• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COPPYFarmářské trhy
    Chystáte se? Byli jste? Doporučite? Co si o nich myslíte? Cokoliv pro příznivce (možná i odpůrce?) farmářských trhů!





    FARMÁŘSKÉ TRHY NA WEBU

    Nakoupené zboží na FT nejraději ukládám do:

    191 hlasy od 161 respondentů

      rozbalit záhlaví
      PIZI
      PIZI --- ---
      CMLKA: I ty uzeniny jsou asi jedny z nejkvalitnejsich. To z nich ale porad nedela zdrave veci. I ten zitnej ti zacvici s inzulinem, atd... Ano, samozrejme, kdyz uz neco jim, tak at je to pokud mozno bez ecek a ze zakladnich surovin, ale i tak to muze byt "nezdrave".
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      PIZI: ja si kupuju ten zitnej napr. a uprimne si myslim, ze to je jeden z nejkvatlinejsich chlebu, co se da vubec sehnat...
      KUBAN88
      KUBAN88 --- ---
      CMLKA: a co bys chtela? aby se tady zacla jist ryze, testoviny apod... misto knedliku? to je jak kdybys chtela aby ve francii zacli jist knedliky...

      a zrovna, opaku ji se, treba v italii je kazde druhe jidlo s uzeninou...
      PIZI
      PIZI --- ---
      KUBAN88: ty mluvis o tradici a CMLKA o zdravi. Mijite se.

      Kdyz jsme u toho zdravi, ono to pecivo taky zadna slava. A pritom se tu vecne debatuje o chlebech a kolacich...
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      KUBAN88: ohanis-li se tradicema, tak ted je napr. obdobi pustu......a i tvoje tradice nic nemeni na tom, ze je dost smutny, pokud zaklad jidelnicku vetsiny naroda tvori uzeniny... ostatne staci se rozhlednout kolem sebe, ze...
      KUBAN88
      KUBAN88 --- ---
      CMLKA: pisi nekde ze je to zdrave? alkohol taky neni nejzdravejsi vec a pije se vsude... proste do tradicniho (procti si treba Rettigovou) jidelnicku v cesku se pocita spise uzenina nez pomerance atd... a pomerance jsou zdrave...

      a ano opravdu z tradice masopustu a zpracovan masa je to lokalni jidlo... stejne jako treba prstu v italii...

      kazdy hospodar kdyz porazil maso tak ho chtel beze zbytku co nejvice vyuzit proto se delaji vsechny ty uzeniny, jelikoz to zarucuje trvanlivost a vyuziti beze zbytku celeho porazeneho kusu masa... atd... patri to k narodni identite a jidelnicku...

      CMLKA
      CMLKA --- ---
      KUBAN88: narodni jidlo? tak to promin, na to jsi prisel jak? no me prijde smutny, ze je farmarskej trh a nejvic lidi stoji frontu na parky a klobasy...a ty jsi nekde nekdy slysel, ze jist uzeniny je zdravy?
      KUBAN88
      KUBAN88 --- ---
      BARA_ONLY_ONE: ty domácí párky jsou fantastický... to je fakt uplne neco jineho nez tradicni parek jak clovek zna od detstvi...

      my prestali tyhle obrovske nakupy delat, jelikoz 9 z 10 veci co je na obrazku se musi snist do 2 dnu a ruku na srdce, tohle vsechno snist o vikendu je dost naloz...


      CMLKA: cesi jedi priserne? ze si koupi kvalitni uzeninu?? proste v japonsku se ji ryze, v italii pasta a tady uzeniny... to je proste narodni jidlo, stejne jak v nemecku a dale... je to z tradice zpracovani masa apod... a pokud jsou kvalitni, coz na tom obrazku jsou tak to nevidim tak zle... a zrovna ve Spanelsku, Italii se ji hodne uzenin taky...
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      BARA_ONLY_ONE
      BARA_ONLY_ONE --- ---
      CMLKA: A co je to za biofarmu?
      KAREN
      KAREN --- ---
      SOCIOLOZKA: ja to videla snad v kazdy, ve ktery jsem kdy byla... ale jak pise Pizi, maj to i v supermarketech
      PIZI
      PIZI --- ---
      lažanský rubín mají například i v kauflandu.
      SOCIOLOZKA
      SOCIOLOZKA --- ---
      KAREN: v kterejch přesně zdravejch výživách mají ten Rubín? díky
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      BARA_ONLY_ONE: na jiraku, cena ruzna dle druhu masa, nicmene ja nemam absolutne predstavu kolik normalne maso stoji, kze ti moc nepomuzu :))
      CULI
      CULI --- ---
      K tem prodejcum:
      Prodavačka na farmářských trzích - Detail inzerátu - Sprace.cz
      http://www.sprace.cz/nabidka-prace/remeslne-pekarny-as/prodavacka-na-farmarskych-trzich-o1059077.html

      asi nedostavaji k praci studijní materialy
      BARA_ONLY_ONE
      BARA_ONLY_ONE --- ---
      CMLKA: Kde mají bio hovězí? A cena?
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      btw na jiraku dnes byly nejaky dve holky s dezertama a quichema a mely muffiny, cupcakes - moc hezky, treba i s marcipanem, brownies a takovy docela zajimavy veci, chviklu jsem tam vahala, ale snazim se ted to sladke moc nejist, ale asi jsem mela neco zkusit :)
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      CULI: ja si taky prinesla bio hovezi, mimochodem meli bio hovezi kvetovou spicku, o ktery je prvni dil serialu o mase v Apetitu :), vajicka, kurata, ryby rozhodne koupim, mluvila jsem vylozene o vecech jako spekacky, klobasy, tlacenka, atd.


      KAREN: neni, ale budme radi, aspon vime, ze to nepreprodavaj buhvi odkud, proste zatim nic neni no, krome ukladnenych zasob z lonska...
      KAREN
      KAREN --- ---
      CULI: jo tak tady meli cesnek 10 deka kolem 30 kc (ted nevim, jestli 27 nebo pres 30)! jablka za 17,- a 23,- - ale oz tam je fakt malo;/
      CULI
      CULI --- ---
      DSCF7356.JPG (1204167 B)
      CULI
      CULI --- ---
      CMLKA: taky toho moc nepojim, ale muži jsem koupila klobasky a treba kurata si myslim, ze stoji za to je tam koupit!!
      KAREN: maslo jsem si taky koupila 28,- 200g a prijde mi hodne smetanove az nasladle, ale pozitivne mysleno!
      cesnek jsem kupovala taky- jeden stanek 1kg za 240,- a vedle hned 200,- kg, jablicka nekolik druhu tak kolem 20-24,-
      Podle srovnani ta naplavka je docela draha !
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam