EVELINA: To mas jak Bill Gates. Ten zmetek zdrzel vyvoj pocitacu a hlavne software minimalne o dekadu (10let), pac jak curak zaloval vsechny okolo sebe a nicil lidem firmy jak Bures zemedelce a stat, ale ted je z nej velkej filantrop, pac plati vyvoj vakcin kde ceho a antimalarika.
To same by dnes dokazala kdejaka neuralka, jenze ten curak je aspon o tu dekadu zdrzel, nez mel na palac, ktery zabira 1/12 Seattle, a ani Putin neboruzni ti Erdogani na nej nedosahnou.
Ja nemam nic proti bohatstvi, ani nahodou, mit Rolexky a Apple Watch by mel byt imhostandard, stejne jako Gloc, Superb a 10 deti. To jsou jen drobne tohohle sveta.
Jenze tohle “kellnerovsti lidumilove” me fakt serou, a klidne bych upaloval za moralni prohresky. Ne za to, ze pujcujes na vysoky urok, na to srat, ale za to, ze nic nedelas, jen vyuzivas klicky, a cizi know-how a tezkotonazni pravo, abys bohatl.
Ale uz davno vim, ze takhle svet nefunguje. Ja proste verim, ze dokud to ma smysl, pero je vic jak mec, ale pak nastava doba mece. A tou si jeste nase generace projde.
70 let kradeni a “miru” byla chyba. Vevsech ohledech slova chyba amir.