• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SUN_VU_KUNG: me fascinuje, ze i kdyz je to pomerne nahrubo, proste to pusobi krasne realisticky,,,
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    NYEMI: myslíš tuhle krajinečku? :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    AVATAR: v tomhle případě to moc nejde, on si hodně zakládá na místopisu, a mě baví právě ta omáčka okolo, že člověk musí nastudovat různé věci - když by to bylo z polárních oblastí, tak mi jenom den zabere studování ledovců, sněhu, místních hor a světlo, jaké se tam v určitou dobu objevuje a jak funguje... v jiných případech jsou to zase specifické stromy pro danou lokalitu, krajina atd... dneska se spousta obálek zredukovala na nicneříkající útes s drakem, obálky Burianova, Krumova nebo Konečného typu jsou prostě pryč i s tím, jak tihle autoři studovali potřebné prameny... ono to pak pomáhá dál, není to čas investovaný donikam...
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    SUN_VU_KUNG: reality sux ;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PARAMITE: no, právě že jsem četl teď někde na jeho blogu, že snad bude pokračovat, nebo spíš že to není uzavřené... ale možná jsem to jen špatně přečetl, každopádně je těch knih hodně a tak ten koncept obličejů nešel dodržet. Jinak knihu jsem četl (jako čtu většinu toho, co ilustruji) a na to, jak mi přišel slabý Hromoklín je tohle zase o řád lepší, takže se těš :)

    Jinak taková malá zajímavost právě u téhle obálky - původně jsem myslel, že tam udělám kus krajiny v místě Arkansasu, kde se to odehrává... a i když je Knight poměrně popisný, stále mi nebylo jasné, jak to tam přesně vypadá :) Takže nastoupily moderní technologie a nejdřív jsem podrobně studoval topografii skrz satelitní a terénní mapy, abych našel přesně ten zákrut řeky Arkansas a přesně ten kopec, o kterém píše... a nakonec díky streetview jsem si to okolí i virtuálně "prochodil", takže jsem získal představu o tom, jak to tam vypadá... no nakonec jsem to ale do ilustrace nepoužil :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    jUUU, TO JE ALE PEKNOUSKYYYYYY ♥ ♥ ♥ ♥ mocinki moc se mi to libiskuje!

    Myslis, ze bys mohl hodit tu druhou krajinku v druhym sloupecku vetsi, prosim?
    PARAMITE
    PARAMITE --- ---
    SUN_VU_KUNG: Na tu knizku se nemuzu dockat. Pekna obalka, fakt pekna. Mimochodem ta serie je uz davno napsana, jenom se preklada do cestiny ;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    díky všem...


    JUDAS: taky jsem to x-krát předělával, hlavně pravou ruku, bylo to už k zešílení :) Chtěl jsem ještě dramatičtější perspektivu, ale nakonec jsem to nechal takhle... ne každý dobře snáší vidění ohniskem 18mm :)


    GALENIUS: může být.. spíš by to ale měla být nějaká velká koloniální stanice, která visí v mračnu prachu a z něj těží suroviny a stařičká loď Solar Carga jim veze kubánské doutníky a venezuelský rum :)
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    SUN_VU_KUNG: moc pěkný ....
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SUN_VU_KUNG: ja zase musim vyzdvihnout to paradni pozadi:)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    SUN_VU_KUNG: Moc krásný... To v pozadí míjí další (větší) loď?
    JUDAS
    JUDAS --- ---
    SUN_VU_KUNG: omg.. ta poza je vyborna! Klobouky dolu! Narez! Vsechno skvely.. spica! ! ! ! !
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Práce, kterou jsem si udělal jen tak pro sebe, původně to měl být speedpaint a skončilo to jako obvykle úplně jinak... čistě photoshop, bez 3D reference...



    pokud to někoho zajímá, dělal jsem v průběhu práce snapshoty a z nich pak udělal krátkou animaci pro představu, jak to vzniklo... není to klasicky nahrávané video, to snad příště ;)
    YouTube - solar_cargo.mp4
    http://www.youtube.com/watch?v=5Xq4O7ptdzE
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Obálka na vycházející knihu E. E. Knighta - Povstání. Protože těch knih bude asi 12 nebo kolik jich chce napsat, tak jsem musel opustit koncept obličejů z předchozích dílů...



    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak po nějaké době pár prací... vzhledem k tomu, že kniha Phantasia už vyšla, tak za nějakou dobu sem dám i to, co je tam...

    zatím další studie krajin:
    BUG
    BUG --- ---
    R0C3S3K: tojo, to nasere - me by taky sralo kdyby si nekdo moje tetovani okopiroval na sebe
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    jenze kdyz ti smudla ukradne praci a jen tak si ho necha vytetovat, zadnou legendou se nestanes,,, on ani poradne nevi, kdo je autor, jen ma proste na sobe "peknej vobrazek"
    BUG
    BUG --- ---
    to zni rozumne - toho gigera sme taky resili a dosli sme k nazoru: "kdyby si lidi po celym svete nechavali tvoje prace tetovat na telo, vadilo by ti to?"...a neznam umelce kterymu by vadilo stat se legendou:-)
    RALI
    RALI --- ---
    SUN_VU_KUNG: diky:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    RALI: Zákony jsou vždycky do určité míry nepružné a je nutné při jejich aplikaci přemýšlet a přihlížet ke konkrétnímu případu. Nejsem ani právník ani soudní znalec, takže bych takový určitý případ nechal na jejich vyložení.

    Navíc tetování je právě jednou z těch oblastí, ke které když je přistupováno s rozumem, tak nad ním jsou autoři ochotní přimhouřit oko. Kdyby měl Giger žalovat všechny ty, kteří mají na sobě jeho motivy, tak by asi Les Barany nedělal nic jiného.

    Podle mě, kdyby soud uznal charakter opičího krále ze seriálu jako autorské dílo, tak pak by věrná kopie ve formě tetování autorská práva porušovala. Když byste si nechali vytetovat Rumcajse přesně podle obrázku, tak je to užití díla - tatér ho užjie pro vlastní obohacení - zinkasuje odměnu, dílo nevymýšlí, neoslovuje autora s žádostí o udělení nevýhradní licence. Nedělá to ani pro osobní účely, ale pro komerční. Takže podle mě leží větší váha zodpovědnosti na tatérovi, na vás max. za veřejnou produkci díla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam