RALI: To nemůžeš takhle brát, že používání všech těch věcí je ojebávání. To jsou nejrůznější techniky, které jsou součástí digitální tvorby. Jejich používáním a zkoušením se taky zdokonaluješ, protože tě to nutí si o nich něco nastudovat, vyzkoušet to a zhodnotit. A protože spousta věcí spolu souvisí (např. matte painting a světlo), tak tě to posouvá k dalším vědomostem a technikám. Zatuhnout u jednoho defaultního štětce je jednak nuda a pak tě to nikam neposune, pokud to nemáš jako cíl, všechno zvládnout namalovat jedním brushem. Samozřejmě, druhou částí jsou základy a teorie, bez toho se nedá, to je jasné a je potřeba to cvičit a studovat neustále. V poslední době vidím takový trend, že lidi, co by si měli zvyšovat skill tráví spoustu času s jedním obrázkem. Hrozně se s tím moří a trvá jim to samozřejmě dlouho, protože to ještě nemají v ruce / v oku. Je určitě dobře dělat komplexní a hotové věci (nevrhat se hned na speedpaint atd.) ale zároveň je potřeba produkovat kvanta a kvanta skic, studií, zkoušek a testů atd. jen to vede k cíli.
No, díky, já tam ty kombinace vidím, ale nebylo v plánu to udělat jako matte painting, původně jsem to chtěl nahrubo přemalovat... takže to má svoje nedostatky. Jinak s dalšími obrázky váhám. Jako určitě je budu dělat (už si modeluju ve volných chvílích další prostředí), ale zcela upřímně potřebuju lidi dostat lidi na Patreon, pro který chci dělat víc obsahu, a když pokaždé ty věci zveřejním, tak to tam nikoho vlastně neláká :) Marketing obecně je moje dost slabá stránka a pořád se učím.