaní“
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: Polovina zamestnancu skol se necha naockovat, tzn podobne score jako nasi Pisecti klienti domovu duchodcu.

Cekal jsem vetsi zajem, ale tak.

Třetina učitelů základních a středních škol nevěří očkování, část vnímá covid jako mediální bublinu | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://domaci.ihned.cz/...lyva-z-noveho-pruzkumu-cast-vyucujicich-vnima-covid-jako-medialni-bublinu

"K očkování proti koronaviru se zatím přihlásila zhruba polovina zaměstnanců škol. "

"Nemalé procento vyučujících zastávalo podle autorů průzkumu v lednu alternativní názory a postoje. "Nadprůměrně se to týká zvláště mladých učitelů ve věku do 34 let. Téměř čtyřicet procent z nich považuje epidemii koronaviru za nafouknutou mediální bublinu, covid-19 označují za běžné virové onemocnění podobné chřipce, myslí si, že pravidelné nošení roušek má negativní zdravotní důsledky, a nechtějí se nechat očkovat, protože to je nebezpečné," uvedl ředitel programu JSNS Karel Strachota. Podle něj se dá předpokládat, že své postoje mohou přenášet i na žáky."
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Via @tapr20 aka tapyr na twitteru

Čtu, že vybíjení drůbeže v místě výskytu viru ptačí chřipky se v boji s ním osvědčilo.
    Ne, nebudu přemýšlet jaká opatření přijdou po Velikonocích.

Tak to je výzva , budou velikonoce ❗❗❗ do zbraně
    —-

Můj soused, pamětník Pražského povstání, umí stavět barikády.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: byl to nejaky pruzkum, nekdy minuly tyden to probehlo medii, neschovaval jsem link. Mozna iRozhlas? Treba nekdo schoval/vi?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: "40% ucitelu v cz neveri, ze covid existuje a70% se odmita dat ockovat."

WTF??? Zdroj?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SLUNKO: hele, gamemasteroval jsem shadowrun cca 20 let a vim, ze vsichni muzsti hraci zacinaj takhle:
    - zbrane
    - drogy
    - sex v hospode na stole

Az treba po 10-15 sezenich zacnou premyslet a to ne vsichni

Ale:
    Kdyz mezi ne prijdes a mas po kapsach 100 tablet extaze, 3g heroinu a nejaky piko - odsoudi te (a nekteri to zkusi a pak te odsoudi)
    - kdyz mas v kapse bluchacku a v bote/rukave nuz a jsi ready to pouzit- odsoudi te
    - privezes si ssebou jednu az dve buchty, ktery ti jedna kouri pero a druha masiruje zada, zatim co gamemasterujes - odsoudi te

To je nase touha po valce.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SLUNKO: s tim dost souhlasim. Nasi psi samci si na ni hraji aspon 2x denne. Takhle dlouhy stav miru v nas asi neni zakoreneny.
    Ja treba taky chodim ozbrojeny a resim nektere typy konfliktu nasilim, a to si o sobe myslim, ze mam hranici POZITIVNE MOTIVOVAT, extreme promyslenou a posunutou hodne dal, nez i chytry a vzdelany chlap.

Myslim si, ze vetsina pisicich v tomhle auditu je taktez ozbrojena a zbrane kazdodenne nosi u sebe, treba i nekolik desitek let.

Ja rikam uz davno, ze nemit strach o ostatni kolem me, konec sveta jak jej zname, vubec by mi nevadil.

Takze ano. Myslim, ze chybi.
    SLUNKO
    SLUNKO --- ---
    Třeba lidem chybí válka.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    40% ucitelu v cz neveri, ze covid existuje a70% se odmita dat ockovat.

Jakej ucitel, takovej zak, takova vlada, tak moc dobre podhoubi pro houbare a stado pro dravce. A propaganda je tak promyslenej obor, a je to relativne tak lehke, ze proc si z tohohle krajice nekousnout, navic pak uz to jede samo.

Proto treba je dulezite i:

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Me treba desne prekvapili dva zdanlive normalni kolegove, kteri se v dobe”imigrantu” okamzite ozbrojili, s tim, ze budou chranit narod.
    Nebo to, ze 80% neveri na c19 a ockovani.
    Pritom jsou to jinak normalni lidi. Umi cist, psat, programovat...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Ja mam podezreni, ze jak si spousta lidi (40-50%) nedokaze zduvodnit vetsinu veci, s kteryma se potkava kazdy den, proste prijmou nejakou pravdu a ta se jim stane realitou. Kdyz tu “pravdu” slysis od rodicu, pak od souseda,... je jedno, ze je to naprosto surrealne. Nemas s cim to porovnat dokud neni pozde.

Marne budes vykladat cloveku, ktery byl nejdal na Sk, ze vsichni amici nejsou krvelacni blbci, ze zidi nezerou deti, a v thajsku nema kazda zenska pero a v japonsku kazdej chlap katanu.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SPECZ: Ale jo, zabijes se i pastelkou, a ta plinovka je pry vcelku supa, kamos tim dostal asi z metru do xichtu a malem prisel o oci, kvuli spalinam. Nacpat si to do ucha, asi dostanes dobrou razovou vlnu, ale zkousel jsem se slavii strelit do nohy, a kanadou to teda proslo, ale jinak nic.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: To me popravde taky zajima. Treba chapu to u byvaleho disentu, kde se jim staly podle me 2 veci:
    - tak dlouho koukali do propasti, az propast kouka na ne - proste zili ve valce a ziji ve valce nafurt a nakonec se asi nekteri trochu zblaznili a pac meli kontakty na to sovietske podhoubi, rozvedka/mafie whatever je proste naverbovala za nejake drobne
    - tam, kde to byli normalni komanci, co se jen meli jen za minuleho rezimu lip, tak ti chtej z5 sve lip a kapitalismus jim uskodil ekonomicky, prestizi
    - nekdo se proste citi dulezitej, kdyz za neco bojuje - ja vlastne taky, jen si proste vybral stranu, ktera nam nevoni

Ja znam lidi, kteri nekriticky miluji Rusko, treba ma spolubydla tam byla rok na Erasmu a tu zemi miluje, ne, ze by je chtela sem, ale argumenty typu 30km za Moskvou stari a nemocni umiraji hlady, tak to taky neumy slyset
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    OVERDRIVE: Vim o panovi co se pokusil zabit plynovkou prilozenou k hlave na kontakt. Defacto byl "uspesny", dalsi cca 2 roky hnil ve spitale coby nevnimajici zelenina. Babiccin soused. Uz si nepamatuju jestli to bylo k uchu nebo ke spanku.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OVERDRIVE: OVERDRIVE: Zajimalo by me, kde se tihle kkti berou.

Pan se dle jmena narodil v CR. Zivotni uroven v CR je vyrazne vyssi nez v Rusku. Takze... 1) Co ho na Rusku pritahuje? 2) Proc se tam neodstehuje, pokud mu prijde RU tak super?

Ja kdybych mel pocit, ze by se mi jinde zilo lepe nez v CR, tak nevaham a stehuji se.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Zas strelit se do hlavy5J by mohla byt legrace. Kamos dysi trefil jinyho kamose slavio do cela a diabolka cinkla o lebenu a zkoncila na sesulce hlavy, kde mu ji vyndal doktor skalpelem a pinzetou. Typek mel pak modrou hubu, jak kdyz se Burkhar poprve vratil z Brna.
    Vupadal jak avatar ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    LAUNCHER: Tim je jeste o level vic picoun ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Oprava: Flobertkovy revolver volne od 18let, viz dvojty valec.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Medvedi cesnek. Timto je to pro me cca 365 dnu, co jsem ve vicemene uplnem lockdownu a vychazim pouze mimo lidi a nakoupit. Rok, co chodim s respiratorem a vencim psy jen brzo rano nebo brzo/pozde v noci.

Je to zvlastni.
    Za ten rok jsem se naucil spoustu veci a vubec, nechce se mi to ted bilakovat.
    Popravde pred rokem jsem si jeste neumel predstavit, ze CZ je na tom tak spatne. To by bylo asi to hlavni, co me na souziti s ce homorem prekvapilo.

Vubec bych neodhadnul, ze budu zit s 70% naprostychbidiotu a fakticky zvladnutelna chripecka-zapal plic, tak se dik blbosti spoluobcanu a vlady zmeni v opravdovy mor. Ze za rok v tomhle state prestane fungovat demokracie i kapitalismus a mafie se stane tak beznou, jako v tech zemich, co jsem jim obcas poslal penize na antibiotika.

OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Normalni lockdown
    Adela: smrdis, chtelo by to sprchu
    Ja: onehda jsem cetl, ze zeny uklidnuje vune jejich partnera, no tak ja holt uklidnuju na vetsi vzdalenost

Neproslo mi to, no.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    OVERDRIVE: SHRNUTÍ

Při pátrání po evolučním původu SARS-CoV-2 byly za geneticky nejpříbuznější označeny viry netopýrů a luskounů, nicméně k vysvětlení vůbec původního přenosu SARS-CoV-2 na člověka nám stále chybí důkaz
    Za obzvláště citlivé druhy jsou považovány šelmy (hlavně kočky, fretky, norci) a primáti. Kočky jsou na nový koronavirus citlivější než psi.
    Máme prokázán přenos infekce z člověka na zvíře na základě potvrzení z laboratorních i přirozených případů.
    Byl prokázán přenos koronaviru z norků na člověka v prostředí kožešinových farem.
    V České republice máme zachycen případ přenosu infekce z člověka na zvíře v Zoologické zahradě hl. m. Prahy.
    Obecná doporučení dodržovat při kontaktu se zvířaty dostatečná hygienická opatření patří mezi běžná pravidla a stačí v nich pokračovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam