• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work

    Tvorba ID SUN VU KUNG. Digitální práce, kresby, malby, plastika...

    KNIHY (přehled nejdůležitějších knih z mé knihovny, kdyby někoho zajímaly jakékoliv informace ke konkrétní knize, stačí napsat)
    www.jdolezalek.com - portfolio
    rozbalit záhlaví
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MERLKIR: napsal jsem stručnou recenzi, takže nějaké info tam... zrovna u tebe v textu jsou nějaké ty otazníky o kterých píšu :)
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    :(( mi leží u rodičů, ještě jsem ji neviděl. :(
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak konečně mám doma taky jeden kousek :)

    PARAMITE
    PARAMITE --- ---
    ESPERANZA: Hurray!
    ESPERANZA
    ESPERANZA --- ---
    PARAMITE: Dle webu Tritonu vyjde Povstání 30.května.
    SWT
    SWT --- ---
    SUN_VU_KUNG: Výstižné! Máš to zmáklý jak teoreticky tak prakticky, gratuluju ... moc pěěkný.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PARAMITE: tohle já nemůžu nijak ovlivnit, obálka je hotová určitě tak měsíc, takže nevím, na co se čeká, ale myslím, že by to mohlo být venku do pár týdnů.
    PARAMITE
    PARAMITE --- ---
    SUN_VU_KUNG: Neodpustim si maly offtopic ... a kdy uz tak priblizne ta kniha bude? :) Puvodne to melo byt uz v breznu :/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Dekuju!
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    R0C3S3K: No o tom to je, vytáhnout z té fotky to podstatné, pochopit, na čem je její síla a účinek založený... díky tomu člověk pak ví, jak funguje soumrak, jak vypadá večerní nebe, když slunce čerstvě zapadlo atd... A přitom se to snažit zachytit co nejjednodušejí, jen z hlediska těch podstatných věcí, které už nejde odejmout, aniž by to nezměnilo vyznění... mazání se s detaily snižuje vědomí o celku. Navíc si člověk dostatečně užije i jen s mícháním barev, aby seděly k těm na fotce... někdy musím vzít barvu kapátkem a porovnat ji s tou, kterou jsem opticky zvolil, abych se ujistil, jak daleko od ní jsem :) Barva jako taková nikdy nefuguje stejně, jako když se položí vedle jiné barvy, jeden z nejzákladnějších zákonů barevné malby. Plán byl takový udělat denně alespoň jednu takovou studii, a nedat jí víc než pár desítek minut... ale už za plánem dost pokulhávám :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SUN_VU_KUNG: me fascinuje, ze i kdyz je to pomerne nahrubo, proste to pusobi krasne realisticky,,,
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    NYEMI: myslíš tuhle krajinečku? :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    AVATAR: v tomhle případě to moc nejde, on si hodně zakládá na místopisu, a mě baví právě ta omáčka okolo, že člověk musí nastudovat různé věci - když by to bylo z polárních oblastí, tak mi jenom den zabere studování ledovců, sněhu, místních hor a světlo, jaké se tam v určitou dobu objevuje a jak funguje... v jiných případech jsou to zase specifické stromy pro danou lokalitu, krajina atd... dneska se spousta obálek zredukovala na nicneříkající útes s drakem, obálky Burianova, Krumova nebo Konečného typu jsou prostě pryč i s tím, jak tihle autoři studovali potřebné prameny... ono to pak pomáhá dál, není to čas investovaný donikam...
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    SUN_VU_KUNG: reality sux ;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    PARAMITE: no, právě že jsem četl teď někde na jeho blogu, že snad bude pokračovat, nebo spíš že to není uzavřené... ale možná jsem to jen špatně přečetl, každopádně je těch knih hodně a tak ten koncept obličejů nešel dodržet. Jinak knihu jsem četl (jako čtu většinu toho, co ilustruji) a na to, jak mi přišel slabý Hromoklín je tohle zase o řád lepší, takže se těš :)

    Jinak taková malá zajímavost právě u téhle obálky - původně jsem myslel, že tam udělám kus krajiny v místě Arkansasu, kde se to odehrává... a i když je Knight poměrně popisný, stále mi nebylo jasné, jak to tam přesně vypadá :) Takže nastoupily moderní technologie a nejdřív jsem podrobně studoval topografii skrz satelitní a terénní mapy, abych našel přesně ten zákrut řeky Arkansas a přesně ten kopec, o kterém píše... a nakonec díky streetview jsem si to okolí i virtuálně "prochodil", takže jsem získal představu o tom, jak to tam vypadá... no nakonec jsem to ale do ilustrace nepoužil :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    jUUU, TO JE ALE PEKNOUSKYYYYYY ♥ ♥ ♥ ♥ mocinki moc se mi to libiskuje!

    Myslis, ze bys mohl hodit tu druhou krajinku v druhym sloupecku vetsi, prosim?
    PARAMITE
    PARAMITE --- ---
    SUN_VU_KUNG: Na tu knizku se nemuzu dockat. Pekna obalka, fakt pekna. Mimochodem ta serie je uz davno napsana, jenom se preklada do cestiny ;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    díky všem...


    JUDAS: taky jsem to x-krát předělával, hlavně pravou ruku, bylo to už k zešílení :) Chtěl jsem ještě dramatičtější perspektivu, ale nakonec jsem to nechal takhle... ne každý dobře snáší vidění ohniskem 18mm :)


    GALENIUS: může být.. spíš by to ale měla být nějaká velká koloniální stanice, která visí v mračnu prachu a z něj těží suroviny a stařičká loď Solar Carga jim veze kubánské doutníky a venezuelský rum :)
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    SUN_VU_KUNG: moc pěkný ....
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    SUN_VU_KUNG: ja zase musim vyzdvihnout to paradni pozadi:)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    SUN_VU_KUNG: Moc krásný... To v pozadí míjí další (větší) loď?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam