• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COPPYFarmářské trhy
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KUBAN88: hele, dyk si delejte, co chcete, je to vase telo, jen vyjadruju svuj nazor....ovsem myslela jsem si, ze lidi mladsi 40 let, co nebydli na vesnici tak nejak uz chapou, ze knedlik a parek nejsou zaklad vseho, ale asi jsem se pletla no...
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    PIZI: jasne, ja vim ze to neni zdrave... stejne tak pro cecha zase neni zdrava ve vetsi mire treba NORI rasa... ktera je pro japonce naprosto nezavadna... lokalne uzpusobeny zazivani a traveni je dalsi vec... pokud se tu 10 stoleti zerou klobasy tak jsou ty generace na to uzpusobene nejakym stylem...

    ale ano, souhlasim, neni to zdrave (tolik)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PIZI: ja si kupuju ten zitnej napr. a uprimne si myslim, ze to je jeden z nejkvatlinejsich chlebu, co se da vubec sehnat...
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    CMLKA: a co bys chtela? aby se tady zacla jist ryze, testoviny apod... misto knedliku? to je jak kdybys chtela aby ve francii zacli jist knedliky...

    a zrovna, opaku ji se, treba v italii je kazde druhe jidlo s uzeninou...
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUBAN88: ty mluvis o tradici a CMLKA o zdravi. Mijite se.

    Kdyz jsme u toho zdravi, ono to pecivo taky zadna slava. A pritom se tu vecne debatuje o chlebech a kolacich...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KUBAN88: ohanis-li se tradicema, tak ted je napr. obdobi pustu......a i tvoje tradice nic nemeni na tom, ze je dost smutny, pokud zaklad jidelnicku vetsiny naroda tvori uzeniny... ostatne staci se rozhlednout kolem sebe, ze...
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    CMLKA: pisi nekde ze je to zdrave? alkohol taky neni nejzdravejsi vec a pije se vsude... proste do tradicniho (procti si treba Rettigovou) jidelnicku v cesku se pocita spise uzenina nez pomerance atd... a pomerance jsou zdrave...

    a ano opravdu z tradice masopustu a zpracovan masa je to lokalni jidlo... stejne jako treba prstu v italii...

    kazdy hospodar kdyz porazil maso tak ho chtel beze zbytku co nejvice vyuzit proto se delaji vsechny ty uzeniny, jelikoz to zarucuje trvanlivost a vyuziti beze zbytku celeho porazeneho kusu masa... atd... patri to k narodni identite a jidelnicku...

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KUBAN88: narodni jidlo? tak to promin, na to jsi prisel jak? no me prijde smutny, ze je farmarskej trh a nejvic lidi stoji frontu na parky a klobasy...a ty jsi nekde nekdy slysel, ze jist uzeniny je zdravy?
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ty domácí párky jsou fantastický... to je fakt uplne neco jineho nez tradicni parek jak clovek zna od detstvi...

    my prestali tyhle obrovske nakupy delat, jelikoz 9 z 10 veci co je na obrazku se musi snist do 2 dnu a ruku na srdce, tohle vsechno snist o vikendu je dost naloz...


    CMLKA: cesi jedi priserne? ze si koupi kvalitni uzeninu?? proste v japonsku se ji ryze, v italii pasta a tady uzeniny... to je proste narodni jidlo, stejne jak v nemecku a dale... je to z tradice zpracovani masa apod... a pokud jsou kvalitni, coz na tom obrazku jsou tak to nevidim tak zle... a zrovna ve Spanelsku, Italii se ji hodne uzenin taky...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    CMLKA: A co je to za biofarmu?
    KAREN
    KAREN --- ---
    SOCIOLOZKA: ja to videla snad v kazdy, ve ktery jsem kdy byla... ale jak pise Pizi, maj to i v supermarketech
    PIZI
    PIZI --- ---
    lažanský rubín mají například i v kauflandu.
    SOCIOLOZKA
    SOCIOLOZKA --- ---
    KAREN: v kterejch přesně zdravejch výživách mají ten Rubín? díky
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: na jiraku, cena ruzna dle druhu masa, nicmene ja nemam absolutne predstavu kolik normalne maso stoji, kze ti moc nepomuzu :))
    CULI
    CULI --- ---
    K tem prodejcum:
    Prodavačka na farmářských trzích - Detail inzerátu - Sprace.cz
    http://www.sprace.cz/nabidka-prace/remeslne-pekarny-as/prodavacka-na-farmarskych-trzich-o1059077.html

    asi nedostavaji k praci studijní materialy
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    CMLKA: Kde mají bio hovězí? A cena?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw na jiraku dnes byly nejaky dve holky s dezertama a quichema a mely muffiny, cupcakes - moc hezky, treba i s marcipanem, brownies a takovy docela zajimavy veci, chviklu jsem tam vahala, ale snazim se ted to sladke moc nejist, ale asi jsem mela neco zkusit :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CULI: ja si taky prinesla bio hovezi, mimochodem meli bio hovezi kvetovou spicku, o ktery je prvni dil serialu o mase v Apetitu :), vajicka, kurata, ryby rozhodne koupim, mluvila jsem vylozene o vecech jako spekacky, klobasy, tlacenka, atd.


    KAREN: neni, ale budme radi, aspon vime, ze to nepreprodavaj buhvi odkud, proste zatim nic neni no, krome ukladnenych zasob z lonska...
    KAREN
    KAREN --- ---
    CULI: jo tak tady meli cesnek 10 deka kolem 30 kc (ted nevim, jestli 27 nebo pres 30)! jablka za 17,- a 23,- - ale oz tam je fakt malo;/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam