hohoho, nekonečný příběh pokračuje :D
Autorský zákon znám.
§ 6
Zákonná domněnka autorství
Autorem díla je fyzická osoba, jejíž pravé jméno je obvyklým způsobem uvedeno na díle nebo je u díla uvedeno v rejstříku předmětů ochrany vedeném příslušným kolektivním správcem, není-li prokázán opak; to neplatí v případech, kdy je údaj v rozporu s jiným údajem takto uvedeným. Toto ustanovení se použije i tehdy, je-li toto jméno pseudonymem, pokud autorem přijatý pseudonym nevzbuzuje pochybnosti o autorově totožnosti.
O původu a autorovi obrázku nevím nic, jelikož o něm nebylo nic uvedeno. Přijde mi absurdní, pokud si nalistuji v časopise obrázek, který pak nakreslím, abych pátrala po autorovi - což je v mnoha případech nemožné a žádala ho o souhlas, že si obrázek mohu nakreslit.
Pokud jste vy sám autor, jako že zřejmě asi ano a utrpělo tím vaše ego, tak vás chci upozornit, že pokud k obrázku dokreslím třeba slona, tak se klidně budu považovat za jeho autora a budu považovat ho za své autorské dílo a budu si hájit zase já svá autorská práva. To je zřejmě zase vaše neznalost autorského zákona. Ale tyto dohady jsou pod mojí morální úroveň a nehodlám se tím dále zabývat. Tričko jsem z prodeje odstranila, určitě k vaší velké spokojenosti.
Hystericky řvete jako malé dítě, kterému někdo sebral hračku. Že si hájíte své díla autorským zákonem je samozřejmě v pořádku, ale pak byste si tyto díla měl jako " své " označit .
Tímto bych debatu uzavřela.
To, že tu věc odstranila z prodeje bych považoval za důkaz toho, že si je moc dobře vědomá toho, že o porušení AZ opravdu jde :) Tak teď ještě donutit fler, aby celou tu záležitost smazal úplně...