• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGSvatostánek Opičího krále - tvorba nejrůznějšího druhu - SUN VU KUNG at work
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    sry, ale ten cumacek s tlamickou je spis roztomilej, nez beast:)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Bestie.

    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    SUN_VU_KUNG: tak perspektiva tam žádná není, což je záměr, IMHO, a je to v pohodě. Ale je tady moc pěkně vidět, co dělají optické klamy v praxi:)
    Stín pod hlavní na zemi způsobuje, žeto vypadá jakoby se v tom místě stín pod pásem rozšiřoval, následkem čeho ten zadní pás i s krytem nad ním vypadá větší, než ten přední. A do toho hrajou ty zkosené linie v zadní části tanku, které ten zadek zase opticky zvětšujou. V důsledku toho má pak člověk dojem, jakoby to bylo namapované na dutém válci, kdy střední část je od nás dál než ty kraje.
    To nemyslím jako kritku, jenom se mi líbí, že to funguje jako příklad - jak design hran a linií vlastního vozítka ovlivňuje kompozici čistě na principu optických klamů:)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    ze sem nedrzel hubu :D
    PARAMITE
    PARAMITE --- ---
    R0C3S3K: Tak trochu rozplacle ... jako kdyby ten tank byl v tom obrazku jenom 2D kulisa
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    MACOMIX: taky jsem to chtel psat, ale ona urcite neni spatne, jen to pusobi na prvni pohled zmatene:)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    SUN_VU_KUNG: ma to takovou hodne zvlastni perspektivu, ale super :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    THE_BALROG: Aberace tam je! :) druhou metodou, kterou jsem nestihl ukázat :D Ale jen taková lehoučká... :D
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    SUN_VU_KUNG: hej ale bez aberace :D
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    Tak mi to nedalo a dodělal jsem to :)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    SUN_VU_KUNG: kdo tam byl za loutkovej film?
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    SPLASH 2012
    Splash 2012 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=XgGxCIPJ4WY
    KANOKI
    KANOKI --- ---
    Sunova přednáška opravdu velmi přínosná. Dobrá rovnováha obsahu pro úplné začátečníky a těmi, kteří už o tématu něco vědí. Budu se těšit na příští ročník :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MERLKIR: Právě že to bylo připravené docela dost, některé věci jsem si maloval jen pro to a byly součástí toho materiálu. Slides jsem nechtěl, protože je jednak nemám rád a druhak člověk pak neví, jestli číst, nebo poslouchat, takže jsem to chtěl spíš rovnou řešit na plátně photoshopu, což jsem zjistil, že v porovnání s dvěma 24" monitory, co mám doma při použití toho malého ntb prostě nešlo. To byl i důvod toho, že jsem na něco "zapomněl" - naopak, celá osnova celé přednášky byla do detailu propracovaná v dokumentu, který jsem měl na tom ntb, ale jak to bylo mrňavé a musel jsem pořád scrollovat, tak jsem prostě některé body přehlédnul... zvyk na velkou plochu je zkrátka moc silný :) A co se týká hledání složky, to se tam snad proboha nestalo :D Byly jen dvě a byly přímo na externím disku, který byl připojený :) Jako jestli myslíš ten binec na začátku, co posunul přednášku, tak to bylo něco jiného - potřeboval jsem zkopírovat presety mého photoshopu do toho, který tam byl, jinak bych to nemohl ovládat tak, jak jsem zvyklý.... a tohle řešení, spolu s nutnou instalací driveru pro můj tablet z netu bylo to zdržení.

    No a pána od Adobe mi bylo taky trochu líto, je teda fakt, že oni na mnoho uživatelských připomínek fakt kašlou a raději tam nacpou naprosto bezhodnotné blbiny, na které mohou lákat masu, ale to asi těžko může vyřešit člověk přednášející o produktech na přednášce :)
    MERLKIR
    MERLKIR --- ---
    Bylo to fajné.
    Nejvíc mi asi sedla přednáška o barvách, bylo to takovým univerzitním stylem a celkem složité téma bylo dobře vysvětleno. Hunter klasika, velmi hutné a informativní. Jen bych doporučil příště udělat nějaké slidy a obrázky dávat do nich, jednak se vyhneš prostojům kdy hledáš správnou složku, druhak máš přesně dané pořadí přednášky a nestane se ti, že na něco zapomeneš. (ale chápu že bylo asi málo času na přípravu)
    A vždycky je na plátně něco, co si může divák číst a na co koukat. Ze zkušenosti vím že koukat na prázdné plátno a vnímat co říká přednášející je obtížnější. (heh, další problém "čistého papíru")

    Trochu mě mrzelo, že se našel drsoň, který to musel zástupci Adobe nandat pěkně veřejně, ale takoví jsou vždycky. Každopádně se pán zapotil. ;)
    BENKI
    BENKI --- ---
    SUN_VU_KUNG: Chápu, zkusím to tam. Ale můžeš se třeba zmínit, že by o to byl zájem /z mé strany opravdu i za rozumný příspěvek.../ ;-)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    ZELGARIS: je mi to jasné, 4hodiny vlakem, to je něco, s čím se musí počítat...

    Já jsem jen fotil, na video bych si netroufnul :) Jestli se něco točilo, tak o tom bude rozhodovat pořadatel, já tady opravdu nemůžu říct, jestli záznamy budou nebo ne, fakt k tomu nejsem kompetentní :) Ale předpokládám, že spíš nebudou.
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    SUN_VU_KUNG: Jo, te je mi lito, ale zase vracet se az v noci se mi fakt nechtelo.

    Jak psal Benki, natacelo se nakonec neco? Vim, ze ty jsi tam pobihal s fotakem a pak nejaki klucina s dredama.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    BENKI: Oragnizátor nakonec na akci zajistil natáčení určitého dokumentárního videa z celé akce, které dělal Jakub Hussar a které by mělo být v nejbližších dnech k dispozici, takže něco jako trailer patrně bude v této formě :) Ale čistě záznamy přednášek asi nebudou, resp. to já nemůžu nijak ovlivnit, takže dotazy případně na pořadatele :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam