• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work

    Tvorba ID SUN VU KUNG. Digitální práce, kresby, malby, plastika...

    KNIHY (přehled nejdůležitějších knih z mé knihovny, kdyby někoho zajímaly jakékoliv informace ke konkrétní knize, stačí napsat)
    www.jdolezalek.com - portfolio
    rozbalit záhlaví
    BASIK
    BASIK --- ---
    DRAGON: mne na tom vadi jedina vec, a to, ze sou vsechny tanky jak pres kopirak :) kdyby druhej nejblizsi koukal nekam jinam, jakoze se "za pozorovatelem" neco deje, tak by me to asi tak netahalo za oci

    a tohle [ SUN_VU_KUNG @ Svatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work ] je proste supr ... ja bych taky chtel takhle umet se svetlem :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUN_VU_KUNG: jasny, ja jen ze kdyz uz kritika, tak aspon napsat PROC ;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    LOJZA: souhlasím, ale mě právě ty ostré prvky v té mlhovině přišly docela zajímavé, takové dynamické, tak jsem to nakonec nechal... ono těch lodí chci namalovat víc a jednodušeji, tohle vypiplávání s Camanem už nechci, není to zase takový motiv, který by dokázal člověka udržet u toho dlouho, takže to pak začně nudit a proto to musím udělat rychleji a náznakovitěji. A při té příležitosti zkusím nějaké jiné mlhoviny...
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    SUN_VU_KUNG: Barevně nádherný, moc se mi to líbí (asi nejvíc), ale ta levá půlka mi tam přijde taková nadbytečná... Temný prostor s hvězdami by to IMHO asi zvládnul lépe (možná pak s posunem lodi víc vlevo kvůli vyváženosti). Ale i kdyby to tam zůstalo, asi bych trochu rozbluroval tu mlhovinu (ty viditelné tahy tabletem k tomu IMHO moc nesedí - nikde jinde v obrázku se nevyskytují) a možná dal lehký glow nebo něco podobného na planetu v pozadí - její kontura mi přijde rušivě ostrá.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DRAGON: to je v pohodě, já se nebráním tomu, když někdo řekne, jak to na něj působí.


    LEON_KOWALSKI: sakra další film co jsem neviděl :) Ale prostředím by to tam klidně mohlo sedět :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: mě se líbí, nevím proč ale připomíná mi prostředí ze Sirius 6B film Screamers


    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUN_VU_KUNG: presne tak, ja v tom vidim proste asi vic, mam dost velkou fantazii, o tom obrazku by se dalo napsat nekolik stran :)

    ad tanky: nevim, netusim, asi sem to nemel napsat, byla to uplne zbytecne kritika, promin
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    DRAGON: no já moc nechápu, co se vám na tom tak líbí, ale dobře :) je fakt, že lidi nějak víc oceňují spíš ne úplně prokreslené věci s prostorem pro fantazii, což je podle mě taky dobře.

    Tanky jsou takové jaké jsou, samozřejmě jako u všeho je pravděpodobnost, že se někomu nebudou líbit. Mám tu rozdělaného něco podobného, ale jinak, tak to třeba pak vyzní lépe.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SUN_VU_KUNG: genialni vec, uaaa!!!
    SUN_VU_KUNG: pekny :)
    SUN_VU_KUNG: moc nelibi, nevim proc.. atmo divna pro mne..
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    SUN_VU_KUNG: me to prijde skvely. supr atmoška.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    KARADUM: jasně, moje články jsou tady:
    DarkArt » Post Topic » Konstruktivní kritika - mýty a omyly
    http://www.darkart.cz/?p=642

    DarkArt » Post Topic » Malují počítače za nás?
    http://www.darkart.cz/?p=70

    ten o kritice je už notoricky známý, četlo jej přes 5 a půl tisíce lidí a hojně se odkazuje v diskusích... mě nejvíc nadzvedlo to, že se brali jako autoři těch textů. Druhou věcí je, že i kopírováním textu jinam, byť s odkazem, mi atomizují web. Ty texty nepíšu jen tak pro zábavu, ale taky proto, aby web měl nějakou náplň, kvůli které tam lidi přijdou a podívají se i na ostatní věci, které tam jsou. Psala mi už řada lidí, že by si chtěli ty texty vyvěsit na své stránky, tak jim vždycky slušně sdělím, že bych byl rád, aby zůstaly u mě a bylo na ně odkazováno, třeba s nějaký perexem.

    Jinak situace je už vyřešená, pak Zako se mi i omluvil, takže je mu to ke cti. Druhý text je smazán a nahrazen odkazem. Takže jsem rád, že to pochopili. Takovéhle tance musím ale dělat docela často a není to nic příjemného, psát maily s paragrafy a vysvětlovat lidem, že si prostě nemůžou z internetu vzít co chtějí... už jsem se setkal s naprosto děsným názorem, že tím, že něco pověsíš na internet, to dáš zdarma k užití všem a tvoje práva zanikají... pokud se někdo řídí opravdu tímhle nesmyslem, tak to budeme mít jako autoři čehokoliv velmi těžké. Obchodník vyloží na ulici před krámek na pult jahody a tím je, podle švihnutého myšlení těhle lidí, dává zdarma všem, aby si je vzali, což samozřejmě nikdo neudělá, protože ctí systém - tys vypěstoval, prodáváš, já chci, zaplatím, vezmu, poděkuju, použiju.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    SUN_VU_KUNG: Pan Zako tam ma i mail, tak ja bych ho klidne urgoval mailem. Mas odkaz na ty sve clanky?
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    SUN_VU_KUNG: jo to znam :) Ale tak dobrý občas změnit téma a vrátit se k tomu pozdějc , i když pak hrozí, že se to nedodělá nebo člověk zapomene tu vizi co měl na začátku. Líbí se mi jak je to mlhavě udělaný, si tam divák spoustu detailů domyslí.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HIJACKER: No, díky, já už některé ty věci ani nemůžu vidět :)
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    SUN_VU_KUNG: nic moc? Je naprosto skvělá! :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A ještě jedna z Phantasie...

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    A teď ještě práce, kterou jsem dělal do knihy Phantasia.

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Nic moc skica, která vznikla blbnutím s různými štětci... ale nakonec se mi docela zalíbila.

    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak zase nějaké obrázky... v poslední době mě začalo hodně bavit si skicovat velmi jednoduše bez referencí různé postavy v různých pozicích. Je to trochu jako terapie - samozřejmě to není studie anatomie, spíš různé modifikace pohybu a pozice. A je to i zábava :)

    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    R0C3S3K: no, u mě například to, že autoři nedostali autorský výtisk, vedlo k tomu, že jsem tu knížku ještě ani neviděl, nemaje penězí nazbyt:) Projekt je mi moc sympatický a fandím mu, ale jelihož se teď spíš zbavuju knížek, které nemám potřebu vlastnit, po těžkém vnitřním boji jsem došel k tomu, že nutně nemusím vlastnit ani tuhle (i vzhledem k tomu, že většina 3D věcí mě míjí)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam