Já vůbec nechápu, kde se na netu berou tyhle ohavné resamply. Jako náhled dodám doostřené JPG z původního PDF a pak jako prezentace koluje takový hnus. To, že pak z toho někdo na diskuzích dedukuje nějaké detaily mi přijde už padlé na hlavu.
Když už, tak původní ilustrace:
Ne, že by mne to bavilo řešit, ale postava má samozřejmě normální kožené rukavice z tuhé kůže. Takže ten pán, co tam dedukuje něco o plátech by měl urychleně vyhledat očního lékaře.
MERLKIR: tohle všechno a i mnohem víc jsem měl nastudované, není to zase nic, co se nedá zjistit z pár knih a odkazů na internetu. Ale jednak mne úplně otrocké držení se reálií nebaví a druhak něco jsem musel vyměnit, aby ta ilustrace vypadala lépe. Např. s palčákem jsem počítal od začátku, ale ve výsledku templář vypadal jako tuleň bez rukou, prostě sice to tak ve skutečnosti opravdu vypadalo, ale pro obálku knížky to bylo nepoužitelné. Podobně je to s křížem, umístěný na srdce nebyl skoro vidět a já ho potřeboval jako hlavní identifikační znak, proto je přes celou hruď, i když to tak v té době nebývalo. Co je naopak zcela vycucané z prstu je štít. Je prostě potřeba si uvědomit, že to je knižní obálka a ne obrázek do encyklopedie, nad kterým by se ti diskutující mohli ukájet, jak je to přesné (přitom nikdo z nich skutečného templáře, ani probíhající kruciátu nikdy neviděl) - je to prostě klasický fetišismus. Já neřeším, jestli tam má být palčák, jak to je správně, ale to, jestli v tom místě dojde k zhuštění struktur a tím pádem to bude pro oko opticky přítažlivý bod, což samozřejmě hraje roli v kompozici. Prostě se na to dívám úplně z jiného úhlu. Takže tak :) Kdyby to byl koncept, tak to budu dělat samozřejmě jinak - a třeba tolik zkušeností s fantasy jako ty prostě nemám, jsem spíš na scifi :) Už takhle jsem tomu věnoval víc písmenek, než si to zaslouží :)