• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAR_TINAMarmelády, džemy a jiné zavařování
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Právě že bych ráda už něco zkusila vytvořit, šťáva se mi nechce kupovat.... :) Ale děkuju
    AIJA
    AIJA --- ---
    SVETLUSKA222:
    Dá se udělat, ale bude ti i chutnat?
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    SVETLUSKA222: Z meduňky není špatný sirup a z máty je výborný. Pampeliškový "med" je vlastně taky sirup, ale mě nechutná, tak nedovedu říct jaká by ta šťáva z toho byla.
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Dá se udělat šťáva do vody z pampelišek/kopřiv? netušíte ?? :) Z něčeho co teď roste(meduňky je ještě malinko).
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    PETRUSKA: domácí recept na tohle je s přidáním pudingového prášku (což alternuje ten rýžový škrob) - obvykle se užívá vanilkový.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    TRISSIE: jj ja vim, ze bude jina... ale zkusim to, uvidim. Zatim se necha presvedcit, ze jeden den koupenou, jeden den delanou. Tak alespon tak :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETRUSKA: do týdne asi sterilizovat není nutné (já zavařovala z podzimních jablek na zimu), ale v tom případě bych ten banán varem nechala projít.

    Ale ta chuť těch BL přesnídávek jablko-banán je prostě jiná, než když namixuješ jablko a banán a zavaříš. I chuťově, i konzistencí.
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    A jeste dotaz - maji takovou jakoby pudinkovou konzistenci - podle slozeni tam je ryzovy skrob, coz bude asi ono. Kdyz zkusim po rozvareni a rozmixovani pridat trochu instantni ryzove kase - mohlo by to pomoct, ze?
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    TRISSIE: No on si oblibil Babylove ovocne prikrmy, kde je jablko+banan+suchar.. tak zkousim... planuju to uvarit, dat do sklenicek a snist do tydne - musim to sterilizovat? Doted jsem vzdycky jen uvarila, horke naplnila do vyhratych sklenic a otocila dnem vzhuru - varim si je vzdycky na tyden, kazdy den sni jednu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PETRUSKA: pokud budeš sterilovat ve vodní lázni (což bys stejně měla, pokud to chceš pak dávat malému dítěti), tak banán vařit nemusíš, stačí přidat do hotového.

    Ale nějak se mi ty přesnídávky s přidaným banánem neosvědčily, ta chuť byla taková divná... čisté jablko bylo lepší.
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETRUSKA: Tak kdyz ho nepovaris, tak se asi bude kazit, ne?
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Chtela bych zkusit zavarit jablka s bananem jako presnidavku - jen nevim, jak s tim bananem? Uvarim jablka a banan pridam nakonec? Povarit, nebo ne? Diky
    BARC2A
    BARC2A --- ---
    AIJA: bylo to asi 3 kila bananu a o trochu vic jablek. Neco se snedlo a ze zbytku sem udelala chutney.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BARC2A:
    Kolik je hromada?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    nejake jabka a banany se daji umistit do babovky, perniku
    SVETLUSKA222
    SVETLUSKA222 --- ---
    Přesnídávky :) můj muž si je bere aj do práce
    BARC2A
    BARC2A --- ---
    prosim vas, mate nakej overenej recept na ovocny chutney? mam hromadu bananu a jablek, ktery potrebujou rychle zpracovat. popripade uvitam i dalsi napady jak s nima nalozit.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MOIRAIN: I v Ostravě mám famílii. Ale knihovna bude snazší řešení.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BONEMINA: on je z Ostravska, našel si to v nějaké knihovně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam