• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work

    Tvorba ID SUN VU KUNG. Digitální práce, kresby, malby, plastika...

    KNIHY (přehled nejdůležitějších knih z mé knihovny, kdyby někoho zajímaly jakékoliv informace ke konkrétní knize, stačí napsat)
    www.jdolezalek.com - portfolio
    rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PHOB: tak mě už netrapte :) slíbil jsem, že s tím něco udělám :))
    PHOB
    PHOB --- ---
    SUN_VU_KUNG: ono cela motorka je nejaka pokroucena, perspektivne... kdybys mel mit to kolo vytocene jak rikas, tim padem by si musel mit natocene i riditka, svetlo tez trosku lita...
    zkus si schvalne na to nakreslit box v perspektive... a uvidis, kam se Ti to cele posune, ostatne myslim si, ze pro ilustraci to stejne laik na knize nebude resit :)
    taky ale kolikrat nevidim, to co vidi jini :), protoze do toho clovek cuci porad...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ALIENJEDNA: kdo to co to?
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    fijo, moc pekny, surovy.
    Rikam si co ta podoba, taky reference? :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DRAGON: díky, jak jsem psal, kouknu na to, když mám ještě možnost a zkusím s tím něco udělat, aby to působilo líp... je fakt, že já už mám k tomu autorskou slepotu, protože na to koukám spoustu hodin a některé věci už nevidím.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUN_VU_KUNG: je to paráda, fakt skvělý :) jen sem si také všiml toho kola, něco tam trošku neštimuje ;)
    JOSLIACKY
    JOSLIACKY --- ---
    DONALD: ...suhlasim, to bolo prve na co mi padol zrak
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DONALD: mrknu na to, v tisku to ještě není díky té pokaňhané grafické úpravě, takže je ještě prostor s tím něco udělat :)
    DONALD
    DONALD --- ---
    me teda jako laika to predni kolo taky prasklo do oci..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKAFF: Kolo perspektivně zkreslené, protože je vidlice mírně natočená, proto jeho stopa ani neodpovídá zadnímu kolu a pravé řidítko je výš. Vzhledem k tomu, že jsem na tu motorku měl dost přesné reference, jsem si jistý, že to je v pořádku. Nicméně udržet něco takového, když člověk nemá 3D model, a všechno skládá jen z hlavy a podle fotek dá dost práce a vždycky se může stát, že to nebude odpovídat naprosto přesně realitě a bude to budit pocit, že tam něco nesedí. :) Není to fotorealistická malba, je to prostě ilustrace.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HAWLIS: fakt? :) Já to už zpravidla nemůžu pak ani vidět :) A ještě to mít na zdi :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    SUN_VU_KUNG: cikrávo.. cenim! to bych si klidne nechal zaramovat a loupnul na stenu jako vobraz..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Jinak tady je další ilustrace na obálku, tentokrát na knihu Jaroslawa Grzedowicze - Popel a prach. Už byla zveřejněná i grafická úprava, ale s tou jsem nesouhlasil, takže obálka bude zpracovaná asi trochu jinak, nicméně ilustrace je tím už profláknutá, takže ji můžu pustit.

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LOJZA: no, možná na tom něco je :) Někdy je docela dobré vidět, co člověk všechno udělal, asi je to tak trochu motivace jak pokračovat dál... problém je spíš čas (obligátně), protože ten z většiny připadá na práci, a jen zlomek na vlastní věci... naštěstí některé pracovní věci jsou zajímavé a aspoň se tak dají brát jako další tvorba.

    Jinak u těch industriálních věcí - musím se přiznat, že jednak je mám rád a druhak jejich kompozice a perspektiva není nijak složitá, takže se to dobře maluje a kdyby na to přišlo, tak jich můžu nasekat desítky v nejrůznějších obměnách a atmosférách. Dost to ulehčuje právě přemýšlení nad základem a člověk si může pohrát s detaily, nebo různými prvky. Takže proto to beru spíš jako takové skici.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    SUN_VU_KUNG: Beztak to sem dáváš právě proto, aby ses nabudil na další tvorbu, nelži :))
    SUN_VU_KUNG: U tohohle jsou fakt super perspektivy pohledu. Ta dynamika pohledu je s industriální strnulostí v nádherném kontrastu.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    taky mi prijde, ze ta nacpana typoška te praci zbytecen ubira,,,
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BASIK: U některých knih dělám i grafické zpracování obálky, u jiných ne. Tahle patří k těm druhým, takže ne, nemám na to vliv. Samozřejmě, pokud by byla ilustrace použita výrazně jinak, než bych očekával, tak bych se bránil.
    BASIK
    BASIK --- ---
    SUN_VU_KUNG: ale teda nazev knizky tomu vzhledu dava dost zabrat ... mas na tohle nejakej vliv? obrazek je perfektni se supr atmosferou ... a pak do toho hrozne neumelym zpusobem naflaknutej nazev a autor
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MERLKIR: Díky. Opravdu jsem to chtěl udělat spíš hrubší, protože zrovna brzo u tritonu vyjde jiná kniha, ke které jsem dělal taky ilustraci, a ta je zase naopak poměrně detailní. Ilustraci stylu Ashley Wooda by tu asi pořád ještě nikdo nerozdýchal, ale i tenhle malý posun k expresi na úkor realističnosti a detailu je pro mě plus. Linie pozornosti mi přijde detailní celkem dostatečně, zase jsem měl obavu, aby pak rozdíl mezi detailními místy a okolními plochami nebyl příliš velký, protože pak by to bylo nevyrovnané... sám za sebe bych klidně detaily přidával, ale chtěl jsem si zkusit se od toho odtrhnout právě ve chvíli, kdy ten detail už není potřeba - sice to pro mě nebylo snadné, ale nakonec jsem odolal pokušení to ještě víc propracovat.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KALHOTKA: Díky. To se nedá říct přesně, pokaždé je to úplně jiné, někdy to jde snadno, jindy se to vleče. Na téhle ilustraci jsem dělal několik dní, ale samozřejmě ne v kuse, to ani nejde. Doba od zadavatele ja taky různá, záleží kolik knih je zrovna na pořadí atd. Může to být měsíc, ale třeba i 14 dní.
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    SUN_VU_KUNG: svinsky se mi to líbí a vím že jsi to chtěl záměrně málo detailní. Ale místa kontrastu a pozornosti (obličej a ruce nacíka) bych ještě kapku zdetailnil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam