• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAR_TINAMarmelády, džemy a jiné zavařování
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Jak jinak zuzitkovat rebarboru? Kolac uz mame za sebou, nasla jsem jeste sirup, ale toho mame taky kopec - tak co s ni?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    SHADOWALKER: ...i když si teď vzpomínám, že to nebyl sirup , ale likér.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    SVETLUSKA222: Z modřínových výhonků je to skvělé!
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Chystám se ještě o víkendu na sirup ze smrkových větviček, myslíte že by to z modřínu také šlo? :)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    LEISHA: Děkuji
    LEISHA
    LEISHA --- ---
    SVETLUSKA222: Kopřivovej jsem dělala. Mladý vršky kopřiv se vyluhujou přes noc a den ve studený převařený vodě, pak se to sleje a vymačká a svaří s cukrem. S citrónem je to fajn. Pokusů proběhlo víc, a tak už vím, že použít starší kusy kopřiv je blbost, z těch už to chutná nedobře. Fakt to chce jen ty mladinký.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Nebo udělat šťávu z hluchavky nachové? prostě už mám roupy :)
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    To není špatný nápad.....docela je už veliká...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SVETLUSKA222: rebarbora?
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Právě že bych ráda už něco zkusila vytvořit, šťáva se mi nechce kupovat.... :) Ale děkuju
    AIJA
    AIJA --- ---
    SVETLUSKA222:
    Dá se udělat, ale bude ti i chutnat?
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    SVETLUSKA222: Z meduňky není špatný sirup a z máty je výborný. Pampeliškový "med" je vlastně taky sirup, ale mě nechutná, tak nedovedu říct jaká by ta šťáva z toho byla.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Dá se udělat šťáva do vody z pampelišek/kopřiv? netušíte ?? :) Z něčeho co teď roste(meduňky je ještě malinko).
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    PETRUSKA: domácí recept na tohle je s přidáním pudingového prášku (což alternuje ten rýžový škrob) - obvykle se užívá vanilkový.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    TRISSIE: jj ja vim, ze bude jina... ale zkusim to, uvidim. Zatim se necha presvedcit, ze jeden den koupenou, jeden den delanou. Tak alespon tak :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETRUSKA: do týdne asi sterilizovat není nutné (já zavařovala z podzimních jablek na zimu), ale v tom případě bych ten banán varem nechala projít.

    Ale ta chuť těch BL přesnídávek jablko-banán je prostě jiná, než když namixuješ jablko a banán a zavaříš. I chuťově, i konzistencí.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    A jeste dotaz - maji takovou jakoby pudinkovou konzistenci - podle slozeni tam je ryzovy skrob, coz bude asi ono. Kdyz zkusim po rozvareni a rozmixovani pridat trochu instantni ryzove kase - mohlo by to pomoct, ze?
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    TRISSIE: No on si oblibil Babylove ovocne prikrmy, kde je jablko+banan+suchar.. tak zkousim... planuju to uvarit, dat do sklenicek a snist do tydne - musim to sterilizovat? Doted jsem vzdycky jen uvarila, horke naplnila do vyhratych sklenic a otocila dnem vzhuru - varim si je vzdycky na tyden, kazdy den sni jednu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETRUSKA: pokud budeš sterilovat ve vodní lázni (což bys stejně měla, pokud to chceš pak dávat malému dítěti), tak banán vařit nemusíš, stačí přidat do hotového.

    Ale nějak se mi ty přesnídávky s přidaným banánem neosvědčily, ta chuť byla taková divná... čisté jablko bylo lepší.
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETRUSKA: Tak kdyz ho nepovaris, tak se asi bude kazit, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam