• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COPPYFarmářské trhy
    Chystáte se? Byli jste? Doporučite? Co si o nich myslíte? Cokoliv pro příznivce (možná i odpůrce?) farmářských trhů!





    FARMÁŘSKÉ TRHY NA WEBU

    Nakoupené zboží na FT nejraději ukládám do:

    191 hlasy od 161 respondentů

      rozbalit záhlaví
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      KUBAN88: hele, dyk si delejte, co chcete, je to vase telo, jen vyjadruju svuj nazor....ovsem myslela jsem si, ze lidi mladsi 40 let, co nebydli na vesnici tak nejak uz chapou, ze knedlik a parek nejsou zaklad vseho, ale asi jsem se pletla no...
      KUBAN88
      KUBAN88 --- ---
      CMLKA: a co bys chtela? aby se tady zacla jist ryze, testoviny apod... misto knedliku? to je jak kdybys chtela aby ve francii zacli jist knedliky...

      a zrovna, opaku ji se, treba v italii je kazde druhe jidlo s uzeninou...
      PIZI
      PIZI --- ---
      KUBAN88: ty mluvis o tradici a CMLKA o zdravi. Mijite se.

      Kdyz jsme u toho zdravi, ono to pecivo taky zadna slava. A pritom se tu vecne debatuje o chlebech a kolacich...
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      KUBAN88: ohanis-li se tradicema, tak ted je napr. obdobi pustu......a i tvoje tradice nic nemeni na tom, ze je dost smutny, pokud zaklad jidelnicku vetsiny naroda tvori uzeniny... ostatne staci se rozhlednout kolem sebe, ze...
      KUBAN88
      KUBAN88 --- ---
      CMLKA: pisi nekde ze je to zdrave? alkohol taky neni nejzdravejsi vec a pije se vsude... proste do tradicniho (procti si treba Rettigovou) jidelnicku v cesku se pocita spise uzenina nez pomerance atd... a pomerance jsou zdrave...

      a ano opravdu z tradice masopustu a zpracovan masa je to lokalni jidlo... stejne jako treba prstu v italii...

      kazdy hospodar kdyz porazil maso tak ho chtel beze zbytku co nejvice vyuzit proto se delaji vsechny ty uzeniny, jelikoz to zarucuje trvanlivost a vyuziti beze zbytku celeho porazeneho kusu masa... atd... patri to k narodni identite a jidelnicku...

      CMLKA
      CMLKA --- ---
      KUBAN88: narodni jidlo? tak to promin, na to jsi prisel jak? no me prijde smutny, ze je farmarskej trh a nejvic lidi stoji frontu na parky a klobasy...a ty jsi nekde nekdy slysel, ze jist uzeniny je zdravy?
      KUBAN88
      KUBAN88 --- ---
      BARA_ONLY_ONE: ty domácí párky jsou fantastický... to je fakt uplne neco jineho nez tradicni parek jak clovek zna od detstvi...

      my prestali tyhle obrovske nakupy delat, jelikoz 9 z 10 veci co je na obrazku se musi snist do 2 dnu a ruku na srdce, tohle vsechno snist o vikendu je dost naloz...


      CMLKA: cesi jedi priserne? ze si koupi kvalitni uzeninu?? proste v japonsku se ji ryze, v italii pasta a tady uzeniny... to je proste narodni jidlo, stejne jak v nemecku a dale... je to z tradice zpracovani masa apod... a pokud jsou kvalitni, coz na tom obrazku jsou tak to nevidim tak zle... a zrovna ve Spanelsku, Italii se ji hodne uzenin taky...
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      BARA_ONLY_ONE
      BARA_ONLY_ONE --- ---
      CMLKA: A co je to za biofarmu?
      KAREN
      KAREN --- ---
      SOCIOLOZKA: ja to videla snad v kazdy, ve ktery jsem kdy byla... ale jak pise Pizi, maj to i v supermarketech
      PIZI
      PIZI --- ---
      lažanský rubín mají například i v kauflandu.
      SOCIOLOZKA
      SOCIOLOZKA --- ---
      KAREN: v kterejch přesně zdravejch výživách mají ten Rubín? díky
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      BARA_ONLY_ONE: na jiraku, cena ruzna dle druhu masa, nicmene ja nemam absolutne predstavu kolik normalne maso stoji, kze ti moc nepomuzu :))
      CULI
      CULI --- ---
      K tem prodejcum:
      Prodavačka na farmářských trzích - Detail inzerátu - Sprace.cz
      http://www.sprace.cz/nabidka-prace/remeslne-pekarny-as/prodavacka-na-farmarskych-trzich-o1059077.html

      asi nedostavaji k praci studijní materialy
      BARA_ONLY_ONE
      BARA_ONLY_ONE --- ---
      CMLKA: Kde mají bio hovězí? A cena?
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      btw na jiraku dnes byly nejaky dve holky s dezertama a quichema a mely muffiny, cupcakes - moc hezky, treba i s marcipanem, brownies a takovy docela zajimavy veci, chviklu jsem tam vahala, ale snazim se ted to sladke moc nejist, ale asi jsem mela neco zkusit :)
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      CULI: ja si taky prinesla bio hovezi, mimochodem meli bio hovezi kvetovou spicku, o ktery je prvni dil serialu o mase v Apetitu :), vajicka, kurata, ryby rozhodne koupim, mluvila jsem vylozene o vecech jako spekacky, klobasy, tlacenka, atd.


      KAREN: neni, ale budme radi, aspon vime, ze to nepreprodavaj buhvi odkud, proste zatim nic neni no, krome ukladnenych zasob z lonska...
      KAREN
      KAREN --- ---
      CULI: jo tak tady meli cesnek 10 deka kolem 30 kc (ted nevim, jestli 27 nebo pres 30)! jablka za 17,- a 23,- - ale oz tam je fakt malo;/
      CULI
      CULI --- ---
      DSCF7356.JPG (1204167 B)
      CULI
      CULI --- ---
      CMLKA: taky toho moc nepojim, ale muži jsem koupila klobasky a treba kurata si myslim, ze stoji za to je tam koupit!!
      KAREN: maslo jsem si taky koupila 28,- 200g a prijde mi hodne smetanove az nasladle, ale pozitivne mysleno!
      cesnek jsem kupovala taky- jeden stanek 1kg za 240,- a vedle hned 200,- kg, jablicka nekolik druhu tak kolem 20-24,-
      Podle srovnani ta naplavka je docela draha !
      KAREN
      KAREN --- ---
      CMLKA: jj, ja se tesim na svy jarni a letni vypravy do holes. trznice - jednou tydne nakej vseni den obri taska ovoce+zeleniny za rozumnou cenu, pohoda))

      CMLKA: hmm tak to mozna kousicek zkusim. ja to moc nepouzivam, tak akorat pod hrasek nebo spenat nebo jiny vareni, pripadne jednou za cas nakej dobrej chleba a maslo na to jako drobny hrich;)) kdyby byli ochotny odriznout i neco mensiho nez ctvrtkilovou kostku, tak do toho jdu)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam