• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work

    Tvorba ID SUN VU KUNG. Digitální práce, kresby, malby, plastika...

    KNIHY (přehled nejdůležitějších knih z mé knihovny, kdyby někoho zajímaly jakékoliv informace ke konkrétní knize, stačí napsat)
    www.jdolezalek.com - portfolio
    rozbalit záhlaví
    RALI
    RALI --- ---
    SUN_VU_KUNG: A pokud si necham vytetovat na zada presne takovyho opicaka, jako mas tu v zahlavi, tak je to blbe, protoze to je autorske dilo tvurce serialu...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    CORNHOLIO: no samozřejmě, že porušují (proto jsem si třeba taky návrh dělal sám), ale já jsem to pochopil tak, že to individuální provedení je pro to konkrétní tetování, čili může jít o autorské dílo...
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    SUN_VU_KUNG: no, tohle treba je zajimave, ja mam predstavu, ze tetovaci salony fungujou nasledovne: doneses si tam obrazek, ktery jsi stahnul z netu, a casto i obrazek ciziho tetovani a reknes "tohle chci na zada", tater ti to vytetuje, zaplatis a odejdes. Takze podle prava tetovaci salony hromadne porusuji autorska prava, nebo ne?:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    To jsou teda zase dotazy :) Záleží na tom, podle jakého práva to budete posuzovat, o čínském nic nevím (a skoro se bojím, že je tam zakázané :)))
    V případě českého AZ jde o dílo volné, protože autor ho napsal za svého života, což je 1500-1582. Otázkou je, jestli neexistují nějací potomci, se kterými by se pak užití řešilo, nebo jestli na ten text samotný nemá někdo licenci... jinak tohle spadá do publikačního práva a to jsem příliš článku nerozebíral, stačí se ale podívat do AZ.

    Co se týká tetování v individuálním ztvárnění, tak je to samozřejmě autorské dílo, inspirované tou legendou. Takže bez problémů. Kdyby to tetování někdo okopíroval někomu jinému na záda, tak je to porušení autorských práv.

    Doufám teda, že jsem pochopil o co vám šlo... :)
    BUG
    BUG --- ---
    MEJLA77: to me taky zajima - jak by to bylo s individualnim grafickym ztvarnenim legendy (mam ho vytetovanyho na zadech v hodne individualnim provedeni)...:-)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SUN_VU_KUNG: možná to bude vypadat jako provokace, ale prosím neber to tak - jak je to s autorskými právy na legendu o Sun Wu Kungovi?
    REINITA
    REINITA --- ---
    SUN_VU_KUNG: a ani příjemce většinou nemá moc potuchy. Licence na duševní vlastnictví jsou obecně celkem smutná kapitola (ale u průmyslových práv je to ještě horší).
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    TURF: nejrůznějšího ne :) Ale ten copyright mě vždycky zajímal a ty případy dráždily, tak jsem chtěl napsat něco, co by pomohlo nejen uživatelům, ale i autorům... vsadím se, že velká spousta autorů ani pořádně neví, jaká práva vlastně má a jak udělit někomu licenci...
    TURF
    TURF --- ---
    Svatostánek Opičího krále - porušování práv nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at court
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Po nedávném případu s háčkující paní, co ráda porušuje copyright, mi to nedalo a konečně jsem dopsal svůj plánovaný článek o autorských právech, který jsem rozpracoval snad před třemi lety. Každému, komu není jasné autorské právo a myslí si, že AZ je nesrozumitelný a že mu nelze rozumnět, doporučuji článek k přečtení. Je fakt, že je to textové monstrum, ale není dobré tu problematiku zjednodušovat, a zkušenosti s podobně dlouhým článkem o konstruktivní kritice, který si přečetlo přes 5tisíc lidí mi říkají, že ne každému dlouhé texty vadí :)

    Do článku jsem nezahrnul různé drobnosti, jako jsou například rozdílná práva při díle, které vzniklo v zaměstnání nebo ve škole atd... to je už na každém, aby si přečetl v zákoně. Naopak jsem přidal něco o licencích, zvlášť dnes tak populárních Creative Commons.

    Každopádně můj velký dík patří Basikovi, který si mé písmenkové monstrum přečetl jako odborník a dal mi několik dobrých tipů a rad.

    Tak doufám, že článek bude k užitku a že ubyde lidí, co si autorský zákon vykládají po svém (pokud vůbec vědí, že existuje :)

    DarkArt » Post Topic » Kradeš, kradou, krademe?
    http://www.darkart.cz/?p=742
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    heh, tak jen pro rozcereni poklidne hladiny:

    ja vim, ze je to kniha o death dealerovi, ale stve mne, ze ackoli je to v originale Frank Frazetta´s Death Dealer, nema to u nas Frazettovy obalky, notabene ma tyhle, ktery jsou imho na bliti, i kdyz se pan honosi akademickym titulem. Bud mel Death Dealera obslehnout komplet, pokud je to zafixovanej charakter a nebo udelat zgruntu znova...tohle skoro zavani prznenim autorskeho dila
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    Jsem rovnez zvedav
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    me taky:) Klidne pokracujte tady, pokud to teda nebude panu domacimu vadit...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    me taky :o)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    aspon se neco deje, ne? me by to docela zajimalo
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    MERLKIR: viz posta, at to tu Opicakovi zbytecne nezaplacavame
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    GANDHI: tohle je ale zrovna kniha o Death Dealerovi! :D Myslím že vykrádačka Frazetty je zcela namístě. ;P
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    REINITA
    REINITA --- ---
    GANDHI: nikoliv, můžeš si psát a malovat do šuplíku a budeš stejně autorem. akorát se autorství hůř prokazuje, když s totožnou myšlenkou přijde někdo jiný, resp. to od tebe obšlehne.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    GANDHI: to je kdo, JPK?
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    a kdyz jste u tech vykradacek, me vzdycky jima hruza z tvorby tohodle pana: http://www.fantasyshop.cz/gfx/upload/fs_ob_2009512171539.jpg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam