• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    GANDHI: jj, je... ale některé věci jsem z ní vypustil, protože by to už bylo moc (např. takové zadní brašny nebo kufry nebo co to je... navíc těch verzí je několik a liší se různými drobnostmi, od měchů na odpružení až po různé součástky a kryty motoru... osobně jsemměl za to, že dělám ilustraci na fantastickou knihu, ne ilustraci na krabici modelu od Revellu :))) Problém propracovanějších obálek je v tom, že čím víc jsou realistické, tím víc se lidi zasekávají na detailech... daň za to, že u nás vydavatelé nechtějí ani slyšet o něčem, v čem je více imprese na úkor detailu...
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    :) tise predpokladam, ze to je ta dvousedatkova verze, protoze jinak by ti tam moc nesedelo ani to sedlo
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PHOB: tak mě už netrapte :) slíbil jsem, že s tím něco udělám :))
    PHOB
    PHOB --- ---
    SUN_VU_KUNG: ono cela motorka je nejaka pokroucena, perspektivne... kdybys mel mit to kolo vytocene jak rikas, tim padem by si musel mit natocene i riditka, svetlo tez trosku lita...
    zkus si schvalne na to nakreslit box v perspektive... a uvidis, kam se Ti to cele posune, ostatne myslim si, ze pro ilustraci to stejne laik na knize nebude resit :)
    taky ale kolikrat nevidim, to co vidi jini :), protoze do toho clovek cuci porad...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ALIENJEDNA: kdo to co to?
    ALIENJEDNA
    ALIENJEDNA --- ---
    fijo, moc pekny, surovy.
    Rikam si co ta podoba, taky reference? :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DRAGON: díky, jak jsem psal, kouknu na to, když mám ještě možnost a zkusím s tím něco udělat, aby to působilo líp... je fakt, že já už mám k tomu autorskou slepotu, protože na to koukám spoustu hodin a některé věci už nevidím.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUN_VU_KUNG: je to paráda, fakt skvělý :) jen sem si také všiml toho kola, něco tam trošku neštimuje ;)
    JOSLIACKY
    JOSLIACKY --- ---
    DONALD: ...suhlasim, to bolo prve na co mi padol zrak
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DONALD: mrknu na to, v tisku to ještě není díky té pokaňhané grafické úpravě, takže je ještě prostor s tím něco udělat :)
    DONALD
    DONALD --- ---
    me teda jako laika to predni kolo taky prasklo do oci..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SKAFF: Kolo perspektivně zkreslené, protože je vidlice mírně natočená, proto jeho stopa ani neodpovídá zadnímu kolu a pravé řidítko je výš. Vzhledem k tomu, že jsem na tu motorku měl dost přesné reference, jsem si jistý, že to je v pořádku. Nicméně udržet něco takového, když člověk nemá 3D model, a všechno skládá jen z hlavy a podle fotek dá dost práce a vždycky se může stát, že to nebude odpovídat naprosto přesně realitě a bude to budit pocit, že tam něco nesedí. :) Není to fotorealistická malba, je to prostě ilustrace.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HAWLIS: fakt? :) Já to už zpravidla nemůžu pak ani vidět :) A ještě to mít na zdi :)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    SUN_VU_KUNG: cikrávo.. cenim! to bych si klidne nechal zaramovat a loupnul na stenu jako vobraz..
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Jinak tady je další ilustrace na obálku, tentokrát na knihu Jaroslawa Grzedowicze - Popel a prach. Už byla zveřejněná i grafická úprava, ale s tou jsem nesouhlasil, takže obálka bude zpracovaná asi trochu jinak, nicméně ilustrace je tím už profláknutá, takže ji můžu pustit.

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LOJZA: no, možná na tom něco je :) Někdy je docela dobré vidět, co člověk všechno udělal, asi je to tak trochu motivace jak pokračovat dál... problém je spíš čas (obligátně), protože ten z většiny připadá na práci, a jen zlomek na vlastní věci... naštěstí některé pracovní věci jsou zajímavé a aspoň se tak dají brát jako další tvorba.

    Jinak u těch industriálních věcí - musím se přiznat, že jednak je mám rád a druhak jejich kompozice a perspektiva není nijak složitá, takže se to dobře maluje a kdyby na to přišlo, tak jich můžu nasekat desítky v nejrůznějších obměnách a atmosférách. Dost to ulehčuje právě přemýšlení nad základem a člověk si může pohrát s detaily, nebo různými prvky. Takže proto to beru spíš jako takové skici.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    SUN_VU_KUNG: Beztak to sem dáváš právě proto, aby ses nabudil na další tvorbu, nelži :))
    SUN_VU_KUNG: U tohohle jsou fakt super perspektivy pohledu. Ta dynamika pohledu je s industriální strnulostí v nádherném kontrastu.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    taky mi prijde, ze ta nacpana typoška te praci zbytecen ubira,,,
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BASIK: U některých knih dělám i grafické zpracování obálky, u jiných ne. Tahle patří k těm druhým, takže ne, nemám na to vliv. Samozřejmě, pokud by byla ilustrace použita výrazně jinak, než bych očekával, tak bych se bránil.
    BASIK
    BASIK --- ---
    SUN_VU_KUNG: ale teda nazev knizky tomu vzhledu dava dost zabrat ... mas na tohle nejakej vliv? obrazek je perfektni se supr atmosferou ... a pak do toho hrozne neumelym zpusobem naflaknutej nazev a autor
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam