• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: jak říkám tohle je z flikru, taky to nemá autora, tak to použijem :o)



    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: třeba to vytušila intuitivně :oD
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    jo a ještě jedna věc, je hrozně zajímavé, že sice nezná autora a neví, kdo to vytvořil a kdo teda na to má práva, ale ví, jak se ten motiv jmenuje, má to normálně pojmenované jako Maur :))) Zvláštní :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    nejlepší je to, jak je úplně mimo :)))))

    kolik najdete na netu, v časopisech atd. fotek, které nenesou žádné označení autora a myslíte si, že je můžete jen tak použít pro výdělečné účely? :)

    http://www.tomandjerryonline.com/images/Tom_blue.jpg - vidíte někde označení autora? :) A myslíte si, že WB by vás nechal v klidu, kdybyste vytiskli tisíc triček s tímhle a prodávali je za 555 korun? :) Ta paní je vážně srandovní :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    hohoho, nekonečný příběh pokračuje :D

    Autorský zákon znám.
    § 6
    Zákonná domněnka autorství
    Autorem díla je fyzická osoba, jejíž pravé jméno je obvyklým způsobem uvedeno na díle nebo je u díla uvedeno v rejstříku předmětů ochrany vedeném příslušným kolektivním správcem, není-li prokázán opak; to neplatí v případech, kdy je údaj v rozporu s jiným údajem takto uvedeným. Toto ustanovení se použije i tehdy, je-li toto jméno pseudonymem, pokud autorem přijatý pseudonym nevzbuzuje pochybnosti o autorově totožnosti.

    O původu a autorovi obrázku nevím nic, jelikož o něm nebylo nic uvedeno. Přijde mi absurdní, pokud si nalistuji v časopise obrázek, který pak nakreslím, abych pátrala po autorovi - což je v mnoha případech nemožné a žádala ho o souhlas, že si obrázek mohu nakreslit.
    Pokud jste vy sám autor, jako že zřejmě asi ano a utrpělo tím vaše ego, tak vás chci upozornit, že pokud k obrázku dokreslím třeba slona, tak se klidně budu považovat za jeho autora a budu považovat ho za své autorské dílo a budu si hájit zase já svá autorská práva. To je zřejmě zase vaše neznalost autorského zákona. Ale tyto dohady jsou pod mojí morální úroveň a nehodlám se tím dále zabývat. Tričko jsem z prodeje odstranila, určitě k vaší velké spokojenosti.
    Hystericky řvete jako malé dítě, kterému někdo sebral hračku. Že si hájíte své díla autorským zákonem je samozřejmě v pořádku, ale pak byste si tyto díla měl jako " své " označit .
    Tímto bych debatu uzavřela.

    To, že tu věc odstranila z prodeje bych považoval za důkaz toho, že si je moc dobře vědomá toho, že o porušení AZ opravdu jde :) Tak teď ještě donutit fler, aby celou tu záležitost smazal úplně...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LEON_KOWALSKI: doufám, že tohle si najde sama a pak tu patlanici smaže :-/ myslím, že dozrál čas zpracovat na DA nějaký článek popularizovanou formou o tom, jak se chovat k autorskému obsahu internetu...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: pošlí jí tenhle odkaz třeba porozumí psanému textu :o)

    Autorský zákon - Zákon o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů 121/2000 Sb.
    http://www.nkp.cz/o_knihovnach/AutZak/Index.htm
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Uvidíme třeba mi dá zakázku na všechny postavy :)))

    (to sem ale blááhovej hlupák)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: 5kusů je originál, v prodeji s 10%DPH... nad to už série... hm, tak snad odpoví, abys věděl, na čem jsi... Čínani by se s tímhle vůbec nemazali, už by byla forma a jelo by se :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Zatím žádná.. ale taky jsem mu psal nedávno, když už se to přehouplo lehce nad ten autorský originál, jak se tu nedávno někde řešilo :) hlavně jsem mu psal už ohledně toho nového HB, kterého dělám teď protože toho už bych chtěl mít odsohlaseného přímo od něj .. a pokud ne tak prostě zůstane doma. +
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: no fajn, a jaká byla reakce? :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: jo jo jestli by mu vadilo kdybych cca 20 lidem prodal odlitek, s tím že to nechci dělat za jeho zády.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    btw: tys psal Mikoi kvůli té figurce Hellboye co jsi modeloval?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: to bys dostal po hlavě prací tyčí :))
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Koupil jsem ti to k svátku :))
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    přiznejte se, kdo to koupil? :) zboží je už nedostupné :)

    Jinak jsem jí odepsal, ale to je jak odepisovat dítěti.. pořád nechápe, jak je možné, že když z autorské stránky, kde je jméno autora a jeho porfolio, stáhne obrázek, ten bez jakékoli invenční úpravy okopíruje na triko a to triko prodává, že porušila autorská práva.
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    :)) "Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, jakým způsobem jsem autorská práva porušila a hlavně komu ? To mi opravdu není jasné. Děkuji."

    odpověděl jsem, že má napsat Sunovi.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    A to už i já jsem psal Mikovi Mignolovi :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    myslim, ze tady neni co vysvetlovat,,, pani proste bylo jasny, ze maur je cool motiv pro cool decka, tak to bez kecu ukradla,,, proste nacesala tresne na cizi zahrade a za rohem to prodava za kacku a mne si ruce, ze se u toho ani moc nezapotila,,, pokud to nekdo nechape, pochopi to v momente, az mu smudla ukradne praci a prekresli ji n00b stylem pro cool decka
    SWT
    SWT --- ---
    PLUMM: Proto jsem to v odpovědi upřesnil, a zvýraznil že se jedná o názor :) Peace :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam